Inhoudsopgave

Verlaat inspiratienieuws
Eten en kerst
Duiker en sugar bleus
Leven met seizoenen
Even voorstellen
Haptotherapie Meppel is verhuisd!

donderdag 7 december 2017

Verlaat inspiratienieuws

Zou de goede sint wel komen? Met de Sint komt het meestal wel goed, maar deze nieuwsbrief moest even wachten. Er waren andere verrassingen die om aandacht vroegen. Een huis in de verkoop, een nieuwe woning zoeken, een beurs voorbereiden .... het paste even niet meer in de tijd.

Maar nu is er dan volop inspiratie over eerlijk en heerlijk eten. En over leven met de seizoenen. Er is nog een recept verstopt wat prima past op de kersttafel. Op een mooie afsluiting en opnieuw beginnen.

In deze nieuwsbrief kunnen jullie kennismaken met nieuwe bewuste ondernemers in de regio. Wil je het wat uitgebreider doen, kom dan op zaterdag 13 januari naar de Beurs Bewust en Duurzaam leven in Stad&Esch. Vanaf 11.00 staan er ruim 50 ondernemers klaar die jullie meenemen naar een natuurlijk gezond, mindfulness en duurzaam leven. 

Wil je niet zolang wachten kijk dan op de agenda en groepslessen. Ook deze maand zijn er weer veel activiteiten waar jij aan mee kan doen.

Willemijn van Schilfgaarde

Eten en kerst

Het is net sinterklaas geweest en dan eten we met zijn allen vooral chocola, pepernoten, taai-taai, gevulde speculaas en ... suikergoed. Straks is het kerst, en dan oud en nieuw en dan eten we met zijn allen chocola, kerststol, oliebollen, appelflappen, nieuwjaarrolletjes, slagroom en ..... vooral veel en uitgebreid.

Voor mij staat eten vooral in het teken van gezellig samenzijn. Ik val dan ook ieder jaar weer voor de verleidingen en ook ik heb van alles in huis. In de winkel denk ik dan, vooruit neem maar mee, gezellig straks ..... En liefde gaat door de maag toch? Samen eten is tenslotte een goede manier om elkaar te ontmoeten. Ik eet nog een maand taai-taai, sinterklaaschocola en banketstaaf. 

Verder lezen? Klik hier.

Duiker en sugar bleus

Suiker! Het zit overal in! Verborgen suikers, die je niet verwacht.In brood, crackers, sandwichspread, volkoren koeken, hamburgers, ketchup ...

Momenteel wordt veel geschreven over ongezond gebruik van suiker. Discussies komen op gang. Suikers hebben we immers nodig. Bij de geboorte is het er al; zoet zit al in de moedermelk.

Meer weten? Lees hier verder.

Wilke Aukes Vijverberg heeft een praktijk voor chinese geneeskunde en kookstudio De Melkweg in Tuk.

Traditionele Chinese Geneeskunde
Kookstudio De Melkweg, Tuk  Koken met 5-Elementen, biologisch en seizoensproducten:

Leven met seizoenen

De zon schijnt volop deze dagen, maar de wind is straf en best koud. ’s Nacht daalt de temperatuur richting het vriespunt. Het is herfst, al bijna winter. Het jaargetijde waarin je je realiseert welk een artistieke schilder de schepper van deze aarde is. Ik geniet van de kleuren. Toch zijn er veel mensen die in de herfst last hebben van somberheid. Wat doen de seizoenen met ons?

Nieuwsgierig? Lees hier verder.

Janet van der Molen

Even voorstellen

Logo Karlijn Heger online coachingKarlijn Heger biedt online coaching en begeleid hoogsensitieve mensen in privé- en werksituaties. Zij heeft hiervoor een online coaching traject uitgewerkt waardoor jij op het moment dat het jou uitkomt en in je eigen vertrouwde omgeving kan werken aan jouw coachingsvragen.

Logo Ademtij, mindfulness & begeleidingCarien Olbers met Ademtij, mindfulness & begeleiding. Carien richt zich op persoonlijke groei bij stress, burn-out en depressie.Carien geeft mindfulness trainingen, workshops en stiltedagen voor groepen, individuen, scholen en bedrijven.

Wiesje de Beer, Jouw Klankkleur. Bij Wiesje kan je terecht voor ontspanningsmassage, cuppings en heerlijke klanken van klankschalen en stemvorken. Kom kennismaken met Wiesje de Beer op de Beurs Bewust en Duurzaam leven op 13 januari.

Het Oog van Meppel. Op het Station van Meppel kan je niet alleen terecht om een trein te nemen, voor een snack of een hypotheek, ook kun je een consult krijgen bij een scala aan kundige behandelaars, waaronder masseurs, healers, een doula en begeleiding middels 'Fysiotherapie en Bewustzijn'. Zij verwelkomen je op de eerste verdieping van het Rijksmonument met hoge plafonds en een mooie, rustige sfeer. Kom kennismaken met de verschillende ondernemers tijdens de Beurs Bewust en Duurzaam Leven op 13 januari.

Logo Natuurkapper MeppelNatuurkapper Meppel, Marijke Bruinenberg. Marijke werkt in haar kapsalon uitsluitend met 100 % plantaardige haarkleuringen en producten. Ook kunt u terecht voor een knipbehandeling en advies over natuurlijke haarverzorging en producten. De Natuurkapsalon is gevestigd aan de Molenstraat 47 A in Meppel.

Logo YogaYvankaYvanka Buitenhuis, YogaYvanka. Ieder kind een stralend hart! Bij YogaYvanka worden kinderen in hun hartenkracht gezet door kinderyoga, Mindfulness en coachingsessies voor hoogsensitieve kinderen. Ouders en professionals die met kinderen werken kunnen door het volgen van diverse workshops leren kinderen in ontspanning dicht bij zichzelf te brengen. Yvanka vind je op de beurs bij de stand van Studio Heerengracht.

Logo Stressreductie in PraktijkMartijn Kist, Stressreductie in Praktijk. Stressreductie In Praktijk biedt praktijk- en ervaringsgerichte training en coaching om fysiek en mentaal fit te worden en zo de effecten van stress te verminderen. Lichaam en geest zijn verbonden en werken invloed op elkaar uit. Stressreductie In Praktijk maakt hier gebruik van door stresscoaching te combineren met mindfulness (MBSR), runningtherapie en massage. 

Haptotherapie Meppel is verhuisd!

Logo Haptotherapeut Nicole FlapperMijn nieuwe praktijklocatie is aan het Zuideinde 29 in Meppel. Een mooi pand uit 1920 in de binnenstad van Meppel en nabij station. Makkelijk te bereiken met trein, fiets en auto. Parkeren kan gratis aan de achterzijde via de Catharinastraat.

Haptotherapie is een professionele begeleidingsvorm die gebaseerd is op de haptonomie. Haptotherapie bestaat uit gesprekken en ervaringsoefeningen. Je krijgt ervaringen aangereikt zodat je aan den lijve kunt ondervinden hoe je met jezelf, anderen en het leven omgaat.