Inhoudsopgave

Weggeven van overvloed
Gezonde voeding
De Bloementuin duurzame bloemist
Even voorstellen
Mindful koken
Lichtbommetjes, we kunnen ze wel gebruiken
Verzetje

zaterdag 1 december 2018

Weggeven van overvloed

We hebben net de black friday achter de rug en menig boodschappenlijst zal vol staan met extra veel eten, drinken en cadeau's. Tevreden keren we naar huis als dit goedkoop "gescoord" is. Maar wat is goedkoop in deze? En worden we echt blij van veel? Of kunnen we aandacht geven voor andere zaken, en weggeven wat we allemaal in overvloed in de aanbieding hebben. Hoezo in overvloed? Ik? Jij wij allemaal. Want we schenken elkaar vooral aandacht, licht en liefde. In samenzijn, samendoen of met een kaartje. In bewust inkopen met oog voor de mensen ver weg en dicht bij. En daarvoor is niet de volle eettafel of cadeaumand van belang, maar elkaar ontmoeten en ont-moeten.

In deze nieuwsbrief vinden jullie tips voor gezond en liefdevol eten en ontmoeten. Wie weet helpt het om de dagen ook in licht en liefde samen door te brengen. Ik wens jullie allemaal een overvloedige rijke decembermaand in licht, liefde en zorg voor elkaar.

Willemijn van Schilfgaarde

Gezonde voeding

Gezondheid! Dit is een wens die regelmatig naar elkaar wordt uitgesproken. We toasten erop met een drankje.

Maar wat betekent dit? Hoe vaak wens je jezelf gezondheid toe? Hoe kun je voor je eigen gezondheid zorgen? Hoe kun je voluit van het leven genieten en lekker eten?

Ben jij nieuwsgierig hoe je het kan aanpakken? Lees hier wat Celien van Dalen adviseert.

Logo RefleX-ZwolleCelien van Dalen is een gediplomeerd en ervaren therapeut die de lessen over voeding en een gezonde leefstijl verzorgt vanuit een ontspannen en vooral praktisch uitgangspunt.

 

Meer weten over gluten, koolhydraten en gezondheid? Lees dan ook: over darmen gesproken.

De Bloementuin duurzame bloemist

Voor de feestdagen nog een mooi bloemetje in huis? Koop eens een mooie bos bloemen voor je naaste die ook de wereld als geheel kleur geeft! Drentse Bloementuin Meppel is voorloper in verduurzaming  in de regio. Eigenaren en bloemisten Jan en Lummy Bouwer haalden het duurzaamheidscertificaat voor hun beide winkels. De Bloementuin heeft hiermee de zilveren status van de Barometer Duurzame Bloemist in de wacht gesleept. Namens Bewust Meppel van harte gefeliciteerd.

Even voorstellen

Nu ook te vinden bij Bewust Meppel:

Logo Taijiquan MeppelDiderik Knol, taijiquan Meppel. Taijiquan is een holistische kunst die fysiek bewegen, ontspanning, training van energie, vechtkunst en meditatie combineert. Taijiquan is voor iedereen. Voor jong en oud. Het maakt niet uit hoe fit je bent. Taijiquan wordt zelfs veel gebruikt als methode om te revalideren na ziekte.

 

Samen Vooruit, multifunctioneel bedrijf in het centrum van Meppel. In ons pand focussen wij ons op het samenwerken en verbinden van mensen en ondernemers. Samen vooruit bestaat uit een verzameling van ondernemers en bedrijven die ieder op hun eigen manier iets bijdragen aan Samen Vooruit als geheel. Zo hebben wij diverse zalen die voor verschillende gelegenheden te huur zijn.

Diderik en Samen Vooruit van harte welkom bij Bewust Meppel.

Mindful koken

Tijdens de feestdagen koken veel mensen voor de mensen die hun lief zijn, Dit gaat vaak wel gepaard met een beetje (boel?)  stress. Lees hier wat tips voor wat meer rust, gelijk een mooie mindfulnessoefening

Teuntje van Leeuwen

Logo MeerdanmindfulTeuntje van Leeuwen geeft mindfulnesstrainingen en workshops. Zij is aangesloten bij VMBN als categorie 1 trainer. Dit betekent dat een aantal zorgverzekeringen de training vergoed. Kijk op de agenda voor workshops en trainingen.

Lichtbommetjes, we kunnen ze wel gebruiken

Alles wat in de zon heeft kunnen groeien draagt zonnekracht of lichtkracht. Wist je dat fruit, groenten, kruiden en wilde planten ware lichtkrachtbommetjes zijn? Vooral als ze natuurlijk hebben mogen opgroeien in de zon (ipv in de kas), in de volle grond gepland zijn (i.p.v op substraat) en tijd hebben gekregen om te groeien (i.p.v kunstmest snelheid) zoals biologische (biologisch dynamische) groenten en fruit. 

Gun jezelf lichtvoeding tijdens alle (donkere) dagen. Enkele tips voor de feestdagen vind je hier.

Maak tijdens de adventtijd iedere ochtend een smoothie van fruit en spinazie:

Smoothie aux fruits rouges pour éliminer la cellulite

doe een banaan, een pakje gemengde bessen uit de vriezer, 3 sinaasappelen geperst, spinazie vers zoveel als je lekker vindt, een bosje peterselie en een vingerkootje gember( naar wens) Doe alles in de blender en varieer met de soorten bessen iedere dag.(Hierna een half uurtje wachten met je andere eten).

Eet een salade eens zonder vetsausje tijdens de feestdagen. Een lekkere pittige dressing maak je van:

1 rood pepertje (naar smaak heel of half zonder zaadjes)
1 tomaat
4 dadels
1 ons of een kopje vol zon gedroogde tomaten
4 teentjes knoflook
1/2 citroen geperst
1 eetlepel rauwe honing
4 theelepels peperflakes (optioneel)

Samen koken is leuk en met kinderen wordt het eten van groente en fruit zo een lichtbommetjesfeest:

Afbeeldingsresultaat voor traktaties kinderen fruit sint

 A Christmas Tree of Vegetables for Kids [Sponsored by Frozen Food Foundation] - B-Inspired Mama

traktatie 3

 

(bronnen pinterest; easydailyfood,com,Crea - Paradijs Teerle en www.kidskubby.com)

Warme groet en feestdagen

Harry Scholtens en Els Jonkheer

Logo MassagePraktijk Els JonkheerHarry Scholtens en Els Jonkheer bieden verschillende opleidingen op het gebied van massage in hun centrum massagerijkdom. Op 9 februari  2019 geven zij van een verdiepingsdag Borstmassage en preventie: hoe houdt je als vrouw je borsten en als man je borstgebied gezond. Hierin zal ook de rol van lichtvoeding aandacht krijgen.

Verzetje

Ieder van ons is een engel met slechts een vleugel We kunnen pas vliegen wanneer we elkaar omarmen (Luciano de Crescenzo)

Betsy van den Boogaard, muziektherapie.