Inhoudsopgave

Het is nog geen lente...
IBBO
Beste Spirituele Boek 2015
Nieuwe ondernemers bij Bewust Meppel

dinsdag 03 februari 2015

Het is nog geen lente...

De dagen lengen al een beetje, genieten jullie daar ook zo van? Elk zonnestraaltje geeft al weer een beetje warmte. Verlangen naar het voorjaar kan ook maken dat we vergeten te kijken naar het huidige seizoen. Ook de winterse buien horen bij het nu. Trek aan die warme jas en ga er op uit...

bijvoorbeeld naar het labyrint in Koekangerveld aan Het Struunpad. Dit labyrint zal gebruikt worden tijdens onderstaande workshop.

Sig Lonegren, labyrinten-expert en auteur van de klassiekers 'Spiritual Dowsing' en 'Labyrinths: Ancient Myths and Modern Uses' komt naar Nederland! Het labyrinth is gemaakt door de bewoners van het dorp Koekangerveld en wordt onderhouden door de gemeenschap. Sig heeft geholpen met de plaatsing.

Meer informatie...

IBBO

Het IBBO (Ik Ben Bewust Onderwijs) is een erkende spirituele school voor basis- en voortgezet onderwijs. Het bewust aangaan van het levensproces geeft vrijheid, innerlijke kracht, vertrouwen, onvoorwaardelijke liefde, warmte, inzicht, passie en vreugde.

Anita Movrin uit Meppel start binnenkort een school in Meppel. Het Ik Ben Bewust Onderwijs (IBBO) wordt geleid door vrijwillige docenten en heeft trekken van een vrije school. Movrin heeft zelf vier kinderen die volgens haar ‘hooggevoelig' zijn. ,,Mijn dochter gaat naar een gewone school en kan zich eigenlijk helemaal niet concentreren door het lawaai in de klas. Ze komt iedere dag helemaal kapot thuis.'' Bij het IBBO-onderwijs gaan leerlingen vier dagen van 9.00 tot 16.00 uur naar school. ,,Een goed alternatief voor leerlingen die vastlopen in het klassikaal onderwijs.'' Er is aandacht voor mediteren, een rustige sfeer en leerlingen mogen hun eigen lesstof aandragen. Movrin: ,,Mijn zoon wil graag over magneten leren. Op een normale school kan dat niet zomaar, maar bij IBBO wel.''

De onderwijsinspectie zegt dat Movrin kan beginnen met de school. Woordvoerder Jan-Willem Swane: ,,Natuurlijk zijn er voorwaarden, zoals bevoegde docenten. Maar de inspectie komt pas controleren als de school is gestart.''

Om te starten is Anita op zoek naar een geschikte ruimte en leerkrachten die hier hun medewerking aan zouden willen verlenen. Heb je ideeën, mail Anita.

Beste Spirituele Boek 2015

Stem op jouw favoriete titel

Wat is jouw favoriete spirituele boek van de titels die in het afgelopen jaar verschenen? Laat je stem horen en kies uit een van de vijf nominaties voor de titel ‘Beste Spirituele Boek 2015′.

Genomineerd zijn Bevrijd door liefde van Jan Geurtz (Ambo|Anthos uitgevers), Liefdesbang van Hannah Cuppen (AnkhHermes), Je hart als schuilplaats van Tara Brach (Kosmos Uitgevers), Mijn brein denkt niet, ik wel van Arie Bos (Christofoor), en Waarom de heks in de oven verdween van Lisette Thooft en Mieke Bouma (Boekerij).

Tijdens de Maand van de Spiritualiteit staan 25 recente toptitels centraal. Vijf daarvan zijn door een comité van gespecialiseerde boekhandelaren en de redactie van Trouw en Zin genomineerd voor het Beste Spirituele Boek 2015. Van 9 januari t/m 6 februari 2015 kunt u online uw stem uitbrengen.

Nieuwe ondernemers bij Bewust Meppel

Ook recent hebben zich weer een aantal nieuwe ondernemers aangesloten bij Bewust Meppel. Regelmatig kun je op onze homepage kennis maken met één van hen. Sommigen bieden interessante openingsaanbiedingen of organiseren een Open dag. Ze verwelkomen je graag in hun praktijk of bedrijf.

Sinds december zijn toegetreden:

Nicky Pent van Nicky Corts

Sielsfolle Chakra- Malvatherapie en coaching van Karin Haagsma

Vocal Presence Coaching van Elisabeth de Charon de Saint Germain

Beeldend PerpectieF van Aly Fieten 

Marleen Hendriks Familieopstellingen & Mindfulness van Marleen Hendriks 

Reflecteren, Spiegelen, Imagineren van Tonny Adriaens-van der Ham

ADISAT - yoga & mindfulness van Rikkie Postema

Kookstudio De Melkweg van Wilke Aukes

 en Yin Yoga Sound van Manon Lemkes

We hopen op een inspirerend contact met elkaar.

Een hartelijke groet, namens Bewust Meppel, Janet van der Molen