Inhoudsopgave

Kinderen en ouderschap belicht
Aandacht voor de agenda en groepslessen
Kinderyoga - ieder kind een stralend hart!
Mindful Parenting - opvoeden kan je leren
Reflexologie voor kinderen van 0 tot 88
Even voorstellen ...

donderdag 1 februari 2018

Kinderen en ouderschap belicht

Deze nieuwsbrief gaat over bewuste en natuurlijke ondersteuning van kinderen en ouders. Een kleine inkijk in de mogelijkheden om kinderen en ouders in hun hart-kracht te zetten en houden. Kinderen met beide benen op de grond, lekker in hun vel en ontspannen ouders biedt een mooie basis om innerlijk sterk groot te groeien. Daarom een inkijk in kinderyoga, reflexologie bij baby's en kinderen en mindful parenting. Een kleine greep van aanbieders op Bewust Meppel die kinderen en ouders centraal hebben staan. 

Verder stel ik een heel aantal nieuwe leden voor bij Bewust Meppel. Zij bieden allemaal bewuste activiteiten en producten vanuit een holistische visie. Zo werken we samen aan aandacht voor jezelf, aandacht voor de ander én aandacht voor de wereld. Bewust, natuurlijk en zorgzaam voor mens en natuur. 

Willemijn van Schilfgaarde

Aandacht voor de agenda en groepslessen

Ook deze maand zijn er veel workshops, cursussen en trainingen op de agenda terug te vinden. Daarnaast vind je bij groepslessen een ruim aanbod aan yoga, Tao, Qigong, Taichi, zingen, meditatie, mindfulness en kunst. Je kan altijd kennismaken of een proefles volgen.

Volg ons op www.bewustmeppel.nl en kijk regelmatig op de agenda voor nieuwe activiteiten in de omgeving van Meppel.

Kinderyoga - ieder kind een stralend hart!

KinderyogaKinderen in deze tijd krijgen veel prikkels te verwerken, moeten veel keuzes maken en aan hoge verwachtingen voldoen. Dit veroorzaakt stress. Kinderen staan constant ‘aan,’ maar waar zit de ‘pauzeknop’? Hoe kom je tot rust? Onze samenleving is bovendien erg naar buiten gericht, maar hoe kom je in contact met je binnenwereld? En, hoe kun je het pad van je hart volgen? Kinderyoga leert kinderen naar binnen te keren, zodat zij in contact komen met hun gevoel en met hun hart. Dit zorgt voor verbinding. Kinderen leren te ontspannen en goed voor zichzelf te zorgen. Dit legt de basis voor gezonde ontwikkeling. Meer weten? Lees hier verder ...

 

Yvanka Buitenhuis geeft kinderyoga, mindfulness en coachingsessies voor hoogsensitieve kinderen. Zij geeft haar lessen bij Studio Heerengracht, Heerengracht 29 in Meppel. Klik op de woorden kleuteryoga en kinderyoga voor meer infomatie.van deze activiteiten op woensdagmiddag. Ook op de agenda staan regelmatig workshops vermeld. 

Je kunt je kind nu opgeven voor een GRATIS PROEFLES via info@yogayvanka.nl.

Mindful Parenting - opvoeden kan je leren

Mindful ParentingEr wordt wel eens gezegd dat je voor alles een diploma nodig hebt behalve voor het ouderschap. Dat kunnen we allemaal vanzelf! Met de ervaring van je eigen opvoeding en invloed van je omgeving groei je wel in die rol van ouder. Zou het? Of wordt het zoals Brigitte Kaandorp ons laat zien?

Meer weten over mindful parenting? Lees hier verder .... (en vind een link naar Brigitte Kaandorp).

 

Logo ZIEN- kunst & CoachingDiny Kiers is mindfulnesstrainer en coach. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van volwassenen. Bij Diny krijg je het officiële programma Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Daarnaast organiseert Diny het hele jaar door inspirerende, creatieve cursussen waaronder Art Journaling en Uit je mind cursus. De tekeningen in deze bijdrage zijn door Diny zelf gemaakt.

Op 6 maart start er een cursus mindful parenting

Reflexologie voor kinderen van 0 tot 88

Reflexologie voor kinderen van 0 tot 88

Reflexzonebehandeling is een veilige, medicijnvrije en natuurlijke behandelwijze die het lichaam het probleem zelf op laat lossen.

In mijn praktijk behandel ik veel kinderen, met uiteenlopende klachten. Ik leg de nieuwsgierige kids aan de hand van de meridianenposter uit dat de gekleurde lijntjes onzichtbare wegen zijn in ons lichaam. Als er ergens een file ontstaat op zo’n weg, dan kan dat klachten geven. Je krijgt dan bijvoorbeeld zere oren, je bent vaak verkouden, je hebt buikpijn, je hoofd voelt druk van binnen. Als de files oplossen gaan deze klachten vaak weg. Als de herstelwerkzaamheden helemaal klaar zijn (veelal na enkele behandelingen), blijven de klachten vaak weg.

Nieuwsgierig naar reflexologie bij baby's en kinderen? Lees hier meer ....

Mandy Hoekman is gespecialiseerd in reflexzonetherapie en meridiaanreflexologie. Uitgangspunt is het prikkelen van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. De benadering is holistisch, lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarnaast organiseert zij samen met Wike Winter en Hendrina Westerink het mamacafé Meppel. Op vrijdag 9 februari is er een gratis mini-workshop bij het mamacafé Meppel waarbij ouders leren wat zij zelf kunnen doen bij bovengenoemde ongemakken zoals doorkomende tandjes, oorpijn, verkoudheid.

Even voorstellen ...

Logo Voel je krachtMarjolijn van Ooijen, Voel je kracht. Bij Voel je kracht kun je terecht voor diverse energetische behandelingen ter ontspanning en hulp bij het verwerken van trauma's. In het bijzonder sexuele trauma's

 

 

Logo Shu acupunctuur-shiatsu-qigongIneke Rietvelt, acupunctuur, shiatsu en  Zhineng Qigong lessen. Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsvorm die gericht is op gezondheid en zelfgenezing. Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong vormen samen met moderne medische inzichten de basis. De lessen zijn op maandagochtend in Studio Heerengracht.

 

 

Logo FroekusFroukje Laan, Froekus. Bij Froekus vind je de mix van hergebruik textiel, kunst, kleding, wonen, ontmoeting en inspiratie! Froukje maakt van gebruikt textiel nieuwe producten. Op donderdagavond houdt Froukje open atelier.

 

 

 

Jetske Boomstra, TribalBite soulfood. Jetske kookt voor jou vanuit liefde voor koken, mensen en de aarde. Jetske kookt biologisch en vegetarisch. Als freelance kok kan je haar benaderen voor workshops, evenementen of een huiselijk familiediner.

 

 

Logo RefleX-ZwolleCelien van Dalen, RefleX-Zwolle. Celien van Dalen is natuurgeneeskundig therapeut. Zij maakt gebruik van diverse behandelmethodieken als bioresonantie, elektro-acupunctuur, voetreflex plus, oor-acupunctuur, spatadertherapie en het voedingsprogramma RefleX Natuurlijjk (w)eten. U kunt bij haar terecht voor diverse klachten en voeding- en leefstijlverandering.