Inhoudsopgave

Hartverwarmend
Op de agenda
Je hart verkillen of je hart verwarmen?
Hart-verwarmend
Hartverwarmende latte met kurkuma
Hartewens

vrijdag 1 februari 2019

Hartverwarmend

Gezondheid heeft minder te maken met wat we weten dan met hoe we leven - wat we eten, hoe we bewegen, hoe we omgaan met stress - en als we geen gezonde gewoonten ontwikkelen en die niet dagelijks in praktijk brengen, zal alle medische kennis van de wereld ons niet tegen onszelf beschermen. (Jonathan Sacks) 

In deze maand waar Cupido een rituele plek krijgt om zijn pijlen af te schieten besteden wij aandacht aan hartverwarmende gewoonten die we kunnen ontwikkelen voor een bewust gezond leven. Vaak hebben we een klein zetje nodig, of ondersteuning om door te gaan. Als Cupido het alleen van zijn peilen moest hebben kwam er van de liefde ook niet veel terecht.

In deze nieuwsbrief vind je een heerlijk recept voor een hippe Latte die je zelf eerlijk kan maken door fairtrade en biologische ingrediënten te gebruiken. We vertellen over hartkloppingen en hoe je die "coherent" kunt ademen. En hoe jij je de warmte van je hart kan bevrijden. Natuurlijk vind je op de website weer een mooie agenda met hartverwarmende activiteiten en lessen en een heleboel aanbieders die met liefde werken aan het ontwikkelen van gezonde gewoonten.

Willemijn van Schilfgaarde

Op de agenda

Hartverwarmend: ook deze maand zijn er veel workshops, cursussen en trainingen op de agenda terug te vinden. Daarnaast vind je bij groepslessen een ruim aanbod aan yoga, Tao, Qigong, Taichi, kunst en zang.

Voor alle zelfstandige professionals die hartkloppingen krijgen van de boekhouding en belastingen hebben we op 19 februari een "stel je vraag" middag. Algert Uiterwijk Winkel zal de vragen beantwoorden.

Je hart verkillen of je hart verwarmen?

Wetenschappers hebben ontdekt dat je emoties weerspiegeld worden in je hartritme. Ben je gefrustreerd, bang of boos, dan is je hartritme chaotisch en onregelmatig. Je zou kunnen zeggen dat je hart verkilt. Wanneer je prettige gevoelens ervaart, zoals waardering, dankbaarheid of genegenheid, wordt je hartritme mooi harmonieus en regelmatig. Dat noemen we ook wel hartcoherentie. Het mooie is, dat je kunt leren bewust je hartritme zo te beïnvloeden dat hartcoherentie ontstaat.

Wil jij weten hoe dit werkt? Lees dan hier de bijdrage van Anette de Jong, wantdatklopt.nl.

Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp of wil je jouw eigen hartritme ook eens terugzien op de computer en leren dit te beïnvloeden? Op 11 februari start er een meerdaagse groepstraining “Vergroot je veerkracht, verminder je stress!” (inschrijven kan t/m 4 februari). Daarnaast zijn er regelmatig kennismakingsworkshops, houd daarvoor de agenda in de gaten.

Hart-verwarmend

Stel je nu eens voor dat warme, onvoorwaardelijke liefde gewoon in ons hart aanwezig is, omdat die er hoort, omdat het onze menselijke natuur is. Wat is dan de reden dat we die denken kwijt te zijn? Juist ja…. Het denken zelf. Het denken heeft zich de gewoonte aangemeten om aandacht te hebben voor wat er NIET goed is, opdat hij het kan verbeteren.

Nieuwsgierig hoe? Lees hier de bijdrage van Hanny van Putten.

Hanny van Putten is ELPH-coach. Op basis van "easy life program for harmony" biedt zij coaching op persoonlijk leiderschap. Op de agenda en bij groepslessen vind je workshops, trainingen en openbare groepen rond levensvragen en meditatie.

Hartverwarmende latte met kurkuma

Wist je dat curcumine (ook wel geelwortel genoemd) – de werkzame stof in kurkuma - een krachtige antioxidant is met ontstekingsremmende eigenschappen? Het kan helpen bij eczeem, candida, reumatoïde artritis, atherosclerose en gebitsproblemen.

Kan jouw immuunsysteem wel een beetje hulp gebruiken? Geniet dan lekker van deze hartverwarmende Kurkuma Latte die Daryl van Dijk, Durf Coaching & Gezond Leven met ons deelt.

Hartewens

 

 

 

Volg de Zon

beweeg je Hart met het Licht

mee

 

 

Annemieke Kronenburg, Natuurlijk Stromen met Yoga,  geeft Yoga in Meppel en Ruinen. U kunt altijd kennis maken met een gratis proefles. Daarnaast  geeft zij als therapeut individuele - energetisch gerichte begeleiding. Ook verzorg Annemieke cursussen Metamorfose Massage, workshops in Dru Meditatie & Mindfulness en adviseert in permacultuur tuinieren.

Foto: Annemieke Kronenburg.