Inhoudsopgave

2017: wat zal het ons brengen?
Even voorstellen
Vacatures bij Maminka
Voor in de agenda
Lezingen in januari
Voor een mindful moment

dinsdag 3 januari 2017

2017: wat zal het ons brengen?

Ineens staat die dan weer voor je klaar: een heel nieuw jaar om te vullen met al je goede voornemens, dromen en wensen. En welke verrassingen het jaar in petto heeft ... daar heb je nog geen idee van.

Het leuke van deze periode is dat mensen om mij heen hoopvol zijn, anderen het goede wensen, creatieve vormen vinden om dit weer te geven. Of je aan het denken zetten. Mijn vader is daar erg goed in. Hij schreef mij over durven hopen op mede-menselijkheid. 

Ik durf te hopen op mede-menselijkheid naar onszelf en naar elkaar in 2017. Liefdevol verantwoordelijkheid durven geven, verantwoordelijkheid durven delen, en initiatief durven gunnen. En met mij veel bewuste ondernemers die geven, delen en gunnen binnen Bewust Meppel.

Willemijn van Schilfgaarde

Even voorstellen

In de afgelopen periode zijn twee ondernemers aangesloten bij Bewust Meppel. Hartelijk welkom.

Logo IlianaHilda Makkinga van Iliana: Iliana is een praktijk voor bewustzijnsontwikkeling. Het is een plek waar mensen terecht kunnen voor ontwikkeling op het gebied van hun intuïtie en wijsheid, maar ook op het gebied van hun persoonlijkheid. Iliana biedt Individuele Begeleiding en de Cursus Intuïtief Leven. Op 2 februari is er een informatieavond over de cursus intuitief leven.

Logo Kundalini Yoga in centrum Biru Kai!Roel Beusen van Kundalini Yoga: " Mijn passie voor yoga als levenskunst en techniek voor persoonlijke bewustzijnsgroei is ontstaan tijdens een reis door India in 2004. Na het onderzoeken van verschillende yogavormen tijdens deze reis en ook na terugkomst in Nederland, bleek vooral Kundalini yoga mij diep te raken en een bijzondere transformatie op gang te brengen. Lessen zijn toegankelijk voor alle niveau's. Instromen is op ieder moment mogelijk. De lessen worden gegeven op dinsdagavond in het Centrum Biru Kai.

Vacatures bij Maminka

Maminka Antroposofische kinderopvang biedt huiselijke kinderopvang in een professionele setting. 

Bij Maminka zullen er per 1 februari en per 1 maart twee vacatures voor pedagogisch medewerkers (minimaal MBO 4) ontstaan. Voor de weekenden kunnen naast gediplomeerde mensen óók ambitieuze stagiaires solliciteren. Meer weten? Kijk hier.

Voor in de agenda

In het nieuwe jaar staan er weer een hoop mooie activiteiten op de agenda. Ook de groepslessen gaan weer van start. Je kan ze vinden via de link of op www.bewustmeppel.nl

Voor nu wil ik extra aandacht vragen voor de cursussen en trainingen.

09 januari: Marlijn Blok start met creatieve meditatieve avonden
10 januari: Sigrid Hof start met cursus stembevrijding
15 januari: Marieke Verheijen start met cursus yoga voor thuis
16 januari: Elly van der Hoeff start met cursus biologisch tuinieren
17 januari: Marlijn Blok start serie "zijn bij wat je handen doen".
19 januari: Teuntje van Leeuwen start mindfulnesstraining
26 januari: Elly van der Hoeff start cursus mindful masseren
01 februari: Wilma Bast start cursus mindfulness
02 februari: Wilma Bast start 8-weeks programma afvallen met mindfulness
10 februari: Annemieke Kronenburg start cursus metamorfose massage

Lezingen in januari

Op 17 januari geeft Janneke Monshouwer een lezing over "ander nieuws, wat het journaal niet uitzond". De Meenthe, Steenwijk

Op 18 januari geven Geke Maas en Elles Stahlie een lezing "hoogbegaafd en hoogsensitief". Cultureel centrum de Plataan, Meppel.

Voor een mindful moment

EVEN

Even geen gisteren,
even geen morgen.

Alleen het nu
van dit kleine heelal.

Vloei er in weg,
val er mee samen.

Even,
een eeuwigheid lang.

Tekst: Hans Bouma