Inhoudsopgave

Loslaten
Uitgelicht
Ingesleten patronen veranderen
Vastzittende pijn loslaten
Brahman, Vishnu en Shiva
Even voorstellen
Ruimte te huur
Verzetje

dinsdag 1 januari 2019

Loslaten

Een net is om een vis te vangen
Als je de vis gevangen hebt, kan je het net achterlaten.
Misschien vangt het nog wel een andere vis

Een strik is om een konijn te vangen;
Als je het konijn gevangen hebt, kan je de strik achterlaten.
Misschien vangt die nog wel een ander konijn

Een woord is om een idee te vangen;
Als je een idee gevangen hebt, kan je het woord achterlaten.
Misschien vangt het nog wel een ander idee ……

(Deze parabel komt uit de Tao-filosofie)

Ik ving een idee over loslaten. Ben jij benieuwd? Lees dan hier verder

Voor 2019 wens ik jullie allemaal goede vangsten en de ruimte om het ook weer los te laten. 

Willemijn van Schilfgaarde

Uitgelicht

Loslaten en opnieuw beginnen. Ook deze maand zijn er veel workshops, cursussen en trainingen op de agenda terug te vinden. Daarnaast vind je bij groepslessen een ruim aanbod aan yoga, Tao, Qigong, Taich, kunst en zang.

Met een nieuw seizoen beginnen er ook weer nieuwe meerdaagse trainingen. Een korte agenda:

10 januari: start mindfulnesstraining gebaseerd op MBSR bij meerdanmindful
15 januari: start 8-weekse mindfulnesstraining bij Ademtij
16 januari: start introductiecursus mediteren bij Sielsfolle
26 januari: start 5-daagse cursus in de levensster, centrum Levensster
27 januari: start opleiding Spiritueel Wakker!, Israna

Meer inspiratie vind je op de agenda.

Ingesleten patronen veranderen

Coachen met paarden!

Waarom doe ik wat ik doe en ben ik wel zo blij met mezelf? Patronen die er in geslepen zijn, waarom! Mag ik ook eens een arm om me heen of een knuffel? Zomaar vragen van een coachee.

Het paard was er duidelijk in, die begon te graven, "de boel overhoop halen". Later begon ze te hinniken, dat werd door de coachee gezien als: "als ik niet duidelijk ben in mijn signalen, dan zullen anderen nooit weten wat ik voel en wil!".

Wil jij het hele bericht lezen? Kijk hier!

Grietje Kooistra, Horse Language www.horselanguage.nl, coacht met behulp van paarden. Want paarden zien wat wij verborgen willen houden, zonder oordeel.

Vastzittende pijn loslaten

Simone van Vliet geeft lichaamsgerichte therapie. Zij vertelt hoe Rebalancing kan bijdragen aan het kunnen loslaten van diverse klachten. Er zijn verschillende massagetechnieken die helpen om het evenwicht te herstellen tussen spanning en ontspanning. Wil jij weten hoe dit werkt? Lees hier verder.

Brahman, Vishnu en Shiva

Oud en nieuw, dat zijn hele geschikte dagen om het oude los te laten en gereinigd daarvan een nieuwe start te maken. Maar loslaten en weer verder gaan zijn in wezen onderdeel van het leven en zeker van het gaan van een spiritueel pad. In het Hindoeïsme heb je drie vertegenwoordigers van het goddelijke: Brahman, Vishnu en Shiva. 

Hoe zij kunnen helpen? Lees hier verder.

Froukje Buma en Jeroen Kuyper, Israna lichtcentrum, beiden psycholoog verzorgen sinds 1997 meditatiecursussen met als doel je verder te helpen met spirituele ontwikkeling en bewustzijnsverruiming.

In de nieuwe opleiding Spiritueel Wakker! leer je de drie aspecten (creëren, vasthouden en loslaten) te activeren en (verder) te ontwikkelen. De opleiding is zowel bedoeld voor beginners als gevorderden op het pad: je steekt in op je eigen niveau. Lees hier meer over de opleiding die op 27 januari start.

Even voorstellen

Logo Centrum AnimareTerug van even weggeweest. Pauline Hofstra, centrum Animare. In mijn praktijk kun je terecht met vragen over relaties: over de relatie met je zelf, met je partner, je familie, je kinderen, je werk, je baas en je collega's, je buren, je vrienden, over de relatie met wat dan ook in de wereld om je heen.

Ruimte te huur

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.Boven de natuurkapsalon aan de Molenstraat in Meppel is een mooie werkruimte te huur. Heb jij een praktijk op het gebied van gezondheid of bewustwording en zoek je een vaste ruimte? Bel of mail dan even naar info@natuurkappermeppel.nl, 06-15908877 

Groetjes Marijke

Verzetje

Dit kreeg ik toegestuurd, te leuk om niet te delen! (beetje aangepast)

Welkom aan boord van vlucht 2018 naar 2019. Je wordt verzocht alleen de beste herinneringen aan 2018 mee te nemen in je handbagage. Vervelende, foute en droevige momenten kun je opbergen in de bagagevakken achter je.

Vlucht 2018 naar 2019 staat gepland voor een reisduur van 12 maanden. Tijdens de vlucht wordt persoonlijk contact zeer op prijs gesteld. Onverwachte vriendschappen, liefdevolle momenten en knuffels zijn zeker toegestaan.

Tijdens de vlucht serveren wij: een cocktail van vriendschap, een sabayon van gezondheid, een gratin van biologische welvaart, een schaal vol excellent nieuws (over natuurlijk gezond leven) en een cake van blijdschap. Dit alles wordt met veel liefde geserveerd begeleid met knetterende lachsalvo's en vrolijke zang.