Inhoudsopgave

Op adem komen
Even voorstellen
De droom van het buitenleven
Geluk zit in betekenisvol leven
Van gedachten wisselen

dinsdag 4 juli 2017

Op adem komen

De zomer is begonnen. In volle glorie met tropische temperaturen en moesson-achtige regen. Binnenkort begint de zomervakantie, voor veel van ons een periode om op adem te komen. En dat kan de komende maanden op heel veel verschillende manieren. De agenda voor juli en augustus staan vol activiteiten en al enige tijd vinden jullie op de homepage ook een overzicht van zomerse bezinning en bewuste festivals

Ook ik ga een beetje op adem komen. Voor jullie nog een inspiratienieuws met nieuwe leden en overdenkingen over dromen, geluk en gedachten. Voor mezelf een week buitenkunst en het boek "de kracht van betekenis. Hoe zin te geven aan je leven" van Emily Esfahani Smith. Ik wens iedereen een goede zomer toe.

Willemijn van Schilfgaarde

Even voorstellen

Logo Anette de Jong - wantdatklopt.nl

Anette de Jong heeft zich aangesloten bij Bewust Meppel met haar bedrijf want dat klopt. Heb jij last van stress dan kan je bij Anette aan de slag met hartcoherentie. Zoals zij zelf zegt: Dát je hart klopt is van levensbelang. Maar het is ook belangrijk hóe het klopt. Dat beïnvloedt namelijk hoe jij je voelt. Je kunt leren daar zelf invloed op uit te oefenen met hartcoherentie. Op 17 juli en 16 augustus geeft Anette een kennismakingsworkshop hartcoherentie.

Logo One True Life

Ook Mijke Vlasveld vind je nu op de site met One True LifeMijke is een yogini, dromenjager, avonturier, sporter, meditator, eeuwige student, natuur en waterliefhebber en coach. Mijke's doel is om mensen te inspireren om het leven met al het potentieel te omarmen en de blijheid en vrijheid die je in jezelf hebt te vinden. Mijke biedt wandelcoaching, pelgrimstochten, mindfulness en meditatie.

 

Logo.pngBij Jan en Riekje Rozenboom kan je zelf bessen en bloemen plukken. Op 6 juli is er een bloemplukfeestje. Maar je kan van maandag tot zaterdag tussen 9.00 en 17.00 het erf oplopen en genieten van wat de tuin te bieden heeft. Lees meer bij "de droom van het buitenleven".

De droom van het buitenleven

Iedereen heeft wel eens de behoefte om zich vrij te voelen. Weg van alle drukte, en je eigen paradijsje creëren. Jan en Riekje Rozeboom werken al 30 jaar aan hun eigen paradijs, de biologische kwekerij Zeldenrust. En jij bent uitgenodigd om mee te genieten. Klik hier om verder te lezen.


Wil jij deze zomer puur genieten met biologische bloemen en fruit, breng dan een bezoek aan Jan en Riekje Rozeboom. Je vindt ze in Wapse, Wapserauwen 6.

 

Geluk zit in betekenisvol leven

Wij zijn een zoektocht begonnen naar geluk. Gelukkig zijn is daarmee het doel geworden van ons bestaan. Als je maar gelukkig bent lijkt de basis van zingeving. We zien het terug in de reclame, in de taal die we gebruiken, in de gesprekken die we voeren. Uit onderzoek blijkt: we zijn een land met heel veel gelukkige mensen. En toch, we zijn ook een land met heel veel zelfmoorden. Streven naar “iedereen gelukkig” maakt dus niet per definitie iedereen gelukkig.

Lees hier verder.

Van gedachten wisselen

Vanmorgen las ik dit stuk van Hans Bouma op Facebook. Ik werd er door geraakt, want hoe vaak zitten we zo opgesloten in ons eigen hoofd dat we niet meer van gedachten kunnen wisselen. Een mooie overdenking over deuren en ramen openzetten. Om even op adem te komen.

Dat is toch maar een geluk: dat we met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Dat we niet opgesloten zitten in ons eigen hoofd, in onze eigen denkwereld. Hoe benauwend zou dat zijn. Er zijn deuren, ramen en die kunnen wagenwijd open. Onze gedachten kunnen eruit - en andermans gedachten kunnen er weer bij ons in.

Van gedachten wisselen. Een mooie uitdrukking, je ziet het vóór je. Mensen die telkens iets bij elkaar neerleggen, elkaar iets toevertrouwen. Meer lezen? Kijk hier.