Inhoudsopgave

Ik ga op reis en neem mee ...
Walk of wisdom
Met zuivere trillingen naar jou stilte
Vijf dagen meditatief reizen
Samen lopen voor hoop
Voor onderweg

zaterdag 30 juni 2018

Ik ga op reis en neem mee ...

Ik nam de afgelopen 15 jaar meestal mijn halve huisraad mee, die gelukkig een beetje kleiner is na mijn verhuizing. En elke keer denk ik tijdens het reizen ... "wat ben ik eigenlijk nodig"? Een pad, wat liefde, momenten van stilte en een goed boek. Dit jaar ga ik op reis met de trein en neem alleen mee wat ik nog op mijn rug kan dragen. Dat wordt met het ouder worden ook een beetje minder maar er is altijd plaats voor mijmeringen, stilte en een goed boek.

De mens reist al vanaf het begin van zijn bestaan. Wie reist treedt buiten zijn eigen wereld. Wie buiten zijn eigen wereld treedt ziet andere werelden, en dit heeft vaak een verhelderende werking op ons bewustzijn. We groeien door te reizen. We leren te zien dat er meer is in de wereld dan alleen het leven dat wij zelf leiden. We leren andere landschappen kennen, andere gewoontes van mensen, andere kleuren en geuren, kortom, we vergroten onze eigen wereld door te reizen.

Ik reis eigenlijk altijd. Voor mij is (ver)dwalen passender. Samen met de schrijver van een boek, tijdens ontmoetingen met mensen om mij heen, in mijn zoektocht naar zin in het leven en zelfs in het bekijken van youtube filmpjes en facebook berichten. En jij ook! We zijn allemaal pelgrim in het leven.

Voor de komende zomerperiode staat de pelgrim centraal bij Bewust Meppel en Bewust Steenwijk. De moderne pelgrim op weg naar een plek van spiritueel belang, met de bedoeling om inzicht te verwerven in zijn/haar eigen denken en handelen. Om je plaats binnen de maatschappij en de wereld waarin je leeft te beschouwen. Niet het einddoel van de pelgrimstocht maar de weg ernaar toe is het belangrijkste. Zoals zo mooi verwoord in een zomergroet die ik ontving:

verdwaal,
raak de weg wat vaker kwijt
geluk vind je niet op bestemming
maar in de tussentijd (uit: lief leven)

Willemijn van Schilfgaarde

Walk of wisdom

Walk of wisdom"Van oorsprong was een Pelgrimstocht een reis naar een bedevaartsoort met een bijzondere betekenis binnen een religie. Men liep dan naar een plaats waar een openbaring of een religieus  wonder had plaatsgevonden. Tegenwoordig gaat men op zoek om zichzelf te vinden, om tot rust te komen, om te genezen van een burn-out, of gewoon te genieten van de ervaring en de natuur."

Janet van der Molen liep de Walk of Wisdom en schreef hierover een blog. Lees hier haar ervaring.

Er zijn verschillende ondernemers in de regio Meppel en Steenwijk die stiltewandelingen, stiltedagen en (yoga)retraites aanbieden. In deze zomermaanden:
ER Ideeën natuurlijk stil: stiltewandelingen
Meerdanmindfull: mindfulness (stilte)dagen
Karah: Klankschalen en gongmeditatie
Israna: Zomervijfdaagse: zeven stralen – de nieuwe tijd
Yin Yoga Sound Klank &yoga: Vroege Yoga Retraite 
wantdatklopt.nl:Summercourse Hartcoherentie

Deze en andere zijn op de agenda terug te vinden.

Met zuivere trillingen naar jou stilte

"De wereld ben je zelf en jouw hart, dat is waar je wilt zijn. En iedereen heeft zijn of haar eigen pelgrimstocht te maken om bij dat hart uit te komen. Het helpt om zo af en toe even stil te staan en te luisteren naar waar je op dat moment al bent. Klankschalen en gongen brengen je met hun zuivere trillingen naar die stilte, waar je lichaam en geest de zuivere trillingen kunnen ontvangen." - Hannette Webbink

Logo Karah training coaching en healingHannette Webbink, Karah training, coaching en healing, geeft 2 keer per maand een klankschaal en gong meditatie. 

Lees hier wat Hannette schreef over de pelgrimstocht naar je hart

Bij KARAH kun je je met de training Karah Basis laten begeleiden op jouw pelgrimstocht. Een tocht met 8 thema’s die je onderweg tegenkomt en al gaande uitwerkt.

Vijf dagen meditatief reizen

Moet je wel op reis om antwoorden te vinden of een nieuwe levensfase in te gaan? De werkelijke zoektocht is binnen in ons. En iedereen, al dan niet bewust, hoopt wat meer te vinden in het leven dan werken, een gezin en met vakantie gaan. Wij zijn allemaal op zoek naar de heilige graal maar deze bevindt zich in onszelf. De zeven stralen en de nieuwe tijd, met initiaties, een innerlijke pelgrimsreis van vijf dagen in Drenthe, helpt je op weg naar het vinden van het licht in jezelf. Je hoeft er niet letterlijk ver voor te reizen want het is op een prachtige plek in de natuur in Vledderveen, Drenthe. Er wordt wel degelijk gereisd maar in meditaties naar de tempel van hoge meesters waar je initiaties ontvangt in de zeven goddelijke stralen.

Zin om samen met Froukje Buma en Jeroen Kuyper deze pelgrimsreis naar binnen te ondernemen en een week te beleven met meditaties, mantra zingen en het ervaren van de natuur op geheel nieuwe wijze? Je bent van harte welkom!

Wanneer: 3 – 7 augustus
Waar: centrum Welhoven in Vledderveen, Drenthe
Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur.
Je kunt zelf kiezen of je wel of niet wilt overnachten. 

Samen lopen voor hoop

Wanneer jij te horen krijgt dat je ernstig en mogelijk ongeneeslijk ziek bent, start er een hele nieuw fase in je levensreis. Kanker is een ziekte waar 1 op de 3 mensen in Nederland vroeg of laat mee te maken krijgt.

Op 1 en 2 september is de Samenloop voor Hoop in Meppel. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Bewust Meppel en Bewust Steenwijk dragen ook bij aan deze samenloop. Door te vertellen over en laten beleven van zorg voor, aan en door mensen die kanker hebben of hebben gehad. En voor de mensen die naast zij die ziek zijn staan. We willen jullie ook iets laten zien over aanvullende mogelijkheden op voeding, welbevinden en ondersteuning bij het behandeltraject voor kankerpatienten. 

Wil jij ook deelnemen aan dit bijzondere evenement? Schrijf je dan in met een team en loop samen met je team 24 uur lang mee in het Wilhelminapark.

Voor onderweg

Laten we de tijd laten gaan
waarheen hij wil.

En zie dan hoe weiden hun vee vinden, 
wouden hun wild, 
luchten hun vogels, 
uitzichten onze ogen, 

en ach, hoe eenvoud zijn raadsel vindt. 

Rutger Kopland