Inhoudsopgave

Stromen of stress
Zomertips in de regio
Met zuivere trillingen naar jouw stilte
Nieuws van ondernemers
Zomermijmering: mij gegeven
Om niet te vergeten

maandag 8 juli 2019

Stromen of stress

Stress ontstaat als het niet meer stroomt. In je lijf, in je hoofd of in relaties. De zomer hebben wij gekozen als moment om tot rust te komen, alles weer te laten stromen. Soms lukt het, soms ook helemaal niet. Kijk maar eens naar de programma's over vakantieleed. Daar stroomt meestal niets, geen water, geen rust, geen plezier. Als er wel wat stroomt dan zijn het meestal de darmen.

Voor ons allen is het mooi als we rustig met de stroom mee kunnen bewegen in het leven. Dat scheelt een hoop stress. Helaas komen we stroomversnellingen, draaikolken of ondiepte tegen onderweg. Hopelijk niet deze zomer tijdens jullie vakantie. 

In deze nieuwsbrief vinden jullie zomertips waarbij je de stress van op reis gaan kunt laten voor wat het is. Heerlijke momenten dicht in de buurt. Om samen te beleven. Zodat in september iedereen weer is opgeladen voor een mooi nieuw seizoen bewust leven.

Willemijn van Schilfgaarde

Zomertips in de regio

Zomerfestivals waar je (bijna) naar toe kunt fietsen:

13/14 juli landelijke open Imkerijdag

Gezoem van bijen en geur van honing en bijenwas. Beleef het houden van bijen van dichtbij. Ga op bezoek bij een imker! Kijk hier voor imkers in de buurt.

16 t/m 19 juli Drentse fietsvierdaagse

Leer je eigen provincie kennen en stap samen met (klein)kinderen op de fiets. Ontmoet Fairtrade Meppel op 16 juli bij de opstapplaats Meppel.

18 t/m 21 juli Taribush Kuna Festival

Taribush Kuna is een vierdaags cultuurfestival midden in de beschermde natuur van Nationaal Park het Dwingelderveld. Je vindt er muziek, theater, kunst, workshops, activiteiten, film, lekker eten & drinken voor jong en oud.

Kamperen of naar een festival bij de Uelenspieghel, Uffelte

De Uelenspieghel is er voor mensen die van de natuur en stilte houden. Je kan er kamperen én er zijn verschillende soulsinging en soulstep festivals in augustus.

Bezoek de biologische pluktuin Zeldenrust

Wil jij deze zomer puur genieten met biologische bloemen en fruit, breng dan een bezoek aan Jan en Riekje Rozeboom. Je vindt ze in Wapse, Wapserauwen 6. Tot 1 oktober kan je iedere dag, behalve zondag,  tussen negen en vijf uur lekker dwalen, ontspannen, plukken en wegdromen in de tuinen van biologische bloemen- en bessenkwekerij Zeldenrust.

Bezoek de Zonnehorst in Punthorst

Fiets eens naar de Zonnehorst. Op woensdag, vrijdag en zaterdagochtend is de ruime en gezellige boerderijwinkel met compleet biologisch assortiment open. Verder kan je er kamperen met de tent en zijn er mooie wandelroutes in de omgeving.

Aquarellen en pastels van Joke Plomp in Kunst en Cultuursalon

De Kunst en Cultuursalon is iedere vrijdag en zaterdag open van 13.00 tot 17.00. Ga langs in de Woldstraat in Meppel en geniet van de aquarellen en pastels van Joke Plomp. Tentoonstelling te bezichtigen tot 7 september.

Vind meer bewuste uit-tips op de agenda.

Met zuivere trillingen naar jouw stilte

De wereld ben je zelf en jouw hart, dat is waar je wilt zijn. En iedereen heeft zijn of haar eigen pelgrimstocht te maken om bij dat hart uit te komen. Het helpt om zo af en toe even stil te staan en te luisteren naar waar je op dat moment al bent. Klankschalen en gongen brengen je met hun zuivere trillingen naar die stilte, waar je lichaam en geest de zuivere trillingen kunnen ontvangen. Lees meer ....

Hannette Webbink, Karah training, coaching en healing, geeft 2 keer per maand een klankschaal en gong meditatie. In augustus is dit op 8 en 20 augustus.

Nieuws van ondernemers

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, staande mensenHelen Tjong Tjin Joe, Biodanza, heeft de opleiding didactische docent (Biodanza) afgerond. Samen met 180 danscollega's uit de hele wereld volgde zij deze opleiding.

Heb je een keer zin om te ervaren wat Biodanza voor je kan betekenen? Je bent welkom om mee te doen!

Je kunt meedoen in Steenwijk op de dinsdagavonden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: binnenRon Bults, mediation101.nl en Hannette Webink, Karah gaan per 1 augustus terug naar Meppel. Zij vonden een grotere mooie en ruime bedrijfsruimte. Vanaf 5 augustus zijn ze aan het werk op Zomerdijk 9E in Meppel.

Zomermijmering: mij gegeven

Als ze mij maar gegeven zijn,

stappen
waarmee ik mezelf onderbreek,
tot de orde roep,

stappen
waarmee ik mezelf ten val breng,

wanneer ik gaandeweg vervaag,
zienderogen
uit het gezicht verdwijn.

Mij gegeven -

om mezelf weer te hervinden,
om weer op te staan,

de enige weg te gaan
die passend voor mij is.

Hans Bouma

Om niet te vergeten

Op donderdag 11 juli om 16.00 is er een netwerkborrel voor Bewust Meppel en Bewust Steenwijk. Tijdens deze borrel kunnen we elkaar ontmoeten en inspireren voor een nieuwe beurs bewust en duurzaam leven. Iedereen is van hart welkom, geef wel even door dat je komt.

De eerstvolgende gedrukte agenda is voor augustus en september. Deze wordt 14 augustus opgemaakt. Zorg dat alle nieuwe activiteiten voor september in de digitale agenda staan.

De eerstvolgende nieuwsbrief komt op 1 september.