Inhoudsopgave

Meppel steeds meer sociaal duurzaam
Sociaal Duurzaam Centrum
Open huis en andere activiteiten
Nieuwe leden bij Bewust Meppel
Nieuws over bewustwording

maandag 08 juni 2015

Meppel steeds meer sociaal duurzaam

Van alle kanten lijkt het er op dat Meppel toe is aan het zetten van concrete stappen om met elkaar te werken aan een meer sociale en duurzame samenleving.

Ondernemers gaan bewuster ondernemen. Ze verkopen steeds meer artikelen die biologisch en ecologisch verantwoord zijn. Op veel plaatsen duikt het Fairtrade-logo op. Ondernemers werken meer samen waardoor de keten van product naar klant korter en meer verantwoord wordt. Sportverenigingen organiseren activiteiten waarmee ze zich richten op de verbinding tussen diverse bevolkingsgroepen. De gemeente ondersteunt activiteiten die duurzaamheid en burgerparticipatie stimuleren. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruikt bij het bestrijden van onkruid.

Vaak hoor ik de mening: Ja, maar dat gebeurt allemaal uit economische overwegingen. Goed, stel dat dat in sommige gevallen zo is, wat kunnen we daar op tegen hebben als de maatschappij en het milieu er uiteindelijk wel bij varen? Het alternatief is dat alles blijft zoals het is waarin enkele pioniers een wel heel zware kar proberen te trekken. 

Met elkaar voor een duurzaam en maatschappelijk verantwoord Meppel!

Sociaal Duurzaam Centrum

In bovenstaande gedachte past natuurlijk ook een verzamelgebouw voor sociaal duurzaam ondernemen. Er zijn vergevorderde plannen. Het voormalige VMBO college van Stad & Esch aan de Randweg zou een geschikte locatie kunnen zijn. Een deskundig team werkt aan een groot plan en betrekt heel veel ondernemers daarin. De gemeente is enthousiast. Ben jij als ondernemer geïnteresseerd of wil je gewoon meer hierover weten kijk dan hier

Open huis en andere activiteiten

In juni is er in Meppel en omgeving weer van alles te beleven en ervaren op het gebied van bewustwording. Kijk op de online agenda van Bewust Meppel voor de activiteiten in onze regio.

Graag breng ik speciaal onder jullie aandacht:

4x Open huis

Zaterdag 6 juni 13:00 - 16:30 uur:Scala Meppel met diverse voorstellingen en workshops op het gebied van kunst, dans en muziek.

Zondag 14 juni: biologische kruidenkwekerij Het Blauwe huis :rondleidingen over het bedrijf, planten te koop en informatiekramen, theeschenkerij met eenvoudige lunchgerechten.

Woensdag 17 juni: Centrum voor Chinese geneeswijzen in de Week van de Acupunctuur! 

Zaterdag 21 juni: de Zonnehorst biodynamische tuinderij met boerderijwinkel: rondleidingen, proeverijen, diverse gastkramen, terras met live muziek en lekker eten en drinken.

De eigenaren zullen je graag ontvangen.

Nieuwe leden bij Bewust Meppel

In de maanden april en mei en hebben zich weer 2 nieuwe bedrijven aangesloten bij Bewust Meppel. 

Remko Wemmenhove van Actief & Balans

Eduard Eduard Korpel van ER ideeen

Martine Laurens van Van Oorsprong

We hopen op een inspirerend contact met elkaar.

Nieuws over bewustwording

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Bewust Meppel omdat je op de één of andere manier interesse hebt getoond in ons. Door deze nieuwsbrief en onze website willen we laten zien dat er veel bewustwording is in Meppel en omgeving. Wekelijks staat er ook actueel en interessant nieuws op onze website. Heb je zelf nieuws op dit gebied, laat het ons weten en wellicht kunnen we het plaatsen. 

Hartelijke groet, namens Bewust Meppel, Janet van der Molen.