Inhoudsopgave

Ontspannen in de buurt
Faire smoothies maken van zelf geplukte bessen!
Kamperen bij de bioboer
Circulair dineren in Meppel
Even voorstellen
Op de agenda
Nieuwsbrief ontvangen?

zaterdag 2 juni 2018

Ontspannen in de buurt

Vakantie vieren in onze gedeelde achtertuin. Eenvoudig en inspirerend om te ontdekken hoe eenvoudig wij in onze directe omgeving kunnen ontspannen en genieten van lekker, gezond, biologisch eten. In deze nieuwsbrief een kleine doorkijk van de mogelijkheden. Op de grens van Drenthe en Overijssel. Met volop kansen voor kleine culinaire fietstochten, kamperen bij de bioboer en circulair uit eten gaan.

Willemijn van Schilfgaarde

Faire smoothies maken van zelf geplukte bessen!

Het is vaak zo eenvoudig, een leuk dagje samen weg. Vanuit Meppel of Steenwijk kan je een heerlijke fietstocht maken door het nationale park Drents-Friese Wold naar Wapse. Eenmaal in Wapse kan je eerlijke biologische bessen plukken bij  de bloemenpluktuin en blauwe bessen kwekerij Zeldenrust. Eenmaal weer thuis gekomen is het natuurlijk eenvoudig om daar dan weer wat lekkers van te maken. Zelfgemaakte jam, een lekkere vruchtensalade, ijs of .. een smoothie. Wil jij weten hoe? Lees hier verder ....

Logo bloemenpluktuin en blauwe bessenkwekerij ZeldenrustDe pluktuin van Jan en Riekje Rozenboom, wapserauwen 6
7983KE Wapse, is een biologisch ambachtelijk bedrijf wat zich richt op de lokale markt. Zeldenrust is open in de periode van 1 juni tot 1 oktober van ma. t/m za. van 9.00 tot 17.00

Kamperen bij de bioboer

Vanuit Meppel hoeven we niet ver weg om er even heerlijk tussen uit te zijn. Op de fiets en lopend kan je naar water, bos en door mooie kleinschalige landschappen gaan. Laten we eens lekker bijkomen in onze eigen achtertuin. Bijvoorbeeld bij de Zonnehorst. De Zonnehorst is een bio-dynamische tuinderij en een heerlijke plek om even neer te strijken met een tent. Lees hier verder ... 

Logo Vof de ZonnehorstVOF de Zonnehorst is een bio-dynamische tuinderij met aandacht voor natuurontwikkeling, ruime recreatiemogelijkheden, een boederij- en webwinkel met bezorgservice en groente- en fruitabonnementen.

Circulair dineren in Meppel

Ineens kreeg ik een uitnodiging voor een circulair diner. Studenten organiseerde een biologisch vegetarische maaltijd voor initiatiefnemers op het gebied van circulaire economie. Succesverhalen werden gedeeld ... alleen waar bleven onze lokale circulaire initiatieven op culinair gebied? Ontdek hier een aantal lokale culinaire initiatieven die bijdragen aan een circulaire economie.

Voor een circulair ontbijt zijn jullie allemaal uitgenodigd voor het netwerkontbijt bewuste ondernemer op 20 juni in Dwingeloo.

Even voorstellen

Logo Gijs Stegink (Bewegink)Gijs Stegink, Bewegink. Vanuit het gedachtegoed van de Positieve Gezondheid geeft Gijs training en coaching om je leef- en/of werkstijl te verbeteren. Dit doet hij onder andere door onbewust gedrag zichtbaar te maken. 

Logo MaankruidAnnedoor Koelman, Maankruid. Annedoor richt zich op met het welzijn van vrouwen. Vanuit een holistische kijk op gezondheid en lifestyle helpt ze je graag de meest optimale manier van leven ontdekken die bij jou past.

Gijs en Annedoor, hartelijk welkom bij Bewust Meppel.

Op de agenda

Ook deze maand zijn er veel workshops, cursussen en trainingen op de agenda terug te vinden. Daarnaast vind je bij groepslessen een ruim aanbod aan yoga, Tao, Qigong, Taichi, zingen, meditatie, mindfulness en kunst. Je kan altijd kennismaken of een proefles volgen.

Meer spirituele en kunstzinnige zomeractiviteiten vindt je bij:
De Uelespieghel

Arcticum Kunst en Cultuursalon

Stichting de Graancircel

Nieuwsbrief ontvangen?

Jij ontvangt het inspiratienieuws van Bewust Meppel. Hiervoor heb je een e-mailadres beschikbaar gesteld. Dit e-mailadres gebruikt Bewust Meppel alleen voor het verzenden van de nieuwsbrieven. Alleen voor de leden van Bewuste Meppel worden ook andere gegevens geregistreerd.

Afmelden voor deze nieuwsbrief kan altijd. Gebruik hiervoor de link onderaan deze nieuwsbrief. Aanmelden kan ook altijd. Weet jij nog mensen in je omgeving die graag geïnspireerd willen worden over bewust en duurzaam leven in de regio Meppel? Inschrijven kan via de website www.bewustmeppel.nl

Schrijf jij je in voor een activiteit via de agenda van Bewust Meppel? Deze inschrijving gaat direct naar de aanbieder die contact met je opneemt. Bewust Meppel bewaart geen gegevens over deze inschrijving.