Inhoudsopgave

Gezond op eigen kracht
Jezelf gezonder maken
Genieten van de zomer
Verhuisbericht Nellie van de Berg
Verzetje

zaterdag 1 juni 2019

Gezond op eigen kracht

Gezondheid heeft vooral te maken met hoe we leven, veel minder met of we ziek zijn. Oeps, dit gaat over onze eigen inzet voor gezondheid. Maar wel vanuit de positieve gedachten dat we allemaal scheppingskracht bezitten die we kunnen inzetten. Ook voor een natuurlijk gezond leven. Op eigen kracht en vanuit het besef dat jij bepaalt hoe je met je gezondheid omgaat.

Bij bewust en duurzaam leven gaat het om natuurlijke wegen voor gezond leven. Het versterken van ons herstelvermogen, en dat van de wereld om ons heen. In allerlei vormen gaat het over de voedingswaarde van wat je er in stopt en de mate waarin we ons daar ook echt mee voeden. Of het nu gaat over eten, gedachten, relaties, productie ...

In deze nieuwsbrief handreikingen om jezelf gezonder te maken. Iets wat vooral om het ontwikkelen van gezonde gewoontes. Dat hoef je niet alleen te doen. Op de website vind je ruim 100 aanbieders die je daarbij kunnen helpen. Zo divers dat er vast een manier bij zit die jij leuk vind en bij jou past. Zodat het ook een gewoonte kan worden die je dagelijks kan toepassen. 

Willemijn van Schilfgaarde

Jezelf gezonder maken

Geloof jij dat het mogelijk is jezelf te helen? Dat je op eigen kracht kunt herstellen en gezond en stromend kunt blijven?

Froukje Buma, Israna, vertelt dat zij als dochter van een huisarts bepaald niet geleerd heeft er op die manier tegen aan te kijken. En hoe zij ontdekte dat het wel mogelijk is.

Lees hier verder hoe je op eigen kracht kan herstellen.

Genieten van de zomer

De vroege vogels gaan er al weer op uit, de zomer staat voor de deur. In en rond Meppel zijn ook deze maand weer heel veel activiteiten die wat rust kunnen brengen in ons hectische bestaan.

Voor allen die op een of andere manier publiciteit zoekt organiseert Bewust Meppel samen met Nicky Corts de workshop: "Leer denken als een verslaggever". Deze is op 12 juni, vooraf aanmelden gewenst.

Het aantal activiteiten, zoals Yoga en Tai Chi, kunnen nu ook buiten. Je vind verschillende van deze op de agenda. Wil jij kennismaken met deze vormen van bewegen bezoek dan een activiteit op de landelijke Yogadag op 21 juni. Yvonne Kroon organiseert speciaal op deze ochtend een drietal workshops waar je gratis aan kan deelnemen.

Zowel Centrum Levensster als Israna organiseren introductieworkshops voor hun opleidingen die in het najaar van start gaan. Een mooie gelegenheid om kennis te maken.

Op 29 juni organiseert Toermalijn (vrijeschoolonderwijs) haar zomermarkt. En op 30 juni is er een spirituele welness beurs op de zomerdijk 9e. Entreeprijs is € 2,-.

Verhuisbericht Nellie van de Berg

Nellie van de Berg gaat Meppel verlaten. Zij gaat meewerken en wonen op De Vlierhof, een wooncentrum met Seminar House in Kleve, vlakbij Nijmegen. Namens Bewust Meppel een goede tijd toegewenst.

Verzetje

Observatie van Dalai Lama:

"Wat me het meest verbaast bij de westerse mens
is dat hij zijn gezondheid opoffert om veel geld te verdienen.
Vervolgens offert hij het geld weer op
om zijn gezondheid te herstellen.
En dan is hij weer zo bezorgd over de toekomst,
dat hij niet geniet van het heden,
maar ook niet in de toekomst leeft.
Hij leeft alsof hij nooit zal sterven
en sterft terwijl hij nooit geleefd heeft".