Inhoudsopgave

De kunst van geluk
De agenda uitgelicht
Geluk in de ogen van Maud Kist-Stevers
Het geluk van loslaten, bijdrage van Klazien Tempelaar
Even voorstellen
Dankbaarheid als drager voor geluk

woensdag 1 maart 2017

De kunst van geluk

Ik weet niet waar geluk gevonden kan worden. Volgens mij verstopt het zich nooit. De kunst van geluk is om het gewaar te worden. En ondanks alle negatieve geluiden zijn wij Nederlanders daar best goed in. Wij vinden onszelf tenminste erg gelukkig. 

Toch doen wij vaak het omgekeerde. We zoeken naar geluk, verwachten dat anderen ons gelukkig maken, willen graag anderen gelukkig maken en weten vaak niet zo goed hoe. 

In deze nieuwsbrief enkele ideeën over geluk. Op de agenda heel veel aanbod voor het gewaar worden van geluk in je eigen leven. En op 20 maart kan je zelf ontdekken hoe je hoofd en lijf samenwerken om jou gelukkig te laten zijn.

Willemijn van Schilfgaarde

De agenda uitgelicht

Ook deze maand zijn er weer heel veel mogelijkheden in en rond Meppel rond bewust en duurzaam leven. Kijk snel op de agenda of het groepslessenrooster.

In maart valt de internationale dag van geluk (20 maart) en de loslaatdag (25 maart). De lente begint, wel 2 keer! Meteorologisch vandaag, maar de lentekriebels komen echt los op 21 maart. Dus in deze nieuwsbrief extra aandacht voor geluk en het geluk van loslaten. 

In de serie "stap voor stap loslaten" deelt Roeland Suylen met jullie een krachtige versie van het geluk van loslaten: Laat LOS wat was, accepteer wat is en vertrouw op wat je toe komt. Als dit loslaten gelukt is, BEN JE – gelukkig.

Op 20 maart ben jij van harte welkom op de interactieve lezing over geluk. De lezing is in samenwerking met Maud Kist-Stevers, Grietje Kooistra, Frans de Grebber en boekhandel Barth tot stand gekomen. Kijk hier voor meer informatie.

Zhõng hé Táng is op zoek naar clienten met pijnklachten voor een stagedag op 9 en 23 maart. Wie weet kan jij ze helpen.

Geluk in de ogen van Maud Kist-Stevers

GelukGeluk. Er zijn momenten geweest dat ik heel gelukkig was. Zoals het moment dat ik door de bergen in de Pyreneeën liep en dat de wolken onder mij samen kwamen in de vallei. Als een donzig dekbed. Zo adembenemend mooi. Er waren ook momenten dat ik heel ongelukkig was. Zoals het moment dat ik letterlijk niks meer kon. Geveld. Een burn-out.

Geluk. Een begrip, maar is het ook te begrijpen? Bestaat er een handleiding naar geluk?  Lees hier verder 

Het geluk van loslaten, bijdrage van Klazien Tempelaar

Het geluk van loslatenLoslaten is een bijzonder proces. Je kunt het vergelijken met het rijpen van een appel aan een boom. Pas als de appel rijp is, laat hij los.

Er gaat bij de appel een heel proces van rijping vooraf aan het moment van loslaten.De fruitteler wacht op dit moment. Niet eerder, maar ook niet later, plukt hij de appels. Hij pakt de appel voorzichtig met zijn hele hand vast en zo laat de appel, als vanzelf, los in de hand van de plukker. Lees hier verder.

Even voorstellen

Logo Praktijk Laura MartensLaura Martens van Praktijk Laura Martens is nieuw lid bij Bewust Meppel. Zij werkt op basis van cranio-sacraal theraphie voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Door naar je lijf te leren luisteren, kan je beter voelen wat wel en wat niet goed voor je is.

 

Healthcare Song heeft en nieuwe medewerker. Mark Ma komt uit Delft. Hij is Traditional Chinese Medicine Rehabilitation Physical Therapist.

Dankbaarheid als drager voor geluk

David Steindl-Rast verteld in TED-talks over dankbaarheid als drager voor geluk. Ben jij nieuwsgierig kijk dan hier wat hij daarover te vertellen heeft.

In maart zal ik ook op facebook linken delen naar inspirerende visies op geluk.