Inhoudsopgave

Energie
Om energie van te krijgen
Energie, sleutel tot leven
Energetisch werk
Energie komt uit het stopcontact ...
Even voorstellen

dinsdag 6 maart 2018

Energie

Het is al weer een paar dagen maart en bij mij ontbreekt elke energie. Uiteindelijk eindigde mijn verhuizing en ontspulling in een complete chaos van rondslingerende dozen, overvolle miniopslag en een blije kringloop. En in de griep, bij mij dan. Stevig. Het kost al energie om mijn bed uit te komen. Helaas is daardoor ook alles even stil komen liggen. De posters hangen aan een stoel ipv aan de prikborden. Deze nieuwsbrief komt verlaat.

Toch is er een hoop energie vrijgekomen. Mijn oude huis krijgt vrolijke nieuwe bewoners, de lente steekt na de koude dagen alle energie in nieuwe scheuten, bollen steken hun kop op, mijn nieuwe huis voelt met alle dozen chaos al goed. In deze nieuwsbrief vind je van alles over energie en energetisch werken. Want net als buiten stroomt ook in ons lijf energie. Soms een beetje minder, bij griep bijvoorbeeld. Maar energie is onze bron van leven. Geniet ervan.

Willemijn van Schilfgaarde

Om energie van te krijgen

Ook deze maand zijn er veel workshops, cursussen en trainingen op de agenda terug te vinden. Daarnaast vind je bij groepslessen een ruim aanbod aan yoga, Tao, Qigong, Taichi, zingen, meditatie, mindfulness en kunst. Je kan altijd kennismaken of een proefles volgen.

Volg ons op www.bewustmeppel.nl en kijk regelmatig op de agenda voor nieuwe activiteiten in de omgeving van Meppel.

Energie, sleutel tot leven

Energie is de sleutel tot het creëren van jouw leven

Aan mijn muur hangt een scheurkalender met Boeddhistische wijsheden en vandaag raakt de spreuk precies aan mijn motto: Je kunt het leven ondergaan of zelf maken. De vraag is waar kies jij voor en als je ervoor kiest om je leven zelf te maken of te creëren, hoe doe je dat dan?

Wil jij weten hoe: lees dan hier verder.

Dit is een bijdrage van Marjolein van der BurgtLevensverbinding. Marjolein helpt je bewust te worden van je innerlijke kracht en zelfhelend vermogen via  energetisch werk, visualisaties, Reiki, coaching, creatieve therapie, lichaamswerk, systemisch werk of werken met je innerlijk kind.

Energetisch werk

Wat is energie eigenlijk? Energie is overal, ook wij als mens bestaan uit energie. Om ons heen hebben we een energieveld, de aura, en op ons lichaam bevinden zich energiebanen oftewel meridianen die in verbinding staan met verschillende organen in ons lichaam. Daarnaast hebben we net iets buiten de huid een aantal energiecentra ook wel chakra’s genoemd. Chakra’s kun je zien als energiewielen waar de energie continue in beweging is. Zij staan ook in verbinding met onze meridianen, organen en zijn de toegang tot onze ziel, tot wie we in essentie zijn. Lees hier verder ...

Dit is een bijdrage van Karin Haagsma. Karin ontmoet je graag in haar praktijk Sielsfolle! Je kunt altijd vrijblijvend kennismaken met Malvatherapie. Wil je gelijk een behandeling ervaren dan kost de kennismaking 45 euro en deze wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Daarnaast geeft Karin regelmatig meditatieavonden of cursussen en workshops op gebied van bewustwording en ontwikkeling. Deze staan op de agenda.

Energie komt uit het stopcontact ...

Ik zie mezelf nog zitten op het krukje bij de craniosacraaltherapeut. Hij had me wat verteld over energetisch werk. Ik zei: “ Energie komt uit het stopcontact. That’s it. Ik geloof er niet in dat je door energie van een mens iets bij een ander mens kunt doen.” Hij gaf het op om me te overtuigen met woorden. Dus hij stelde voor dat ik lekker bleef zitten op mijn krukje en dan zou hij zijn handen op mijn knieën doen en als ik hem niet meer voelde mocht ik mijn ogen openen. De rest is snel verteld, we deden dat en toen ik mijn ogen opende, zat therapeut rustig op een stoel die 5 meter verderop stond. Vanaf toen ging het snel, ik leerde de energie voelen, het kwam zomaar opeens. Lees hier verder ...

Dit is een bijdrage van Marjolijn van Oije. Marjolijn volgde de opleiding Craniosacraaltherapie, verdiepte zich in Reiki en Shamballa, en andere energetische behandelwijzen. Op dit moment volgt ze de opleiding voor Touch of Matrix, een prachtige makkelijke methode om van alles op te lossen zonder dat de cliënt door moeilijke herinneringen heen moet. 

Even voorstellen

Logo LevensverbindingMarjolein van der Burgt, Levensverbinding Marjolein helpt je bewust te worden van je innerlijke kracht en zelfhelend vermogen via  energetisch werk, visualisaties, Reiki, coaching, creatieve therapie, lichaamswerk, systemisch werk of werken met je innerlijk kind.

Logo Durf Coaching & Gezond levenDaryl van Dijk, Durf Coaching & Gezond leven. Durf, trek je stoute schoenen aan. Blijf niet denken, durf te gaan! Heb jij een coachingsvraag? Daryl gaat met je aan het werk en gebruikt hierbij technieken als NLP, EFT (Emotional Freedom Techniques), mindfulness en familieopstellingen.

Logo Vitaal en in BalansDik Zantingh, Vitaal en in Balans. Dik is integraal leefstijlcoach. Wees bewust van hoe jij in het leven staat is de basis. Dik werkt vanuit: IQ (mentaal), EQ (emotie en gevoel), SQ (wie je bent), FQ (jouw lijf) en PQ (pro-activiteit). 

Logo Tot de Kern gekomen (in opleiding)Henny Boersma-Smits, Tot de kern gekomen. Henny is in opleiding tot regressie therapeut. Voor haar scriptie over vaginisme onderzoekt ze hoe regressie therapie kan helpen. Zelf is ze  er van overtuigd dat regressie veel kan bieden bij dit beladen en complexe probleem. Maar om dat aan te tonen zoekt Henny naar meisjes en vrouwen die van hun vaginisme af willen en een aantal sessies willen doen.

Logo Holistisch Centrum Oude WillemDenise Christiaans, Holistisch Centrum Oude Willem. Holistisch Centrum Oude Willem is gevestigd op één van de mooiste plekken in het land; midden in het Drents Friese Wold. In het Holistisch Centrum behandelt Denise zowel mensen als huisdieren en paarden. Zij hanteert daarbij vaak de oosterse kijk op gezondheid en genezing. Zij geeft behandelingen, workshops en cursussen op basis van healing (energetische therapie), Dorn & Breuss therapie, cranio-sacraal basisbehandeling, shiatsu voor paarden Raindrop therapy met etherische oliën en Itovi scan en Vitassage massage.