Inhoudsopgave

Samen zijn
Op de agenda
Relatiebewustzijn
Verhuisbericht Touched by hands
Verzoenen met verlies
Dat is een felicitatie waard

vrijdag 1 maart 2019

Samen zijn

Relaties, we tobben wat af. In de liefde, in ons werk, in onze families. Maar we zouden ook niet zonder kunnen. Liever te diep gesprongen dan nooit gewaagd. En gelukkig vangen we elkaar ook weer op. Verrassend liefdevol reiken we elkaar de hand.

Bewust zijn van je relaties, en bewust zijn hoe je zelf je relaties invult. Een mooi thema om - zoals Toon Hermans zong - elkaar te lentenen. Terwijl buiten in volle pracht de bollen ontluiken, mijn auto geel kleurt en de bloesem ontknopt, vandaag inspiratienieuws over relationeel bewustzijn. Om van te genieten.

Willemijn van Schilfgaarde

Op de agenda

Bewust van je relaties: ook deze maand zijn er veel workshops, cursussen en trainingen op de agenda terug te vinden waar jij-ik-zij centraal staat. Daarnaast vind je bij groepslessen een ruim aanbod aan yoga, Tao, Qigong, Taichi, kunst en zang.

Alle zelfstandige professionals hebben relaties met klanten of cliënten. Het gesprek met je klant is de basis van de relatie die je opbouwt. Op woensdag 20 maart verzorgt Geert Zomer een workshop "in gesprek met je klant". Wil jij meer handvatten krijgen meld je dan aan voor deze avond vol praktische tips en tops waarbij je gelijk ook zelf in de spiegel van je eigen gespreksvaardigheid kijkt. 

Relatiebewustzijn

Mensen vormen zich uit relaties. Al vanaf het prille begin gaan we relaties aan. Vaak zijn we ons niet bewust hoe we die relaties vorm geven met de mensen om ons heen en de wereld waarin we leven.

Pauline Hofstra, psycholoog, schreef voor deze maand een mooi stuk over relatiebewustzijn. Hoe ontstaat de kijk op ons zelf en hoe beïnvloed dit onze relaties die we aangaan. Neem de tijd voor deze inkijk hoe onze gekleurde brillen ontstaan, hoe we onze identiteit hiermee vastleggen en wat dit betekent voor hoe we luisteren naar elkaar. Zij leert ons dat "bewustzijn van onszelf" alleen niet genoeg is om conflicten op te lossen. Bewust zijn van hoe je verbonden bent met alles en iedereen om je heen is voorwaarde om van "jij of ik" naar "jij én ik" te komen.

Volg deze link om het stuk te lezen.

 

Logo Centrum AnimarePauline Hofstra, Centrum Animare, is psycholoog. Bij Pauline kan je terecht met vragen over relaties. Zij richt zich op 'bewust zijn van jezelf' én op 'bewust zijn van je relaties'. 

 

Verhuisbericht Touched by hands

Marjan van Buren, Touched by hands - massagepraktijk en coaching, is verhuist! Zoals Marjan schrijft:  "na14,5 jaar waarin mijn praktijk steeds groter werd, steeds meer klanten kreeg, steeds meer behandelingen aanbood, ben ik uit mijn jasje gegroeid. Tijd voor een nieuwe stap!"

Je vindt haar vanaf nu in haar nieuwe praktijkruimte aan de Marktstraat 4a in Meppel. Wij wensen Marjan een mooie tijd toe in deze nieuwe praktijk.

Verzoenen met verlies

Verlies ervaren is een evenwicht vinden tussen omkijken naar wat was, stilstaan bij je gevoelens en de kracht hervinden om verder te gaan met je leven. In individuele- en gezinsbegeleiding en in groepen bemerk ik hoe ontzettend moeilijk het is om met de aandacht in het hier-en-nu te zijn. Bij wat er op dit moment gebeurt.

Sandra Brongers vertelt over verliesverwerking. Lees hier verder.

Logo Rouw en Verlies Therapie Meppel/ De Wijk e.o.In haar praktijk Rouw en Verlies Therapie Meppel e.o. en in de Geestelijke gezondheidszorg ontmoet Sandra Brongers kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die in hun leven geconfronteerd worden met een verlies. 

Dat is een felicitatie waard

Een leven lang leren om jezelf te ontwikkelen. Ook bewuste ondernemers staan niet stil. Zij ontwikkelen hun kennis en vaardigheden op het gebied van natuurlijk gezond leven. En verwerken dat weer in het aanbod van activiteiten.

Logo Sielsfolle I Energetische (Malva)therapieKarin Haagsma, Sielsfolle, ronde de training "opstellingen voor de ziel" met succes af. Je kunt nu bij haar terecht voor een zielsopstelling. Bij een zielsopstelling kom je dichter bij jouw kern, jouw ziel en levensopdracht. Karin heeft een praktijk voor lichaamsgerichte energetische therapie. Naast Malvatherapie verzorg ze diverse workshops en trainingen rond meditatie en mindfullnes.

Logo BiodanzaHelena Tjong Tjin Joe, Biodanza, ronde de 2e module van de didactisch training voor Biodanza docenten af. Helena geeft wekelijkse Biodanza lessen in Steenwijk, op dinsdagavond. Ook geeft zij speciale Biodanza dansdagen en verzorgt zij op aanvraag Biodanza workshops op locatie en staat zij regelmatig op (spirituele) Beurzen.