Inhoudsopgave

Vrijheid
De Basis: Sociaal duurzaam centrum in Meppel
Wereld Fairtradedag 9 mei
Mocca d'Or heet nu Frans de Grebber
IBBO Meppel start na meivakantie
Online agenda

donderdag 07 mei 2015

Vrijheid

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de 2e Wereldoorlog en op 5 mei vieren we de bevrijding. Maar hoe vrij zijn we nou echt?
Het leven zit vol beperkingen en als je niet oppast laat je je daardoor leiden en ben je je vrijheid kwijt om te zijn wie je echt bent.
Lees de BLOG op onze website.

Leef vrij in harmonie met jezelf, de ander en onze prachtige aarde.

Janet van der Molen Bewust Meppel

De Basis: Sociaal duurzaam centrum in Meppel

Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van het multifunctionele centrum De Basis, een centrum rondom het thema sociaal duurzaam leven en ondernemen: 

De Basis wil een voorbeeldfunctie vervullen door ruimte te bieden aan een breed spectrum van ondernemingen, organisaties en netwerken die op enigerlei wijze een bijdrage leveren om te komen tot een sociaal duurzame samenleving. Een unieke gelegenheid voor zowel ondernemers als inwoners van Meppel en omgeving.

Een professioneel team onder leiding van Aart Noorlander houdt zich bezig met de voorbereidingen. Lees meer...

Wereld Fairtradedag 9 mei

Op zaterdag 9 mei is het Wereld Fairtrade Dag. Fairtrade betekent dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en dat ze goed en veilig hun werk kunnen doen. Veel cacao wordt nog geplukt door kinderen die niet naar school kunnen. Ze moeten werken voor een paar cent of krijgen soms helemaal niet betaald. Dat is gelukkig niet aan de orde bij Fairtradechocolade.

De werkgroep Fairtrade Meppel  staat op 9 mei van 13.30 tot 16 uur op De Wheem in Meppel om Fairtrade onder de aandacht te brengen. Er is Fairtrade fruit met een echte chocoladefontein. Kom je langs om je eigen spiesje in de chocolade te dopen?

Mocca d'Or heet nu Frans de Grebber

Nog steeds krijg je de lekkerste koffie, thee en chocola bij Frans de Grebber en het wordt met aandacht en liefde geschonken. Het is een fijne locatie om af te spreken met een vriend of vriendin of om even te netwerken. De winkel biedt ook een prachtig assortiment biologische en Fairtrade-producten. Komt dat goed uit, want op 9 mei is het Wereld Fairtrade dag.

IBBO Meppel start na meivakantie

Ik Ben Bewust Onderwijs Ibbo Meppel start na de meivakantie!! Basis en voortgezet onderwijs. "Wij werken vanuit hart en ziel en helpen kinderen van nu om hun volledige potentieel tot uitdrukking te laten komen in een veilige, liefdevolle, open en respectvolle omgeving." De kinderen krijgen de ruimte om zichzelf te zijn. Er is geen verplichte vaste lesstof, maar er wordt aangepast bij de natuurlijke nieuwsgierigheid van elk kind. 
De school is nog op zoek naar: keukentafels met stoelen, kindertafels met stoelen, computers, een bureau met stoel, boeken en lesmateriaal. 
Daarnaast is er nog behoefte aan docenten en begeleiders!!
Volg hun op Facebook of mail ibbo.chalcedoon@gmail.com.

Online agenda

Ondernemers van Bewust Meppel zetten hun activiteiten op de online agenda. In mei zijn dat er al weer meer dan 30. 

Er zijn weer aan aantal nieuwe ondernemers bij die ook hun activiteiten noemen op deze agenda. Je bent uiteraard van harte welkom op één van deze activiteiten.

Hartelijke groet, namens Bewust Meppel, Janet van der Molen.