Inhoudsopgave

Over vrijheid en festivals
Vrijheid
Zomeractiviteiten in beeld
Bijzondere chocola
Evengoed

dinsdag 2 mei 2017

Over vrijheid en festivals

De zomer staat voor de deur. Stilstaan bij in vrijheid leven ook. Beide gaan gepaard met vieren. We vieren de vrijheid met festivals, meestal met veel gedruis. We vieren de zomer, ieder op zijn eigen wijze. Maar het liefst in vrijheid.

Deze nieuwsbrief gaat over vrijheid en vieren. Over vrijheid schreef ik een blog. Over het vieren van de zomer heb ik bijzondere activiteiten op een rij gezet. En een bijzonder verhaal over chocola waar je extra blij van wordt als je het verhaal kent.

Naast de zomeractiviteiten is er ook in mei weer veel te doen op het gebied van bewustwording. Kijk snel op de agenda. En voor de bewuste ondernemer: laat een mooie foto maken en kom naar het netwerkontbijt.

Willemijn van Schilfgaarde

Vrijheid

Wat zou het zijn? 
Vroeg je aan mij,
ik die altijd over alles na moest denken
wist het even niet.

Vrijheid – het tegenovergestelde van bekneld zijn wat Carolien Fleumer (Couleur Vocale) zo mooi omschrijft als “ruis op de lijn, gevoelens in nood, hartenkreten gesmoord, zielenroerselen weggewuifd”. De bevrijdingsfestivals staan weer voor de deur. In een soort roes bevrijden we ons van onze dagelijkse zorgen en sleur. Gevangen in muziek, drank en drugs vieren we dat we vrij zijn om keuzes te maken over ons eigen leven. Ik vraag me steeds meer af hoe vrij we hier zijn.

Lees hier verder.

Zomeractiviteiten in beeld

Op mijn oproep om bijzondere zomeractiviteiten door te geven kreeg ik verrassende reacties. Ik heb alle activiteiten van deze zomer op een rij gezet. In de buurt en in het buitenland, van open dagen tot bezinningsweken, vrolijke festivals en stilte - het kan allemaal deze zomer. Kijk hier wat je allemaal kan doen aan bewuste zomeractiviteiten.

Bijzondere chocola

Op het moment dat "we have a dream" hand in hand loopt met "we will do it" ontstaat er iets nieuws. Zo begonnen Rodney en Enver een chocoladefabriek. Niet een gewone reep, nee een die:
- gemaakt is van biologische cacao bonen
- gekocht bij boeren voor een eerlijke prijs
- met zo min mogelijk vervuiling van begin tot eindproduct

Dus biologisch, fair en "zero waste". En dat maakt het eten van deze chocola tot een extra groot feest. Meer lezen? Klik hier.

Evengoed

Het werden dan deze bloemen -

en hoe luisterrijk
bloeide het leven open,

maar het had evengoed
muziek kunnen zijn,
een sonate, een prelude,

of een vogel,
of een gedicht,

of een kind
spelend met het licht,

of een meer
dromend tussen de bergen,

of ook
de glimlach van een vrouw,

een vrouw
die weet wat liefde is.

Hans Bouma