Inhoudsopgave

Zomerse muizenissen
Op de agenda
Schoonheid komt van binnen
Tekenbeet en ziekte van Lyme
Wijs met de zon

29 april 2018

Zomerse muizenissen

Zomerse temperaturen in het vroege voorjaar roept verlangen naar de zomer op. Tegelijkertijd beginnen ook de zomerse muizenissen op te spelen. Ik zit weer huilend op de fiets, pollen hebben nu eenmaal die uitwerking bij mij. En ook zon en huid vragen om extra aandacht als de zonkracht toeneemt. Voor wie met het stijgen van de temperatuur ook zin in buiten zijn toeneemt heeft zijn tekentang al klaar gelegd.

Deze maand informatie over huid, zon en teken. De hooikoorts komt in de volgende nieuwsbrief aan bod. Want we gaan toch niet binnen zitten als de zon ons naar buiten lokt?

Willemijn van Schilfgaarde

Op de agenda

Ook deze maand zijn er veel workshops, cursussen en trainingen op de agenda terug te vinden. Daarnaast vind je bij groepslessen een ruim aanbod aan yoga, Tao, Qigong, Taichi, zingen, meditatie, mindfulness en kunst. Je kan altijd kennismaken of een proefles volgen.

Met de zomer in aantocht komen ook de festivals en speciale zomerweken eraan. Ook hier in de omgeving is veel te doen. Bij de Uelensphiegel in Uffelte bijvoorbeeld is op 4/6 mei het Open Up festival. En in juli is het Taribush Kuna festival op het Dwingelderveld.

Ook leuk: doe een workshop of open les cadeau aan je moeder. Zo heeft ZiEN een speciaal moederdagcadeau op 19 mei. Maar er zijn meer inspirerende mogelijkheden te vinden die je cadeau kan doen.

Schoonheid komt van binnen

Een verzorgde huid, stralende ogen, gezonde tanden, soepele lippen – zo zien wij er graag uit. En als je de reclame mag geloven bereiken we dat met met allerlei schoonheidsproducten vol chemische toevoegingen.

Volgens mijn visie is alles met elkaar verbonden; je gezicht met je lichaam, je lichaam met je gemoedstoestand en je stemming met je uitstraling. Gezichtsverzorging gaat dieper dan alleen je huid. Het is belangrijk om ook aandacht te schenken aan je  innerlijke schoonheid. >> lees hier verder.

 

HLogo Bast Wilma Natuurgeneeskunde en Mindfulnessuidtherapeute en Natuurgeneeskundige Wilma Bast werkt met producten van Dr. Hauschka Cosmetica op basis van hoogwaardige oliën en geselecteerde heilzame plantenextracten. Wilma is gespecialiseerd in natuurgeneeskunde en richt zich vooral op vrouwenzaken.

Tekenbeet en ziekte van Lyme

In de zomer gaan we heerlijk naar buiten het bos in. Of struinen door hoog gras, heide en tussen struiken. Dé plekken waar teken ons weten te vinden. En teken kunnen drager zijn van een bacterie die de ziekte van Lyme overbrengt. Op www.thuisarts.nl vond ik enkele tips om tekenbeten te voorkomen en wat je kan doen bij een tekenbeet. >> lees hier verder

Wijs met de zon

Ik vertrek over enkele uren naar de zon. Maar hoe nu om te gaan met zon, bruin en verbranden? In dit blog vind je mijn afwegingen rond bruin is sexy, rood niet!