Inhoudsopgave

Adem in ... en adem uit
Even voorstellen
Lekker eten voor iedereen
Ademhaling
Op de agenda
Verras jezelf of een ander

zaterdag 4 mei 2019

Adem in ... en adem uit

Ademnood, ik heb er soms last van. Ik vergeet afspraken, kom te laat, krijg de nieuwsbrief niet op tijd af. Mijn adem komt niet verder dan mijn middenrif, mijn hoofd loopt over en de rest van mijn lijf doet even niet mee. Mijn schouders staan ter hoogte van mijn oren, mijn nek staat in havikstand. Het is dan tijd om uit te ademen. Even een pas op de plaats. Aandacht voor mijn ademhaling, aandacht voor mijzelf.

Voor allen, die af en toe ademnood ervaren, in deze nieuwsbrief ademruimte. De tijd vraagt erom. Lente heeft zuurstof nodig en wij ook. Ik ga even ademhalen. Ik hoop jullie ook.

Willemijn van Schilfgaarde

Even voorstellen

Vanaf nu ook te vinden bij Bewust Meppel. Hartelijk welkom bij ons netwerk voor bewust en duurzaam leven in de regio.

Logo ESP Coaching

Ellen Pels, ESP Coaching, voor mensen die met bewustwording bezig zijn en vanuit bezieling willen leven. Bij ESP Coaching ben je op de juiste plek om je eigen antwoorden te vinden. Ellen werkt vaak met het Talentenspel, een middel om op zoek te gaan in je eigen onderbewuste. Je weet eigenlijk alle antwoorden zelf al, je hebt alleen vaak iemand nodig die je de juiste vragen stelt.

 

Logo Denken zonder Grenzen

Resy Arts, Denken zonder grenzen. Resy heeft een filosofische praktijk voor bewustwording en zelfontwikkeling.Je wordt wijzer als je vragen durft te stellen bij je gedachten en de vragen overdenkt, zonder direct het antwoord te willen (als dat er al is). Zo ontstaat ruimte voor nieuw inzicht en bewustzijn. Het ‘vragend denken’ (filosoferen) is een prachtig gereedschap voor bewustwording en zelfontwikkeling.

 

Logo Lindeman CoachingSonja Lindeman, Lindeman coaching. Als jongerencoach biedt Sonja jongeren een luisterend oor. Ze helpt je door samen op zoek te gaan naar oplossingen. Samen ga je aan de slag met haalbare doelen om daarna weer zelf verder te gaan.

Lekker eten voor iedereen

Bijdragen aan een betere wereld kan heel simpel. Wanneer je weet dat wat jij koopt en eet op een eerlijke manier is gemaakt en ingekocht beleef je er veel meer plezier aan. Wanneer je fairtrade producten koopt weet je zeker dat je bijdraagt aan het welzijn van iedereen. 

Eigenlijk is het heel simpel:
- koop vers en onverpakt waar mogelijk (minder afval)
- koop wat we lokaal verbouwen lokaal (minder transport)
- koop wat van ver komt fairtrade (draagt bij aan welzijn van anderen)
- koop biologisch of biologisch-dynamisch (houd onze aarde gezond)

Als je hier klikt vind je een recept voor bananenchutney en naanbrood. Lekker bij een curry. Uitgedacht door Erik Veldboom, lid van de werkgroep Fairtrade Meppel.

Ademhaling

Zonder dat we het ons bewust zijn genieten we volop van onze ademhaling. Zo’n 23.000 keer per dag ademen we in … en weer uit. Als het niet zo goed met ons gaat is hoe we adem halen niet direct het eerste medicijn waarmee we aan de slag gaan. Toch kunnen we door bewust in en uit te ademen ons zelf heel veel plezier doen. Wil jij neer weten lees dan hier verder. Of lees hoe beter ademhalen helpt bij (hard)lopen.

Kijk hier voor aanbieders die ademhaling gebruiken in hun bijdrage aan natuurlijk gezond leven.

Kijk hier voor aanbieders die helpen bij de aanpak van stress, waar ademen belangrijk is.

Op de agenda

Iedere lente wordt ik weer blij van alle mooie zingevende en spirituele dagen, weekends en weken die worden aangeboden in de regio. De moeite waard om eens naar toe te gaan!

13 tot 19 mei: 7- daagse retraite ‘Manifestatie in dans- en stemimprovisatie’ bij de Uelenspieghel

17 mei: BinnesteBuiten event, lente editie. One Treu Life

25 meiRebalancing Inspiratie Festival Siddeburen

21, 22 en 23 juni: Vrouwenklank festival, een midzomer viering van vrouwelijke verbinding. 

23 juni: Spirituele wellness en mineralen beurs Steenwijk

5,6 en 7 juli: Drummaking weekend Innerchanges, KlankRuimte

12 tot 15 juli: Zomervijfdaags: transformeren met de elementen aarde, water, lucht, vuur, ruimte - met de meesters en aartsengelen,Israna

18/21 juli: Taribush Kuna festival

Veel meer workshops, trainingen en groepslessen vind je op de agenda of groepslessenrooster.

Fotostress voor social media? Er is op 14 mei weer de gelegenheid om een mooi professionele foto te laten maken. Je kan dan ook kijken hoe je jezelf presenteert op je profielpagina of website.

Verras jezelf of een ander

Moederdag, vaderdag, secretaressedag, verjaardag ..... er zijn genoeg dagen om iemand te verrassen met een mooie cadeaubon. En waarom dan niet eens een leuke verrassing rond bewust en duurzaam leven? Maak een mooi cadeupakket bij de Wereldwinkel, geef een fles fairtrade wijn. Ga samen een workshop doen, schrijf je in voor een proefles Taichi, kom samen bloemen en bessen plukken bij Zeldenrust in de zomer. Vindt jij inspiratie bij Bewust Meppel neem dan contact op met de aanbieder en verras jezelf, een ander of jezelf én de ander.