Inhoudsopgave

Verlies: als ik de liefde niet had ...
5G zorg of zegen
Agenda uitgelicht
Even voorstellen
Verzetje

donderdag 31 oktober 2019

Verlies: als ik de liefde niet had ...

Herfst. De tijd van vallende bladeren, fantastische paddenstoelen, en strijklicht door het kleurenpalet van het bos. De tijd van mijmeren over wat was en wat kan komen. De tijd dat bij ons de natuur verzinkt in stilte met de belofte van een nieuwe lente. 

Tijd om wat en wie er was te herinneren. Daar gun ik iedereen de liefde. Liefde die ziet wat er groeide en blonk. Liefde die stilte omarmt met de belofte van leven. Liefde die ziet hoe opnieuw te beginnen. 

Ik gun u allen de liefde tijdens het lopen over gevallen bladeren en het zoeken naar kabouters onder het strijklicht door de bomen.

Willemijn van Schilfgaarde

5G zorg of zegen

We willen allemaal stralen, maar bestraald worden we liever niet. Toch is dat precies wat er gebeurt met het steeds verder opwaarderen van ons telecom netwerk. Tineke Blommendaal begint haar verhaal met: ik die tot voor kort altijd wel enthousiast was voor nieuwe ontwikkelingen, nieuwe technologie kwam wat kritische berichten over 5G en straling tegen. Er bleken best wat mensen te zijn die last hebben van steeds meer straling in onze leef omgeving. Afijn, mijn interesse was gewekt en alhoewel ik zelf me niet echt bewust ben van ‘last van straling’ ben ik er toch ingedoken. Ik ben behoorlijk geschrokken.

Ben jij benieuwd naar de keerzijde lees dan hier verder of kom naar de lezing op 6 november.

Agenda uitgelicht

Er staan weer heel wat nieuwe workshops, cursussen en trainingen op de agenda en groepslessen. Workshops bieden de mogelijkheid tot kennismaking en ervaren. Voor wie zich echt wil verdiepen en transformeren staan er cursussen en trainingen op de agenda. Voor elk wat wils, altijd met een persoonlijke benadering.

Speciaal uitgelicht:

1 november: kom naar het faire feest in de Grote of Mariakerk. Va 15.30

6 november: Lezing over 5G

12 november: Lezing Alexander Zöllner over non-dualiteit

14 november: Simone van Vliet laat je kennis maken met de 5 elementen water, hout, vuur, aarde en metaal en welke bij jou horen op basis van je geboortedatum.

25 november: open spreekuur vrouwenklachten bij Wilma Bast.

Open bedrijvendag 2 november:
Bhome@work zet zijn deuren open tijdens de open bedrijvendag op 2 november en stelt ruimte beschikbaar aan ondernemers om gezamenlijk op te trekken. Karah en Mediation 101.nl houden tegelijkertijd open huis van hun nieuwe onderkomen bij Bhome@work.nl. Bewust Meppel/Steenwijk, Meer dan IQShiatsupraktijk HaraTe zijn te gast tijdens de open bedrijvendag bij Bhome@work.nl, zomerdijk 9E Meppel.

Even voorstellen

Logo Praktijk nederlandMariska Bruinenberg, Praktijk Nederland. Mariska is gespecialiseerd in medische hypnose. Voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar. Wilt u stoppen met roken of afvallen? Medische hypnose is een manier om je hierbij te helpen.

 

 

Logo Neiedei

Stijtje Aartsen, Neiedei. Stijntje helpt je om bewust te worden van wat je eigen lijf aankan. Ervaar dat je lijf meer kan dan je denkt. Daarnaast bied ze ondersteuning bij het opruimen in huis.

 

 

Meer informatie kunt u vinden op de website. Hartelijk welkom bij Bewust Meppel. 

Verzetje

Omdat het zo hartverwarmend en bemoedigend is hierbij een tekst van Babs Gons (gepubliceerd in Trouw).

Precies goed

Soms wil je gewoon je hoofd op de aarde leggen,
je vuist naar de hemel heffen
de tranen laten komen en zeggen,
het is zeker omdat ik zwart, wit, vrouw,
dik, dun, te groot, te klein,
te lief, onaardig,
omdat ik lelijk, eerlijk,
direct, poëtisch, welbespraakt,
te zichtbaar, onzichtbaar,
kwetsbaar,
arm, trots, en confronterend ben?
Daarom zeker!

En dat de aarde je dan met haar zachte handen
heel voorzichtig omhoog duwt
je op de wang kust en fluistert:
het is omdat je zo ontzettend mens bent.
Niet teveel, niet te weinig, gewoon genoeg mens.
Net zo mens als alle andere mensen.
Precies goed.