Inhoudsopgave

Inspiratienieuws november 2016
Afscheid Janet van der Molen
Bewuste en duurzame ondernemers presenteren zich samen op ..
Samen fairtrade, lokaal en biologisch eten in november
Bloei en Leef - nieuwe site én nieuwe activiteiten
Wijzigingen bij John Keet en nieuwe cursusruimte bij Jeann..

vrijdag 28 oktober 2016

Inspiratienieuws november 2016

Het is alweer bijna november. De tijd van verwachten breekt aan. Eerst nog even griezelen rond Halloween en dan komen de mooie, gezellige feesten aangerold. Lampionnen maken voor Sint Maarten, surprises voor Sinterklaas en voor je het weet ben je druk met kerstbomen en feesteten. En het mooie van dit alles is, het kan bewust, natuurlijk en duurzaam! Lees in deze nieuwsbrief over kanstanje puree en het flairtje menu.

Er is de komende maand ook weer een boel te doen op het gebied van bewust en duurzaam leven. Kijk hiervoor op de agenda of het groepslessenrooster. En kom vooral langs op zuideinde 28 tijdens de open bedrijvendag op zaterdag 5 november.

Willemijn van Schilfgaarde

Afscheid Janet van der Molen

Het was een prachtige tijd! Een tijd van ontmoeten en met plezier het onder de aandacht brengen van jullie expertise. Hoogtepunt was voor mij de beurs Bewust Leven waarin we ons tot 2 maal toe mochten presenteren aan meer dan 1000 bezoekers in een sfeer waarin respect, liefde, professionaliteit en kracht in de mens centraal stonden. Nu is het tijd voor andere dingen. Ik hoop dat Bewust Meppel de mensen in onze regio steeds meer in contact mag brengen met bewuster, gezonder, duurzamer en daardoor gelukkiger leven.

Janet van de Molen

Bewuste en duurzame ondernemers presenteren zich samen op Zuideinde 28 in Meppel

Kom op zaterdag 5 november langs op het Zuideinde 28 in Meppel en maak kennis met 10 ondernemers en hun beroep. Er is van alles te doen en te beleven. Workshops, miniconsulten, informatie en advies, moodboards maken. Er zijn gongen en klankschalen, muziek en natuurlijk een kopje koffie of thee. Klik hier om te zien wie die 10 ondernemers zijn.

Ook deze bewuste ondernemers zetten hun deuren open:
Studio Heerengracht; Heerengracht 29 in Meppel
Zhong Hé Tang, Centrum voor Chinese geneeswijze; Gasgracht 3j in Meppel
Sielsfolle, praktijk voor lichaamsgerichte, energetische theraphie; Heerengracht 29 in Meppel
Centrum Biru Kai, academie voor Reflexologie; Marktstraat 4a Meppel
Frans de Grebber, koffiebranderij en winkel, Woldstraat 23 in Meppel

Samen fairtrade, lokaal en biologisch eten in november

Van 29 oktober tot en met 6 november 2016 is het Fairtrade Week. Tijdens de fairtrade week kun je deelnemen aan een fairtrade receptenwedstrijd van de Wereldwinkel.

De hele maand november kan je genieten van een Flairtje-menu. Dat is een menu waarin drie fairtrade producten, één biologisch en één streekproduct zijn verwerkt. Binnen de gemeente Meppel kun je een flairtje-menu bestellen bij Stadscafé Oasis, Restaurant De 3 Kalkovens en Chateauhotel & -restaurant De Havixhorst. Vraag er gerust naar.

Oproep voor vrijwilligers:
De Werkgroep Fairtrade Meppel is voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil je meehelpen fairtrade meer bekendheid te geven, meld je dan aan. Je kunt deelnemen aan het kernteam, of aan de klankbordgroep. Uitgangspunt is altijd: doe dat waar je je goed bij voelt. Wil je meer weten of heb je belangstelling om deel te nemen? Neem contact op met Marjan Mulder via postbus@meppel.nl.

Bloei en Leef - nieuwe site én nieuwe activiteiten

Bloei en Leef heeft haar website vernieuwd én gaat van start met Hormoon Balans weekenden. Hiermee zetten Maaike en Alwin een volgende stap in het ontwikkelen van Bloei en Leef. Lees hier meer over de nieuwe site, activiteiten en kanstanje puree amuse.

Wijzigingen bij John Keet en nieuwe cursusruimte bij Jeannet Botter

Er gaat iets veranderen. John Keet gaat met pensioen en de showroom in Meppel sluit op 25 november. Vanaf 1 december worden de activiteiten van John Keet voortgezet door Frank Piekart van de Massagewebshop. Websites en webwinkels blijven, afspraken die gemaakt zijn blijven, het assortiment zal zeker groter worden, telefoonnummers veranderen en ook de stemmen aan de telefoon zijn van andere mensen.

De cursusruimte in Meppel gaat dicht maar er is een mooie nieuwe ruimte in het centrum van Meppel gekomen. Jeannet Botter van CBKO heeft in de oude gasfabriek een nieuwe cursusruimte geopend. Hier zijn massagetafels aanwezig. We komen John hier vast nog tegen tijdens een hotstone workshop.