Inhoudsopgave

Zuurstof tekort?
Adem als katalysator naar innerlijke vrijheid
Bewust ademhalen voor meer plezier.
Beter ademhalen voor meer rendement
Op de agenda

maandag 1 oktober 2018

Zuurstof tekort?

Deze maand staat onze ademhaling centraal in het inspiratienieuws. Tussen onze eerste en laatste ademteug speelt ons leven zich af. Goed ademhalen tussentijds is een bron voor zuurstofrijk leven, leven met energie. We zeggen het vaak genoeg; even diep ademhalen.

Soms heb ik last van zuurstof tekort. Mijn leven gaat dan vaak wat duizelen, letterlijk en figuurlijk gesproken. Ik heb geleerd dat ademhalen helpt om met goede moed voorwaarts te gaan. Heel praktisch met (zwangerschaps)yoga of tijdens meditatie. Maar nu weet ik ook dat de manier waarop wij ademhalen direct van invloed is op zuurstofopname in onze hormoonspiegels, spieren, organen en weefsels. We kunnen letterlijk onze stressspiegel verlagen door ons hartritme aan te passen met een bewuste, rustige ademhaling. Hoe mooi zijn wij als mens gemaakt!

Omdat iedereen er baat bij heeft deze keer informatie over het belang van ademhaling bij beweging, bij stress en bij innerlijke vrijheid. Veel leesplezier.

Willemijn van Schilfgaarde

Adem als katalysator naar innerlijke vrijheid

Ademcirkel

Ademwerk heeft mijzelf heel veel gebracht. Ik ben er 5 jaar geleden mee in aanraking gekomen. 
Het heeft mij meer bewust gemaakt van mijn lichaam en wat daar allemaal voelbaar is aan spanningen. Maar het ademwerk bracht meer ... zo  kreeg ik ook inzichten over mijn vastzittende patronen en beperkende overtuigingen. Op het moment dat ik hiermee in contact kwam en mezelf hierin ging erkennen en accepteren, is er een verschuiving ontstaan naar een vrijer en natuurlijker leven
."

AdemcirkelRianne Wijninga start vrijdagavond 12 oktober start een doorlopende ademcirkel in centrum Biru Kai in Meppel. Het is een reeks van 5x, die alleen als geheel te volgen is.

Wil je meer weten over de ademcirkel lees dan haar blog. Aanmelden voor de Ademcirkel: ga naar de contactgegevens of kijk in de agenda

Bewust ademhalen voor meer plezier.

Gijs Stegink schreef voor ons een blog over bewust ademhalen:

Over ademhalen is al heel veel geschreven. In mijn opleiding tot fysiotherapeut kreeg ik al vroeg te maken met het ademhalingssysteem. Zeker toen ik veel met longpatiënten ging werken werd ademhalen en ademhalingsoefeningen dagelijks werk. Alles gericht op een juiste manier van ademen om over zoveel mogelijk zuurstof te kunnen beschikken. Nog steeds pas ik stukjes hieruit toe in de dagelijkse praktijk tijdens coaching of tijdens de trainingen die ik geef. De insteek van ademhalen is echter wel enorm veranderd in de loop der jaren. Het bewust worden van je lijf, goed kunnen omgaan met stressmomenten en het opbouwen van zelfvertrouwen zijn voor mij belangrijke elementen van ademhalen geworden. Hoe dat werkt? Nou eigenlijk is dat heel eenvoudig. Iedereen kan het. 

Wil jij weten hoe? Lees hier verder.

Gijs Stegink geeft training en coaching om je leef- en/of werkstijl te verbeteren vanuit het gedachtegoed van de Positieve Gezondheid. Op de agenda vind je meerdere workshops op het gebied van de basis leefstijl onderwerpen, zoals voeding, beweging, ontspanning en slaap

Beter ademhalen voor meer rendement

Wandelaars en hardlopers zijn bijna niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Iedereen kan het. Wil jij weten hoe je ontspannen kan sporten (bewegen) met meer rendement? Lees dan hier de visie van Cor Knipmeijer.

Cor Knipmeijer is ChiRunning en ChiWalking instructeur. Ontspannen, mindfull en blessurevrij hardlopen en wandelen? Het kan echt. Cor leert je graag de techniek.

Meer weten? Volg de agenda voor workshops of neem contact op via info@doorlopendbeter.nl.

Op de agenda

Ook deze maand zijn er veel workshops, cursussen en trainingen op de agenda terug te vinden. Daarnaast vind je bij groepslessen een ruim aanbod aan yoga, Tao, Qigong, Taichi, zingen, meditatie, mindfulness en kunst. Je kan altijd kennismaken of een proefles volgen.

Bij al deze activiteiten komt vroeg of laat onze ademhaling om de hoek kijken. Een mooie kans om op een bij jou passende wijze je leven te verrijken.