Inhoudsopgave

Stilte
Even voorstellen
Dat is een felicitatie waard
Agenda uitgelicht
Mantelzorgwaardering aanvragen? Het kan nog!

woensdag 2 oktober 2019

Stilte

Zo stil was het de laatste dagen niet bij mij thuis. De regen kletterde letterlijk tegen de ramen, de burendag zorgde voor reuring en mijn keuken werd uitgebroken. Ondertussen probeer ik ook van alles weer in gang te zetten en organiseren wat vraagt om de stilte te verbreken.

Veel dingen gebeuren in stilte. Voor mij is stilte belangrijk om denkkracht, inspiratie en levenslust vast te houden. Stilte bied mij troost en ruimte om me even terug te trekken uit al te bruisend leven. Toch begrijp ik wel dat stilte ook als ongemakkelijk, ja zelfs als bedreigend kan worden ervaren. Want wat in stilte boven komt, daar heb je geen controle over. Daarin verschilt stilte niet van het leven wat vrolijk rondstrooit met onverwachte gebeurtenissen. 

Om de kracht van stilte te ontdekken of te ervaren zijn er vele mogelijkheden op de agenda. In dit inspiratienieuws toch vooral onstuimige stilte verbrekende activiteiten om te zorgen dat je niet in de stilte verdwijnt.

Willemijn van Schilfgaarde

Even voorstellen

Logo De Zwerfkiezel

Bij De Zwerfkiezel vind je duurzame en gezonde producten voor jezelf, óf als cadeautje voor iemand anders. Alle producten zijn zoveel mogelijk biologisch en duurzaam, van de zepen die we verkopen tot en met de duurzame huishoudelijke artikelen. Je vind De Zwerfkiezel in Wanneperveen of bezoek de webshop.

 

Dat is een felicitatie waard

Wij ontwikkelen ons en geven dat ook weer door. Ook bewuste ondernemers staan niet stil. Zij ontwikkelen hun kennis en vaardigheden op het gebied van bewust en natuurlijk gezond leven. En verwerken dat weer in het aanbod van activiteiten.

Logo ZIEN- kunst & CoachingDiny Kiers, ZiEN, heeft de opleiding tot MBCL compassietrainer afgerond. Deze opleiding is een verdieping op mindfulness. Bij compassie gaat over het zich openstellen voor (eigen) lijden en bevat drie componenten: vriendelijkheid, verbondenheid en mindfulness. Wil jij compassie verder ontwikkelen? Volg de agenda voor de start van een compassie training begin 2020.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.Sandra Brongers, Rouw en Verliestherapie, heeft de introductie afgerond voor palliatieve zorg voor kinderen. Sandra begeleid kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die in hun leven geconfronteerd worden met een verlies. Dit doet zij vanuit het gezichtspunt dat verlies verwerken (of beter gezegd het leren omgaan met je verlieservaring) een evenwicht vinden is, tussen omkijken naar wat was, stilstaan bij je gevoelens en de kracht hervinden om verder te gaan met je leven. Ontmoet Sandra op 18 oktober bij de avond Rouw Verlicht.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlachtAnja de Groot, meer dan IQ, heeft de training HB in ontwikkeling afgerond. Hiermee kan ze nog beter aan de slag  met coaching van creatieve, hoogbewuste jongeren met een sterk ontwikkelingspotentieel die tijdelijk (dreigen) vast (te) lopen in het reguliere onderwijs. Ontmoet Anja tijdens de open bedrijvendag op 2 november bij Bhome@work.nl

Agenda uitgelicht

Er staan weer heel wat nieuwe workshops, cursussen en trainingen op de agenda en groepslessen. Workshops bieden de mogelijkheid tot kennismaking en ervaren. Voor wie zich echt wil verdiepen en transformeren staan er cursussen en trainingen op de agenda. Voor elk wat wils, altijd met een persoonlijke benadering.

Speciaal uitgelicht:
8 oktober houdt Geert Kimpen een lezing Tom Tom van je Ziel. (Cirkelacademie, Steenwijk)

18 oktober: Rouw verlicht, een ontmoeting voor ieder die te maken heeft/ heeft gehad met Verlies en Rouw. 

14 oktober houdt Wilma Bast open spreekuur vrouwenklachten (gratis)

25 oktober organiseert RefleX Zwolle een dagevent Bloeiende praktijkdagen voor ondernemers.

2 november: open huis Karah en Mediation101.nl bij Bhome@work

Open bedrijvendag 2 november:
Bhome@work zet zijn deuren open tijdens de open bedrijvendag op 2 november en stelt ruimte beschikbaar aan ondernemers om gezamenlijk op te trekken. Karah en Mediation 101.nl houden tegelijkertijd open huis van hun nieuwe onderkomen bij Bhome@work.nl. Bewust Meppel/Steenwijk, Meer dan IQShiatsupraktijk HaraTe zijn te gast tijdens de open bedrijvendag bij Bhome@work.nl, zomerdijk 9E Meppel.

Ook goed om te weten:
Woensdagmiddag 9 oktober wordt de derde editie van Meppel Deelt! gehouden in de Grote Kerk. Meppel Deelt! wordt georganiseerd om mensen die het financieel moeilijk hebben te helpen en een fijne middag te bezorgen.

Wil jij ook delen? Dat kan. Heb jij nog Gadgets | Boeken | Tijdschriften | Speelgoed | Kleding | Relatiegeschenken | Wat lekkers voor de Tafel van Overvloed | Waardebonnen | Wat uw aanbod ook maar is …Stuur een mail naar info@meppeleruitdaging.nl om verder af te stemmen.

Mantelzorgwaardering aanvragen? Het kan nog!

Ben jij mantelzorger of ken jij een mantelzorger? De gemeente Meppel waardeert alle mantelzorgers en jonge mantelzorgers vanaf 6 jaar met de mantelzorgwaardering en biedt in samenwerking met het Mantelzorgplatform Meppel voor elk wat wils. De waardering bestaat uit een avondje uit, er op uit of een verwennerij.

De mantelzorgwaardering kan van t/m 19 oktober worden aangevraagd via: www.mantelzorgplatformmeppel.nl/mantelzorgwaardering

U kunt uw mantelzorgwaardering ophalen tijdens de feestelijke Dag van de Mantelzorg op zaterdag 9 november vanaf 14.00 uur in Ogterop of vanaf 12 november t/m 9 december aan de balie van het Stadhuis in Meppel.