Inhoudsopgave

Inspiratienieuws september 2016
Wat zijn dat voor een potjes?
Voorkomen is beter dan genezen
Aanbieding acupunctuur
Nieuwe aanbieder: Riflexit voetreflexologie
“Hannette Webbink wordt “Bron van Kracht”
Vacature bij Maminka
Bewust Meppel presenteert zich in de Oosterboer

donderdag 1 september 2016

Inspiratienieuws september 2016

De vakantie is voorbij, de agenda’s worden weer voller. De agenda van Bewust Meppel is in ieder geval goed gevuld. Veel groepslessen, cursussen en trainingen beginnen deze maand met kennismakings- of open lessen. Kijk op de agenda of bij de groepslessen wat jij wil bijschrijven in je eigen agenda.

In september wordt binnen Bewust Meppel aandacht besteed aan acupunctuur. Met uitleg en een mooie aanbieding om zelf te ervaren wat acupunctuur doet. Verder kan je in deze nieuwsbrief kennis maken met een nieuwe ondernemer, een ondernemer die de zomer heeft gebruikt voor een koerswijziging, een vacature en een uitnodiging om kennis te maken met Bewust Meppel en een aantal aangesloten ondernemers op de open dag in de Oosterboer.

Op een mooie, nazomers zonnige en bewuste septembermaand
Willemijn van Schilfgaarde

(Foto: Vooral de slakken genoten van mijn zonnebloemen)

Wat zijn dat voor een potjes?

Sporters gebruiken cuppen om sneller te herstellen na inspanning. Tijdens de olympische spelen deze zomer was er veel aandacht voor sporters met rare rode vlekken op hun lijf. Cuppen kan worden toegepast binnen een acupuntuur behandeling. Cuppen zorgt voor een betere circulatie van bloed en lymfevocht  op de plek waar ze worden gebruikt maar ook in de rest van het lichaam. Afvalstoffen worden beter afgevoerd, de doorbloeding verbetert maar ook je afweer krijgt een oppepper. Edith den Hollander, acupunctuurpraktijk Uffelte, schreef voor ons een mooie blog.

Voorkomen is beter dan genezen

Het voorkomen van pijntjes en klachten is de sleutel naar een lang en gezond leven. Een soort van omdenken voor de Westerse benadering in de gezondheidszorg. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor preventieve behandeling en dus om gezonder te leven en mensen daarin te ondersteunen. De specialisten van Zhōng Hé Táng leggen uit hoe acupunctuur hierin kan bijdragen. Lees hier meer over acupunctuur en de mogelijkheden voor cosmetische acupunctuur .

Aanbieding acupunctuur

Healthcare Song Meppel heeft voor jou een mooie aanbieding voor een acupunctuurbehandeling. Lees hier meer.

Nieuwe aanbieder: Riflexit voetreflexologie

Bewust Meppel verwelkomt deze maand Rianne de Vlieger met Riflexit voetreflexologie. Rianne biedt voetreflexologie op basis van fysioreflextherapie. In deze methode worden elementen uit de voetreflextherapie, fysiotherapie en acupunctuur gecombineerd. De voet staat centraal want in de voet starten en eindigen energiebanen in ons lichaam. Door middel van drukpuntmassage worden blokkades, die het goed functioneren van het lichaam in de weg staan, opgeheven. Meer weten? Kijk hier.

“Hannette Webbink wordt “Bron van Kracht”

“Bron van Kracht”, coaching, healing en klanktherapie, is de nieuwe naam van “Hannette Webbink”, persoonlijke groei, coaching en therapie.

 

De nieuwe naam geeft aan wat Hannette aanbiedt in haar praktijk: diepgaande energetische coaching en andere activiteiten, waarbij je voorbij je persoonlijkheid naar de diepere lagen van jezelf gaat. Steeds meer mensen die in de praktijk van Hannette komen, zijn op zoek naar meer verdieping, naar wie ze in wezen zijn. De nieuwe naam van de praktijk reflecteert deze verdieping beter.

De oude vertrouwde klankmeditaties blijven, daarbij komen nieuwe activiteiten. Zo zullen er gratis toegankelijke lezingen komen over bloesem remedies, aromatherapie en klanktherapie. Naast de lezingen komen er meer workshops, meestal op een zaterdag van 9.30 uur tot 15.30 uur. De twee workshops die het eerst gepland staan zijn “Jouw Bron van Kracht” en “Aromatherapie”.  Benieuwd naar deze nieuwe activiteiten? Lees dan hier verder.

Vacature bij Maminka

Antroposofische kinderopvang Maminka zoekt nieuwe medewerkers. Maminka is een professioneel kleinschalig antroposofisch kindcentrum: KDV en BSO, voor kinderen tussen 0 en 12 jaar. Maminka ligt in de buurtschap Veendijk tussen de dorpen Nijeveen en Havelte. Ben jij geïnteresseerd, kijk dan hier.

Bewust Meppel presenteert zich in de Oosterboer

Op 24 september presenteert Bewust Meppel zich op de open dag in de Oosterboer Meppel. Kom tussen 11.00 en 16.00 en even langs bij onze kraam aan de Brandemaat (tussen het winkelcentrum en het wijkgebouw), zodat wij jou alles kunnen vertellen over de inzet van Bewust Meppel voor bewust leven in de regio.

Je kan ook kennismaken met de volgende ondernemers die aangesloten zijn bij Bewust Meppel:
Geke Maas van Gekend Talent
Anja de Groot van Meer dan IQ
Annemieke Kronenburg van Natuurlijk Stromen met Yoga
Galit Tuvya met Mindfulness training voor kinderen en jeugd
Meppel Fairtrade gemeente