Inhoudsopgave

Het nieuwe seizoen begint
De kracht van je stem
Jouw canvasdoek
Buikdansen met Naomi
Geef je innerlijke stem de ruimte
Even voorstellen
Japanse wijsheid

vrijdag 1 september 2017

Het nieuwe seizoen begint

Mijn houvast in roerige tijden is "blijf dansen op de maat van het ogenblik". Dan kan ik weer in beweging komen, keuzes maken, prioriteiten stellen. Het is mijn lijfspreuk om mindful door het leven te gaan ... wat natuurlijk ook heel vaak niet lukt.

Ik dans. Letterlijk nog niet eens zoveel. Maar wel met gedachten, door boeken, als ik mijn dag indeel. Slow, quick, quick, slow, rock 'n roll of een cha cha cha - ritme. Maar vooral rommelig, voortdurend grenzen overstekend, zoekend naar het ritme van mijn leven in het nu.

In deze nieuwsbrief vertellen leden hoe zang, dans en schilderen je kan helpen om je eigen lied te zingen, je eigen kleurenpalet te ontdekken. Een mooie opstap naar een nieuwe reeks van lessen, workshops, trainingen en opleidingen. Het aanbod is groot en divers. Dus kijk vooral op de agenda en het groepslessenrooster en kom kennismaken bij open lessen, open dagen of introductieworkshops. Vind je eigen ritme en dans.

Willemijn van Schilfgaarde

De kracht van je stem

De kracht van je stemTussen ons lichaam en ons hoofd zit onze keel. Ik zie dit lichaamsdeel als een brug. Een brug tussen gevoel en verstand. Een brug tussen emotioneel zijn en rationeel zijn. Een brug tussen voelen en onze andere zintuigen. De keel is het centrum van onze communicatie.

Stem geven begint met woorden te geven aan dat wat er in je speelt. Fluisteren, praten, schreeuwen. Dat is iets wat vaak al heel moeilijk is, en toch zo vreselijk essentieel.

Lees hier het hele verhaal van Maud Stevers van Spark your Live.

Jouw canvasdoek

Jouw canvasdoekWe zijn allemaal kunstenaars, levenskunstenaars. Je leven begint met een leeg canvasdoek en je begint te schilderen met kleuren die je mooi vindt, je schildert en kleurt en je bent gelukkig. Door de jaren heen wordt het anders, pak je kleuren die anderen mooi vinden, maak je een kunstwerk met kleuren van anderen. Jouw schilderij wordt zoals iedereen het van je verwacht. Maar het is niet meer jouw schilderij.

Wil jij weer terug naar je eigen kleurenpalet? Je leven schilderen vanuit je hart? Zonder oordeel? Laat je dan verrassen door je eigen kleurenpalet en ga intuïtief schilderen.

Lees hier het hele verhaal van Ria Eikenaar.

Buikdansen met Naomi

foto van Bewust Meppel.Ben jij vrouw en houd je van bewegen? Kom dan buikdansen en ontdek je vrouwelijkheid. Buikdansen is voor alle vrouwen en iedereen kan het leren. Het is goed voor je lijf en het geeft je zelfvertrouwen. Het is een mooie manier van bewegen en er komen veel aspecten van je vrouw-zijn aan bod: kracht, plezier, zachtheid, speelsheid .. Het is een dansstijl waarin je postuur en je leeftijd er niet toe doet. Het gaat om het genieten van jouw vrouw zijn, je vrouwelijkheid en zachtheid.

Kijk hier voor lestijden in Meppel.

Geef je innerlijke stem de ruimte

Het geheim van de kunst is daarin gelegen, dat men niet zoekt, maar vindt – Picasso

Mensen hebben ten diepste een behoefte om te creëren, om te scheppen. En dat is spannend en uitdagend tegelijk. Durf jij datgene wat je in je hebt echt te laten zien, durf jij je verlangen te volgen.

Wanneer je bezielt wilt leven luister dan naar je innerlijke stem en geef die ruimte. Eén van de manieren waarop dat kan is door expressie, door je creativiteit vorm te geven. Het is ontspannend om “je hoofd leeg te maken” en met je handen bezig te zijn iets nieuws te creëren.

Lees hier het hele verhaal van Marijke Binnekamp, Kunsteducatiecentrum All Art.

Even voorstellen

foto van Zien - Kunst & Coaching.Dinny Kiers van ZiEN Kunst & Coaching. Onder het motto zien wat er is en zijn met wat er is biedt Dinny mindfulness training op basis van het programma mindfulness based stress reduction. Daarnaast is in haar atelier ZiEN-kunst het hele jaar mogelijk om kunstzinnig aan de slag te gaan.

Japanse wijsheid

Het oog ziet slechts wat de geest denkt te zien. Wie ziet met ogen alleen, ziet eigenlijk niets. (Uit: De Jonge Samoerai)