Inhoudsopgave

Een nieuw seizoen is gestart
Met dank aan ..
Leven in verbondenheid
Meer kwaliteit van leven
Afsluiter

donderdag 6 september 2018

Een nieuw seizoen is gestart

September is aangebroken en de agenda staat vol met nieuwe activiteiten. Ook de groepslessen worden weer opgestart. Kortom tijd om even een kijkje te nemen op de agenda van Bewust Meppel

Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat ik de gedrukte agenda aan twee zijden moest afdrukken. Het is dus echt de moeite waard om te kijken of er voor jou nog een mooie workshop, training, cursus of retraite tussen staat. 

Met dank aan ..

Deze nieuwsbrief is een beetje verlaat. Daarvoor mijn excuus. Mijn laatste dagen van augustus en eerste dagen van september stonden in het teken van de Samenloop voor Hoop. En mijn oudste kind gaat de wereld verkennen vanuit Wageningen. Genoeg te doen dus.

Ik wil via deze weg allen die meehielpen, meeliepen of langskwamen tijdens de Samenloop voor Hoop hartelijk bedanken. Met zijn allen hebben we een bedrag van ruim € 44.000 kunnen schenken aan KWF. Maar wat ik nog mooier vond was de gezamenlijkheid en verbondenheid waarmee iedereen het leven durft te vieren, ook als het tegen zit. Wat een prachtwensen stonden er op de kaarsenzakken, wat een verbondenheid tijdens het 24 uur lang lopen rond de vijver.

Ik wil de ondernemers bedanken die tijdens de samenloop een klein consult gaven of een workshop verzorgde. Allen die bijdroegen aan het faire ontbijt waarvan we er zomaar 80 verkochten. Voor alle inzet die jullie gaven op 1 en 2 september en de mooie samenwerking in ons netwerk.

Willemijn van Schilfgaarde

Leven in verbondenheid

Bewust leven wat bedoelen we hier eigenlijk mee? In de afgelopen zomer ontdekte ik dat woorden als duurzaam, bewust en gezond langzaam overgenomen zijn door de commercie en ingevoegd in de strategie van zoveel mogelijk geld verdienen. En daarnaast dat de roep om ons doen en laten af te stemmen op een zorgvuldig omgaan met onszelf, elkaar en onze aarde een heel andere taal ontwikkeld.

Wil jij weten wat bewust leven inhoud voor Bewust Meppel? Lees hier verder.

Meer kwaliteit van leven

Leren leven met ziek zijn hoef je niet alleen te doen. Zowel tijdens als na de reguliere behandelingen zijn er mogelijkheden om het ziek zijn draaglijker te maken en de reguliere behandeling effectiever. Het gaat dan om ontgiften, ontspannen, werken aan je energiebalans en je gedachten de baas worden. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden die de reguliere behandeling ondersteunen.

Voor meer informatie klik hier 

Afsluiter

Een jongeman had een droom.

Hij ging een winkel binnen en achter de toonbank zag hij een engel.  Haastig vroeg hij hem: ‘Wat verkoopt u, meneer ?’ 

De engel antwoordde vriendelijk: ‘Alles wat u maar wilt, meneer.’

De jongeman zei: ‘Dan zou ik graag hebben: het einde van de oorlog in de hele wereld, ik zou willen dat de mensen meer met elkaar praten en naar elkaar luisteren, ik wil aandacht voor de kleinen en de zwakken, een warme gemeenschap, meer tijd voor ouders om met hun kinderen te spelen en …’

De engel onderbrak hem en zei: ‘Oei, jongeman, u hebt mij verkeerd begrepen. We verkopen hier geen vruchten. We verkopen hier alleen zaadjes.’