Inhoudsopgave

Alles begint weer ...
Op de agenda
Biodanza in Suriname
Omgaan met kanker - een andere benadering
Alliantie Financieel Veilig Ouder worden
Geluksmomentje

zaterdag 31 augustus 2019

Alles begint weer ...

Je zou haast denken dat het lente wordt. Maar in september begint er weer van alles. School, werk, sport om maar iets te noemen. Herfst is ook een uitstekende voedingsbodem voor persoonlijke groei. We hebben een hele zomer lang kunnen mijmeren over een beter leven en een betere wereld. Al dan niet met een goed glas wijn, een kampvuur of overmatige zonnestralen. Het is duidelijk tijd voor daden. Alles roept er om. De agenda vult zich, verplichtingen werpen zich op en de goede voornemens moeten nu toch echt ingelost worden. Wat heerlijk dat er dan weer een goedgevulde bewuste agenda klaar staat om even te onthaasten, stress af te blazen en mindful te worden. Ik nodig jullie allemaal uit om eens rustig door de agenda en groepslessen te neuzen. Je komt vast wat tegen om met beide benen in het leven te blijven staan. En wie weet ontmoeten we elkaar.

Willemijn van Schilfgaarde

Op de agenda

In september starten er weer een heleboel nieuwe reeksen van groepslessen. Van Yoga, Taichi, healing circle voor vrouwen, samen eten tot kunst(dagboeken)! Je vind hier de dag, tijd en informatie zodat jij op je gemak kan kijken hoe jij jezelf wilt onthaasten. Eerst uitproberen of kennismaken? Dat kan natuurlijk ook.

Natuurlijk staan er weer heel wat nieuwe workshops, cursussen en trainingen op de agenda. Workshops bieden de mogelijkheid tot kennismaking en ervaren. Voor wie zich echt wil verdiepen en transformeren staan er cursussen mediteren, compassietraining, mindfulness, massage, healing, natuurlijk (w)eten, en de groepstraining vergroot je veerkracht. Voor elk wat wils, altijd met een persoonlijke benadering.

Speciaal uitgelicht:
10 september houdt Chantal van den Brink een lezing over Multi-dimensionaliteit. Chantal van den Brink (1964) is sjamaan, schrijver, kunstschilder en spreker. (Cirkelacademie, Steenwijk).

13 september is er een netwerkborrel van Bewust Meppel en Bewust Steenwijk.

17 september kan je kennismaken met Carien Olbers van Ademtij

28 september houd Touched by hands een open (middag)dag. Kan je mooi eerst langs het repaircafé en na afloop samen met de buren genieten van burendag.

Ontmoet de coördinator van Bewust Meppel, werkgroep fairtrade, het repaircafé, en Akke Rozema (reflexzonetherapie) op 28 september tijdens de open burendag in de Oosterboer.

Biodanza in Suriname

Suriname is het land waar ik geboren ben. Deze zomer ging ik terug naar mijn geboorteland. Wat wilde ik daar doen behalve het binnenland verkennen, mijn familie opzoeken en heerlijk eten? Ik wilde graag nog iets extra’s aan mijn vakantie toevoegen. Mijn inspiratie kwam van een Taiwanese Biodanza collega. Zij is geboren en getogen in Taiwan en woonde al jaren in Duitsland. Als zij naar haar geboorteland ging, verzorgde zij tevens een aantal Biodanza workshops!

Meer lezen? Klik hier.

Logo BiodanzaHelena Tjong Tjin Joe geeft Biodanza in Steenwijk op dinsdagavond. Biodanza is een diepgaand systeem voor menselijke ontwikkeling en is een combinatie van bewegen, muziek en ervaren. Naast deze lessen verzorgt Helena workshops op aanvraag. Zij heeft ervaring met Biodanza voor alle leeftijden.

Omgaan met kanker - een andere benadering

De diagnose kanker heeft ingrijpende gevolgen voor je leven. Soms is direct ingrijpen nodig, soms is er meer tijd om je houding en gedrag ten opzichte van de ziekte te bepalen. Voor sommigen leidt het tot een grote ommekeer in positieve zin. Zij komen er bijvoorbeeld achter dat ze andere keuzes kunnen maken. Anderen leven in voortdurende angst: voor het sterven of dat de kanker na behandeling terug kan komen. Ik wil graag iets vertellen over de mogelijkheden naast de reguliere behandelingen waarbij ik zeker niet zou willen suggereren dat de medische aanpak niet goed zou zijn.

Meer lezen? Klik hier.

Logo IsranaFroukje Buma, Israna, werkt aan bewustzijnsverruiming en spirituele ontwikkeling. Zij is psycholoog en meditatieleraar. Zij geeft individuele (hypno) therapie en healing. Dit kan individueel, via cursussen of door het volgen van een opleiding. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de alternatieve methodes? Op 1 en 15 september geeft Froukje open lessen van haar opleiding Healing vanuit het universele licht

Alliantie Financieel Veilig Ouder worden

Op dinsdag 3 september 2019 zal de Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden Meppel officieel van start gaan. Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich inzet voor ouderen. Zorgverleners, vrijwilligers, contactpersonen, familie ... iedereen kan bijdragen aan het ingrijpen bij vermoedens van (financieel) misbruik bij ouderen. De feestelijke bijeenkomst van de ondertekening zal plaats vinden van 17.00-19.00 uur bij de Rabobank, Blankenstein 140, 7943 PE Meppel.

Geluksmomentje

Bij het opruimen vond ik een oude scheurkalender met 365 geluksmomentjes. Hoe leuk zou het zijn als wij samen bewuste en duurzame geluksmomentjes kunnen delen. Stuur ze op naar info@bewustmeppel.nl dan zet ik ze op de website en/of facebook.

Geluksmomentje van Willemijn:
Naar Taizé gaan en ontdekken dat je een fairtrade petje voor € 1,50 kan kopen.