Inhoudsopgave

Zomeractiviteiten bij Bewust Meppel
Zonnen, de gevaren en de mogelijkheden
Nieuwe ondernemers bij Bewust Meppel
Open dag Oosterboer en Ezinge 27 september a.s.
Lekker in je hangmat
Agenda juli en augustus

maandag 30 juni 2014

Zomeractiviteiten bij Bewust Meppel

De zomer komt er aan en veel mensen maken zich op voor een vakantie. Sommigen genieten van een periode luieren, misschien een boek lezen, maar vooral onthaasten. Anderen gebruiken een vakantie voor het maken van een verre reis en het verkennen van een andere cultuur.

Steeds meer mensen gebruiken hun vakantie om te werken aan hun eigen ontwikkeling. Ondernemer Cornelia Meienhofer: "Energetisch gezien is dit het hoogtepunt van het jaar. De energie is op haar maximum."

Diverse ondernemers van Bewust Meppel bieden deze zomer één of meerdaagse activiteiten aan. Lees meer...

 

Zonnen, de gevaren en de mogelijkheden

Blootstelling aan uv-straling van de zon is de belangrijkste oorzaak van huidkanker. Maar ook de gangbare zonnebrandcrèmes hebben schadelijke bijwerkingen. Gebruik de 100% natuurlijke créme van Schoonheidssalon Natuurlijk Wilma Bast of maak je eigen créme in een workshop bij Joan beekhuis Natuurlijkegeneeswijzen.
Lees meer...

Nieuwe ondernemers bij Bewust Meppel

In de afgelopen maanden hebben zich weer een aantal nieuwe leden aangesloten bij Bewust Meppel. Ook hierin merken we dat steeds meer mensen werken vanuit of op weg naar bewustwording.

Artsdimare van Marijke ten Brink

Psychologenpraktijk van den Akker van Marcel van den Akker

Spirituele-regressie van Maarten Wiegmans

Remedial Teaching "Het Zonnehuisje" van Greta Hemeltjen

Gekend talent van Geke Maes

Awareart van Corstiaan de Vries

Praktijk de helpende hand van Sietske Osinga

We heten de nieuwe leden van harte welkom en hopen dat Bewust Meppel mag bijdragen aan een nog betere bekendheid zodat deze bedrijven bij nog meer bezoekers een stuk bewustwording kunnen bewerkstelligen.

 

Open dag Oosterboer en Ezinge 27 september a.s.

Op 27 september a.s. organiseert het wijkplatform Oosterboer / Ezinge in Meppel weer een markt waar ondernemers uit deze wijken zich kunnen presenteren. Er is een fietstocht uitgezet waarbij je langs de bedrijven van je keuze kunt fietsen en ook nog kans maakt op een aantal mooie prijzen. Diverse ondernemers van Bewust Meppel zullen zich hier gaan presenteren. Jullie ontvangen begin september meer informatie.

Lekker in je hangmat


 

We verheugen ons vaak een heel jaar op de vakantie, de tijd om bij te tanken en eens even helemaal niets te moeten. Je lichaam en geest mogen tot rust komen, je mag afstand nemen van je werk en je weer opladen om daarna met frisse moed er tegenaan te gaan. De laatste weken voor de vakantie lijkt het soms alsof we haast niet meer kunnen. De vraag is natuurlijk hoe het komt dat we zo verschrikkelijk aan vakantie toe zijn. Is er dan gedurende het jaar geen tijd om bij te tanken? Waarom racen we steeds maar door?

We hebben veel verplichtingen, zowel qua werk als privé en menen vaak dat we onmisbaar zijn. En in het kwartier dat je kunt kiezen voor een moment niets doen is het ook aantrekkelijk om even je mail te checken, je Facebook bij te werken of nog snel even een was op te hangen. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat mijn prioriteit daar ook vaak ligt. Maar ook gedurende de dag, gedurende het jaar hebben je lichaam en geest rust nodig, een moment om alles even helemaal los te laten.

Haal die hangmat tevoorschijn, knoop hem tussen de bomen of hang hem op je zolder. Gun jezelf zo nu en dan een kwartiertje vakantie. Het mooie is dat je daarna vaak weer veel beter kunt functioneren en dat is dan toch weer tijdswinst.

Agenda juli en augustus

Hierbij ontvangen jullie de agenda voor de komende 2 maanden waarin weer veel activiteiten. Ook als je niet met vakantie bent is er heel wat te doen op het gebied van ontspanning en bewustwording.

Bekijk hier het pdf-bestand.

Ik wens jullie een fijne zomer namens Bewust Meppel, Janet van der Molen.