Inhoudsopgave

Inspiratienieuws zomer 2016
Liefdevolle aandacht voor jezelf
Liefdefestival in Uffelte
Volg ons tijdens de zomer
Zelf een pantoum maken

vrijdag 1 juli 2016

Inspiratienieuws zomer 2016

Vandaag zijn we halverwege het jaar 2016. Een mooi moment om even stil te staan bij al onze goede voornemens en plannen voor dit jaar. Wat is tot bloei gekomen? Wat staat nog in de knop? We hebben de komende weken ook mooi even tijd om onze doelen bij te stellen, nieuwe activiteiten op de rit te zetten en na te genieten van wat we al hebben gerealiseerd dit jaar. En bovenal om tijd te maken voor onszelf en de mensen om ons heen. Ik wens jullie allemaal een liefdevolle zomertijd toe.

Willemijn van Schilfgaarde
Foto: Annemieke Kronenburg

Liefdevolle aandacht voor jezelf

Het thema voor deze zomer is liefdevolle aandacht voor jezelf. De zomerperiode staat in het teken van de liefde. Met elkaar hebben we dan aandacht voor de kus, de liefde en vriendschap. Liefdevol aandacht geven aan jezelf, dat staat nu net weer niet op de isseukalender. Ik wens het je toe. Tijd, rust en ruimte om liefdevol en met compassie naar je eigen verlangens en dromen te kijken. En met mij veel bewuste ondernemers met activiteiten voor jou en mij deze zomer. Kijk hier wat je kan ondernemen met liefdevolle aandacht voor jezelf. 

Liefdefestival in Uffelte

Tijdens de zomer biedt de Uelenspieghel in Uffelte een liefdevol zomerprogramma. Op deze prachtige plek midden in de natuur is er, binnen een warme en liefdevolle sfeer, alle gelegenheid om jezelf met liefde aandacht te geven. Er is een divers programma‚Äč. Nieuwsgierig? Kijk hier.

Volg ons tijdens de zomer

Tijdens de zomerperiode zal ik op de website, Facebook en Twitter handreikingen geven voor liefdevol aandacht geven aan jezelf. In de vorm van blog, teksten ter overdenking en oefeningen. En mocht jij in deze zomer ook een handreiking willen doen, geef het dan door. Een yogaoefening op je website, oefening in mindfulness, een tekst die je wilt delen of een praktische handreiking voor een creatieve uiting van waar je mee bezig bent. Zo kunnen we met elkaar bewust leven in de regio in het zonnetje zetten. In deze nieuwsbrief vindt je hoe je een pantoum kan maken.

Zelf een pantoum maken

Een pantoum, ook wel Tibetaans gedicht of Maleisisch vers genoemd, is een dichtvorm van twintig regels, waarbij een aantal van de regels wordt herhaald. Met dit schema kun je in korte tijd zelf een gedicht schrijven waarbij de essentie van het moment of van wat er werkelijk in je omgaat, voor ogen verschijnt. Vaak werkt het verrassend verhelderend, omdat onbewuste gevoelens of gedachten aan de oppervlakte komen. Prachtige volzinnen hoef je niet te produceren en talent voor rijmen is ook niet nodig. Het is belangrijk dat je het eerste schrijft wat in je opkomt, zonder jezelf te corrigeren. Wees dichterlijk vrij om aan te geven waar je bent of wat je ziet als je jouw kernwoord in gedachten neemt.

Als je er een wilt maken, ik maakte er ooit een werkdocument voor om te gebruiken binnen mijn coaching praktijk. Klik hier om dit document te openen. Ook op internet is over deze dichtvorm veel te vinden.