Inhoudsopgave

Open bedrijvendag en Open Praktijkroute op 1 november a.s.
Bewust Steenwijk
Samen in Meppel
Bedrijfsvideo
Netwerkbijeenkomst 12 juni 2014
Standhouders gevraagd voor Markt
Fairtrade Meppel
Fijne paasdagen

donderdag 17 april 2014

Open bedrijvendag en Open Praktijkroute op 1 november a.s.

Op zaterdag 1 november wordt er weer een Open Bedrijvendag Drenthe  georganiseerd door de provincie en gemeentes. Meppel deed hier in 2013 voor het eerst aan mee. In 2014 willen ze het nog groter gaan aanpakken. Het lijkt ons een ideaal evenement om te koppelen aan de Open Praktijkroute. Je kunt je bedrijf op die dag openstellen voor bezoekers en bijvoorbeeld een programma bieden met workshops of mini-consulten. Heb je geen eigen praktijkruimte dan biedt Bewust Meppel je diverse locaties waar je die dag kosteloos terechtkunt om samen met andere aanbieders van Bewust Meppel bezoekers welkom te heten. In het ondernemersnieuws van mei volgt meer informatie en de mogelijkheid je in te schrijven.

Bewust Steenwijk

Inmiddels is ook de nieuwe website van Bewust Steenwijk in de lucht. Het netwerk heeft momenteel geen ontwikkelaar en de website is een vaste pagina. Daarop worden de aanbieders van Bewust Steenwijk genoemd en van daaruit wordt rechtstreeks gelinkt naar de site van Bewust Meppel. 
Er is nog steeds plaats voor een nieuwe ontwikkelaar die de website wil bijhouden, maar ook vooral ter plaatse ondernemers en nieuws rond bewustwording wil vergaren en verbinden. Heb je belangstelling of wil je meer informatie, laat het dan weten.

Samen in Meppel

Het overleg van Samen in Meppel staat op het punt van beslissen of het wel of niet haalbaar is. Heb je interesse om een praktijkruimte te huren maar heb je je nog niet gemeld, doe dat dan a.u.b. zo snel mogelijk bij Marjan van Buuren info@touchedbyhands.nl
Lees meer...

Bedrijfsvideo

Er is nog ruimte om op dinsdag 13 mei in het Zorgplein een bedrijfsvideoreportage te laten maken door Maurice de Vries van MRise Media voor het bedrag van € 300,- * Een reportage op je eigen locatie is ook mogelijk voor een meer prijs van € 50,-*
Het filmpje kan worden geplaatst op je eigen website zowel als op de site van Bewust Meppel. Bekijk hier de filmpjes die in het verleden gemaakt zijn voor Bewust Meppel.
* prijzen zijn excl. BTW.
Lees meer...

Netwerkbijeenkomst 12 juni 2014

Netwerkbijeenkomst juni 2014
'Volle maanceremonie met aandacht voor de zomerzonnewende.'

Op donderdag 12 juni a.s. is er een grote netwerkbijeenkomst samen met leden van het netwerk Bewust Steenwijk en Bewust Hoogeveen/De Wolden. We gaan samen terugkijken op het afgelopen seizoen en het afronden met een ceremonie rond het vuur bij volle maan onder leiding van Willy-Anne van Gool en Sylvia Schlüter Daarna is er tijd om gezellig bij te praten. Je bent welkom vanaf 19.30 aan De Weidenweg 27 in Ruinerwold. Het programma begint om 20 uur en de avond wordt rond 22 uur afgesloten.
In mei ontvangen jullie een officiële uitnodiging van ons, maar je kunt je nu alvast opgeven.

Standhouders gevraagd voor Markt

1. Markt beeldhouw10daagse Dwingeloo 24 mei
Hierbij wil ik je attent maken op het bijzondere evenement beeldhouw10daagse, dat dit jaar gehouden wordt van 15 t/m 24 mei in Dwingeloo. Tien kunstenaars werken gedurende 10 dagen aan een kunstwerk met hout of met natuurkunst. Als sluitstuk is er op zaterdag 24 mei van 10.00 – 17.00 uur een duurzame markt. Er is nog plaats voor standhouders. Lees meer...

2. PUUR uit de Regio | biologische markt
Op 4 oktober wordt in Meppel de eerste Puur uit de regio-markt georganiseerd. Puur uit de Regio is een markt met stands op het gebied van biologische en duurzame producten uit de regio. De markt vindt plaats in het centrum van Meppel en biedt plaats aan ruim 35 standhouders uit de regio die zich presenteren met regionale producten. Zo kun je denken aan voeding, kleding, hobbyartikelen, natuurlijke gezondheid en lichaamsverzorging, duurzaam en energiezuinig bouwen en lifestyle. Wil je deelnemen als standhouder, dan kun je je nu opgeven. Lees meer...

Fairtrade Meppel

Ik zit namens Bewust Meppel in de Fairtrade werkgroep van de gemeente Meppel. Om het landelijke keurmerk van onze gemeente te behouden is het zaak om ondernemers die in hun bedrijf Fairtrade-produkten gebruiken in kaart te brengen.
Laat jij je bij de koop van bijv. koffie, thee of suiker leiden door het Fairtrade-logo, dan kan je bedrijf vermeld worden in de Fairtrade-brochure van de gemeente Meppel.
Lees meer... of laat het direct weten.

Ja ik gebruik Fairtradeprodukten in mijn bedrijf.

Nee ik gebruik geen Fairtradeprodukten in mijn bedrijf.

Fijne paasdagen

Ik wens jullie allen fijne dagen rond Pasen en hoop dat je weer vooruit kunt met deze tips.

Heb je activiteiten in mei, plaats ze voor woensdag 23 april en ze worden meegenomen op de gedrukte agenda die vanaf 1 mei weer op vele plaatsen hangt.

Hartelijke groet, namens Bewust Meppel, Janet van der Molen.