Inhoudsopgave

Genoeg te doen als ondernemer
Gedrukte agenda en nieuwsbrief september
Samenloop voor Hoop - complementaire zorg
Fair ontbijten: kom jij ook?
Samen adverteren - doe jij mee?
Fotoshoot 11 en 18 september

maandag 6 augustus 2018

Genoeg te doen als ondernemer

Terwijl iedereen op zijn eigen wijze aan het pelgrimeren is word er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuw seizoen met nieuwe activiteiten. De kalender voor september loopt goed vol met workshops, kennismakingslessen en trainingen. En omdat dit allemaal al begin september start zal ik de gedrukte agenda iets eerder opmaken.

Voor jullie als ondernemers is er ook een mooi programma:
- 1/2 september is de Samenloop voor Hoop waar een 20 tal ondernemers workshops en miniconsulten aanbieden aan de lopers, eregasten en bezoekers van deze 24-uurs wandelestafette voor kankeronderzoek.
- op 2 september is er een fair ontbijt tussen 7.30 en 9.00. Dit is een teamactie van het team Wereldwinkel en werkgroep Fairtrade Meppel. Kom ook langs, netwerk samen en geniet daarna van een fijne yoga workshop.
- op 11 en 18 september heb je de kans om een mooie foto van jezelf te laten maken en tegelijkertijd een aantal collega's uit het netwerk te ontmoeten.
- op 18 september is er een kruisbestuivingslunch bij de coachkamer.
- op 26 september is er weer een netwerkontbijt. Ik ben nog op zoek naar een plek.

Ook is er weer een kans om gezamenlijk te adverteren in de huis-aan-huis edities van de Meppeler Courant en de Steenwijker Courant.

In deze nieuwsbrief vinden jullie over deze activiteiten praktische informatie. Ik ga zelf een weekje zwerven op eb- en vloedritme van de Waddenzee. Vanaf 13 augustus ga ik verder met de voorbereidingen van de verschillende activiteiten.

Willemijn van Schilfgaarde

Gedrukte agenda en nieuwsbrief september

De gedrukte agenda voor september maak ik 22 augustus op. Zorg dat jullie de agenda-activiteiten uiterlijk 21 augustus invoeren. De gedrukte kalender kan dan een week voor september verspreid worden zodat alle nieuw cursussen en trainingen op tijd in beeld zijn.

Het inspiratienieuws van Bewust Meppel voor september zal ik 31 augustus opmaken. Het thema van deze nieuwsbrief is bewust leven. Wil jij een stukje schrijven voor deze nieuwsbrief laat het me weten. Teksten moeten uiterlijk 26 augustus bij mij zijn aangeleverd.

Het inspiratienieuws van Bewust Steenwijk zal op 15 september uitgaan en heeft het thema hartsverbinding. Wil jij hier een stukje voor schrijven neem dan contact op met Karin van de Brake.

Samenloop voor Hoop - complementaire zorg

Op 1 en 2 september is de Samenloop voor Hoop in Meppel. Deze 24-uurs wandelestafette gaat over verbinden, het leven vieren en geld inzamelen voor kankeronderzoek om de overlevingskans te vergroten.

Vanuit Bewust Meppel en Bewust Steenwijk wordt er een programma aangeboden voor de eregasten (zij die kanker hebben of hebben gehad), teamleden, bezoekers en vrijwilligers. Kortom iedereen het evenement betreed is welkom. Wij richten ons op kennismaking met complementaire zorg rond kanker en voorkomen van ziek worden. Want jullie hebben samen veel te bieden op dit gebied. Mindfulness, stressreductie, opheffen van blokkades in het lichaam op vele manieren, voeding, rouw- en verliesverwerking ....

Zo'n 20 ondernemers hebben zich aangemeld. Mocht jij dit helemaal gemist hebben en toch nog wat willen doen tijdens dit weekend neem dan contact met mij op.

En wil jij je netwerk vergroten? Kom dan tijdens deze dag langs en maak kennis met je collega's. Workshops en miniconsulten worden aangeboden tegen een vrijwillige bijdrage. De opbrengst gaat naar de samenloop voor hoop meppel.

Fair ontbijten: kom jij ook?

Vanuit de Wereldwinkel en de werkgroep Fairtrade Meppel wordt er op zondag 2 september een fair ontbijt verzorgt. Een ontbijt met lokale, biologische en fairtrade producten. Jullie zijn van harte uitgenodigd om te komen ontbijten. Maak er met elkaar een mooie netwerkontmoeting van. Sluit het af met een yoga workshop in het park.

Waar: Wilhelminapark
Tijd: 7.30 tot 9.00
Kosten: 5 euro (opbrengst gaat naar de samenloop voor hoop meppel)

Aanmelden wordt op prijs gesteld om voedselverspilling tegen te gaan.

Samen adverteren - doe jij mee?

Gezamenlijk adverteren is een mooie gelegenheid om tegen relatief lage kosten nieuwe cursusaanbod aan te kondigen of je bedrijf onder de aandacht te brengen. Met een nieuw seizoen voor de deur een mooi kans om zichtbaar te worden.

We plaatsen de advertentie op 4 september. Wil jij mee doen geef dit dan door uiterlijk 20 augustus aan Karin van de Brake.

Plaatsing gaat alleen door bij voldoende deelname. Meer informatie vind je op https://bewustmeppel.nl/advertentie.

Fotoshoot 11 en 18 september

Laat door Melanie van der Linden van Fotomelanie een korte buitenreportage maken van jezelf als ondernemer en gebruik de foto's op je website of in de Social Media. In 15 minuten tijd worden er een aantal foto's gemaakt die je digitaal krijgt aangeleverd om te plaatsen op je website of Social Media. Neem eventueel je favoriete attribuut of stoel mee. Terwijl Melanie de ondernemers één voor één meeneemt kunnen de anderen rustig wachten onder het genot van een kop thee of koffie en andere ondernemers ontmoeten.

Op 11 september in Steenwijk: park Ramswoerthe

Op 18 september in Meppel: de Weideweg 27 in Ruinerwold, we zijn op bezoek bij Janet van der Moelen.