Inhoudsopgave

Septemberkriebels
Agenda voor bewuste ondernemers
Samen adverteren!
Netwerkontbijt en fotoshoot
De beurs krijgt langzaam aan vorm
Gedrukte agenda september en thema september

dinsdag 15 augustus 2017

Septemberkriebels

Bij mij komen langzaam aan septemberkriebels naar boven. Ik ben bezig met de voorbereiding voor een nieuw schooljaar. Boeken binnen? Fietsen weer heel? Schoolspullen op orde? Tegelijkertijd ruim ik mijn huis op, pluk ik bramen, zie ik paddenstoelen. Ik ben me aan het voorbereiden op een nieuw seizoen. En als ik naar de goed gevulde agenda's kijk zie ik dat jullie je ook voorbereiden op een nieuw seizoen met cursussen, lessen en workshops. Dat beloofd wat. Misschien wel een zonnige nazomer vol nieuwe beweging na een wat natte zomer van rust en bezinning.

Live is a balance between rest and movement (OSHO). In september staat weer in beweging komen voorop. Ik hoop veel van jullie te ontmoeten bij het netwerkontbijt. 

Willemijn van Schilfgaarde

Agenda voor bewuste ondernemers

6 september: open coffee, herberg 't plein.

12 september: netwerkontbijt bij Sandra Bongers in de Wijk, aansluitend fotoshoot met Melanie van der Linden.

19 september: gezamenlijke advertentie in Nieuwe Meppeler en Steenwijkerland Expres: aanleveren uiterlijk 5 september.

23 september: Open dag wijkplatform Oosterboer/Ezinge.
Ik heb mijzelf aangemeld met een stand van Bewust Meppel. Aanmelden bij info@wijkplatformoosterboerezinge.nl.

6 oktober: Dag van de ouderen: presentatiemogelijkheid in de PlataanIk sta hier met een (combi)stand voor het repair café en bewust meppel.

4 november: open bedrijvendag Drenthe. Wil jij samen met andere ondernemers je presenteren laat dit dan aan mij weten.

6-11 november: week van de mantelzorg in Meppel. Bewust Meppel doet mee aan het activiteitenprogramma voor mantelzorgers in deze week.

13 januari 2018: Beurs Bewust en Duurzaam leven, Meppel. Zet het vast in je agenda!

Samen adverteren!

De eerste deelnemers hebben zich gemeld. Doe jij ook mee?

Op dinsdag 19 september 2017 plaatst Bewust Meppel een advertentie in de Nieuwe Meppeler en Bewust Steenwijk in de Steenwijkerland Express. Een mooie kans om jullie nieuwe cursusaanbod aan te kondigen of je bedrijf aan het begin van het nieuwe seizoen onder de aandacht te brengen. In deze advertentie is ruimte om je logo te plaatsen of een vermelding te maken van een cursus of workshop. Wil je meedoen? Geef dit dan uiterlijk 5 september, 12.00 uur, door aan Karin van de Brake van Carencommunication. Mail haar voor informatie en deelname en ontvang specifieke informatie over je upload.

Bewust Meppel: lees hier voor meer informatie.
Bewust Steenwijk: lees hier voor meer informatie.

Netwerkontbijt en fotoshoot

Op dinsdag 12 september is er weer een netwerkontbijt. Dit keer zijn we te gast bij Sandra Brongers, Rouw en Verlies Meppel e.o., in de Wijk. Kom jij ook? Laat het dan weten. 

Het netwerkontbijt staat in het teken van ontmoeten en delen. Iedereen kan een case/vraag inbrengen en samen kijken we welke we dan bespreken. Op het onderwerp wat gekozen wordt kan iedereen inbrengen wat hij/zij daar over wil delen vanuit de gedachte dat delen van kennis en elkaar begrijpen belangrijker is dan elkaar overtuigen.

Aansluitend is er een fotoshoot door Melanie van de Linden. Wil jij een professionele foto voor gebruikt op sociale media of website, meld je dan aan.

De beurs krijgt langzaam aan vorm

Tijdens deze zomerweken kwam de vergunning binnen! Wat een mooi moment om volop weer verder te gaan met de voorbereidingen. Alvast een tipje van de sluier opgelicht. 

De beurs kent straks verschillende pleinen/thema's waar iedereen een plek kan vinden:
Bewust leven plein
Duurzaam leven plein
Foodplein
(ouder)Kindplein / creatief plein
Massageplein
Gezondheidsplein
Mindfulness en Yoga plein
 

Iedereen kan zich inschrijven voor een presentatieplek van 2 meter breed. Wil je meer dan schrijf je je in voor een dubbele presentatieplek. Op de pleinen (ouder)kind en massage gaan we samen met de deelnemers kijken hoe we de ruimte optimaal kunnen gebruiken voor het bieden van mini-consulten en presentatie. Voor het mindfulness en yoga-plein is er ruimte om samen een doorlopend programma samen te stellen in 2 lokalen voor workshops en meditatie. Verder is er ruimte in lokalen voor workshops of lezingen/verhalen. Informeren, ervaren én doen staat centraal bij deze beurs. Bij de inrichting van de presentatieplekken gebruiken we eerst het meubilair in de school.

Bij inschrijving draag je ook bij aan de promotie. Het promotieplan ben ik nu aan het uitwerken. Hierbij richt ik mij op de lokale kranten of insteekfolders bij die kranten in een gebied van ca 30 km rond Meppel en Steenwijk. Naast hoofdsponsors komt er ook een mogelijkheid om zelf sponsor te worden. 

Ik hoop dat ik de officiële inschrijving uiterlijk op 15 september kan openstellen. Daarna ga ik aan de slag met mogelijke samenwerking met het onderwijs voor deze beurs. Hoe mooi zou het zijn als er een fair-trade modeshow komt of een expositie rond circulaire economie of "betekenis-economie". Ook wil ik onderzoeken of ik een workshop kan opzetten samen met het repair café en het milieu-educatieprogramma op scholen.

Gedrukte agenda september en thema september

De gedrukte agenda voor september komt vervroegd uit. Alles wat voor 17 augustus op de agenda is geplaatst neem ik mee. Hiermee is er bijtijds aandacht voor trainingen en cursussen die al begin september starten. De agenda is goed gevuld voor een mooi seizoen!

Het thema voor de maand september is zang, beeld en dans. Ik kreeg veel positieve reacties en toezeggingen voor een bijdrage van julie. Daarom laat ik het thema doorlopen in oktober, als alle toezeggingen ook worden ingestuurd.