Inhoudsopgave

Loslaten en opnieuw beginnen
Groepslessen en jaarwisseling
Adverteren
Op de agenda
Waarover of van wie wil jij graag meer weten?
Zorg en Welzijn: beurs in Hoogeveen

dinsdag 18 december 2018

Loslaten en opnieuw beginnen

Bij mij begint loslaten met opruimen. En er valt aan het eind van het jaar best veel op te ruimen om weer aan een nieuw jaar te kunnen beginnen. De financiële administratie bijvoorbeeld, om straks ook de belastingaangifte te doen. Of alle niet actieve gebruikers, aanbieders en groepslessen. Maar ook mijn woonkamer zodat er een kersboom in kan, en de rest van mijn huis zodat iedereen ook kan slapen tijdens de kerstdagen.

En met het loslaten begint ook het plannen maken voor het nieuwe jaar. Waar jullie er een paar van terugvinden in deze nieuwsbrief. Goede voornemens die ik nu ook ga inschrijven in mijn agenda zoals de content agenda opstellen.

Gelukkig begin ik nooit helemaal op nieuw. Ik ben gewoon op weg. En af en toe moet er even opgeruimd en koers bepaald worden. Ik hoop dat voor jullie deze laatste weken van het jaar een warme afsluiting, een hoopvol opruimen en een vrolijke route voor het nieuwe jaar oplevert.

Willemijn van Schilfgaarde

Groepslessen en jaarwisseling

De jaarwisseling komt er aan. Dit betekent ook dat de abonnementen verlengd worden. En voor 2019 hebben jullie daarbij de keuze uit drie vormen. Laat me weten waar jij voor kiest!

Een nieuw jaar is ook opnieuw groepslessen activeren. Om het jullie gemakkelijk te maken worden op 31 december alle groepslessen op inactief gezet (ipv verwijderd). Op 1 januari kunnen jullie dan de lessen opnieuw activeren, of nieuwe groepslessen invoeren. Een mooi moment om te checken of alle informatie nog klopt (dag, tijd, locatie, contactgegevens).

Vanaf 1 januari ga ik regelmatig kijken of de groepslessen ook echt groepslessen zijn en of ze nog actueel zijn. Voor jullie klanten is het fijn om correcte en up-to-date informatie te vinden op de site. Workshops, cursussen en trainingen zijn gewone agendapunten (ook al worden ze aan een groep gegeven). Deze hebben namelijk een startdatum en daarna kan je niet instromen. Groepslessen vinden gedurende een lange periode op een vaste tijd en locatie plaats en je kan op elk moment instromen. 

Agenda-activiteiten voor 2019 kunnen nu al ingevoerd worden.

Adverteren

Wil jij nog meedoen aan de gezamenlijke advertentie in januari? Meld je dan uiterlijk vrijdag 21 december aan.

Tijdens onze brainstorm over adverteren in de toekomst is in ieder geval naar voren gekomen dat:
- voor zichtbaarheid is het herhalen van je boodschap belangrijk. Adverteren is een vorm van naamsbekendheid creëren
- adverteren levert nooit 1 op 1 klanten op. Wel naamsbekendheid en herkenning.
- het is dus goed om na te denken over het totale pakket van investeren op zichtbaarheid. Zoals bijhouden website, publiceren activiteiten, autoreclame, op een beurs staan .....
- voor de bewuste netwerken is het goed om in dit pakket naast bewustwording in te zetten op natuurlijk gezond. Bijvoorbeeld op de pagina gezondheid & co, via de lokale radio en televisie ...
- het mag wel wat hipper, het advertentiebeleid.

Ik ga hier mee verder om samen met jullie tot een mooi pakket voor zichtbaarheid te komen. Vooralsnog blijft de advertentie in de huidige vorm. En een aantal basisregels ook:
- denk na over je doelgroep
- zorg dat je boodschap eenduidig, helder en bondig is
- haal alles uit je lidmaatschap door informatie up-to-date te houden,  zelf een link te maken tussen je eigen website en bewust meppel, mee te schrijven in blolgs/nieuwsberichten en te delen op sociale media. 
- haal alles uit je lidmaatschap door de website van bewust meppel in beweging te houden. Plaats activiteiten, stuur teksten in, werk je profielpagina regelmatig bij.
- veel beweging op je website vergroot de kans dat google je toont, dus ook jou profiel of activiteit op de site van de bewuste netwerken op zoekwoorden anders dan je naam of de naam van je bedrijf.

Op de agenda

Wil jij je nieuwe cursus of kennismakingsles in januari op de gedrukte kalender? Zorg dan dat je dit hebt ingevoerd voor 25 december.

Het inspiratienieuws van januari voor Bewust Meppel heeft het thema: loslaten en opnieuw beginnen. Ik hoop dat jullie nog tijd vinden om hiervoor een bijdrage te doen in de vorm van een blog, een oefening, een tip of top. Misschien zelfs nog een recept. Ik ontvang het graag voor 28 december.

Netwerkbijeenkomsten 2019:
Vrijdag 25 januari 17.00-21.00: zichtbaarheid
Samen eten en ontmoeten bij de Uelenspieghel. Kosten € 15,- voor een biologisch/vegetarische maaltijd. 

Woensdag 17 april 9.00-11.00: (web)(be)zoeker Bewust Meppel/Steenwijk
Elkaar ontmoeten en brainstormen over doelgroep.

Donderdag 11 juli 17.00-19.00: beurs 2020
Donderdagmiddagborrel rond kansen voor een nieuwe beurs

Dinsdag 15 oktober 9.00-11.00: ondernemerschap
Elkaar ontmoeten rond het thema ondernemerschap

Begin januari stel in een content agenda op voor het inspiratienieuws gekoppeld aan de thema's bewustwording, natuurlijk en gezond(heid). 

Netwerken in de regio:
3 januari 19.00: nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Meppel in Ogterop
6 februari 8.00: Open Coffee Meppel, ontbijt bij Herberg 't Plein
14 maart 10.00: Beurs Hoogeveen Zorgt, Tamboer Hoogeveen

 

Waarover of van wie wil jij graag meer weten?

Voor 2019 wil ik graag thema avonden organiseren rond een onderwerp/spreker die jullie al jaren op je lijst hebben. Of iemand die jou zo inspireerde dat je dit Meppel/Steenwijk niet wilt onthouden. Rond de gemene deler van bewustwording en natuurlijk gezond moet het mogelijk zijn om een drietal inspiratiebijeenkomsten te organiseren die jullie voedt en bewuste mensen uit de regio verbind. Zo is er een instituut wat wetenschappelijk onderzoek doet naar mindfulness en meditatie en werkt Henk Fransen hard aan een "medicijnloos ziekenhuis". Rond gezond eten is veel ontwikkeling en over bewegen ook. 

Van jullie hoor ik graag thema's en/of namen van sprekers. Misschien hebben jullie ook al contact of een netwerkingang om in gesprek te komen voor mogelijkheden. Ook dat hoor ik graag.

Zorg en Welzijn: beurs in Hoogeveen

Het Platform Zorg & Welzijn, een jong en nieuw netwerk in Hoogeveen en de Wolden, organiseert de allereerste Zorg & Welzijn beurs in Hoogeveen. Het thema van deze beurs is: Hoogeveen zorgt!

Deze beurs richt zich op zorg-professionals en ondernemers uit de reguliere en complementaire zorg uit de regio Hoogeveen/De Wolden.

De beurs wordt opgezet rond 5 thema's:

1. Zorg en Welzijn kraamzorg tot het verzorgingshuis 

2. Beauty en Wellness van kapper tot masseur

3. Sport en vrije tijd van sportschool tot reizen  

4. Leren en werken opleidingsinstituten en scholen 

5. Wonen en leven van comfortabel wonen tot thuiszorg en van slapen tot mobiliteit.   

Praktische informatie:

Donderdag  14 maart 2019
10.00 – 17.00 uur
Tamboer Hoogeveen

T.a.v. de kosten vragen wij een vergoeding van 65.00 euro (leden) en 85,00 euro (niet leden). Incl. 2 koffiebonnen per stand. We zullen deze beurs promoten via de daarvoor geschikte en aanwezige mogelijkheden, oa met een advertentie in de Hoogeveensche Courant en d.m.v. stoepborden. 

Vindt jij dat je thuis hoort op deze beurs? Neem dan contact op met Anet Guichelaar of Riennet Veldman. Zij kunnen aangeven of er nog plek is.

zorgenwelzijnplatform@gmail.com
T 0528-725612
www.platformzorgenwelzijn@info.nl