Inhoudsopgave

Opnieuw beginnen
Om te onthouden
Drentse voedseltafel
Waar leg ik mijn folders neer?
Minder is meer!

donderdag 15 februari 2018

Opnieuw beginnen

Op dit moment zit ik midden in mijn verhuizing. Logistiek loopt het niet vlekkeloos en het leven gaat ook gewoon door. De randvoorwaarden rond deze verhuizing zijn wat complex. Rust bewaren voor mijn dochter die eindexamen doet in de chaos van verhuizen. Ont-spullen én nieuwe spullen kopen. Inpakken én spullen in zicht houden. Verhuizen én tijd vrijmaken voor onverwachte lopende zaken. Afscheid nemen en opnieuw beginnen.

Het duurt nog even voort. Maar begin maart heb ik weer 1 plek waar ik aan de slag kan met alle nieuwe plannen. Tot die tijd vraag ik nog wat geduld van jullie. Ik reageer soms later, of helemaal niet (dan is er ineens een rioolverstopping tussendoor gekomen). Dan geldt: bellen is sneller.

Willemijn van Schilfgaarde

Om te onthouden

Gedrukte agenda:
Wil iedereen die zijn agenda activiteiten voor februari uiterlijk 23 februari invoeren? Dan komen ze ook op de gedrukte agenda van februari. Let op: trainingen en cursussen die als groepsles staan vermeld worden niet meegenomen op de gedrukte agenda!

Thema inspiratienieuws Bewust Meppel (1 maart):
Het inspiratienieuws van maart staat in het teken van energie/energetisch werk. Wil jij hierover een blog of nieuwsbericht schrijven stuur dit dan uiterlijk 23 februari naar info@bewustmeppel.nl

Thema inspiratienieuws Bewust Steenwijk (15 maart):
Het inspiratienieuws van maart staat in het teken van het Brein als hulp. Wil jij hierover een blog of nieuwsbericht schrijven stuur dit dan uiterlijk 8 maart naar karin@bewuststeenwijk.nl.

Ondernemersagenda:

14 maart: netwerkontbijt bewuste ondernemers. Wie stelt zijn ruimte beschikbaar?

15 mei: plaatsing gezamenlijke advertentie

17 mei: fotoshoot Steenwijk (Park Ramswoerthe)

22 mei: fotoshoot Meppel (Ruinerwold)

20 juni: netwerkontbijt bewuste ondernemers

1/2 september: samenloop voor hoop

4 september: plaatsing gezamenlijke advertentie

26 september: netwerkontbijt bewuste ondernemers

21 november: netwerkontbijt bewuste ondernemers

8 januari 2019: plaatsing gezamenlijke advertentie

Drie workshops Zin van/in Ondernemen (data volgt)
*Zin van/in Marketing - marketingdebat met elkaar.
*Zin van/in Stralen - zichtbaarheid en presentatie
*Zin van/in Praktijkvoering - zorgwetten, bedrijfsvoering en papieren
Ik ga deze workshops uitwerken met een aantal ondernemers binnen het netwerk en daarbuiten. Jullie horen snel meer.

Netwerken in de regio:

7 maartOpen Coffee Meppel

12 april: Het Duurzaam Drenthe Event 2018, Assen.

19 juni: Zingevingsfestival Kom op verhaal, Hoogeveen

26/29 juliTaribush Kuna festival

Drentse voedseltafel

De Drentse voedseltafel is een initiatief van Natuur en Milieufederatie Drenthe. Op 19 januari was er een eerste bijeenkomst:

“Met deze Voedseltafel willen we een platform creëren waarop samengewerkt kan worden, uitwisseling plaatsvindt, men elkaar kan helpen aan ideeën en contacten en een zo compleet mogelijk beeld geschetst wordt van wat er in plaatsvindt binnen de voedselbeweging in Drenthe”, aldus Judith Boekel Ontwikkelaar Voedzaam Drenthe van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Lees hier verder voor het hele verslag.

Nieuwsgierig geworden?

Wil je meer weten over de Drentse Voedseltafel? Neem contact op met Judith Boekel van de Natuur en Milieufederatie Drenthe (0592-311150 of mail naar j.boekel@nmfdrenthe.nl).

Op de hoogte blijven?
Dat kan via de LinkedIn groep Voedselnetwerk NNL of door je aan te melden voor de mailinglijst (mail je naam en mailadres naar j.boekel@nmfdrenthe.nl).

Waar leg ik mijn folders neer?

Ik zie regelmatig folders en kaartjes op de plekken waar ik ook de posters van Bewust Meppel ophang. Mooi om te zien dat jullie jezelf ook op deze wijze presenteren. Vanuit stichting de Graancirkel kreeg ik ook het aanbod om informatie neer te leggen bij hun presentatietafel. En dat ik dit ook bij jullie onder de aandacht mocht brengen. Bij deze.

Heb jij belangstelling neem dan contact op met Pim Croes of Fenna Pit:

E: stichting@stichtingdegraancirkel.nl

I:  www.stichtingdegraancirkel.nl

Minder is meer!

De titels van agenda-items worden steeds langer en het hoofdlettergebruik creatiever. Het gevolg is een onoverzichtelijke agenda-pagina waar niemand meer naar kijkt. Mijn verzoek aan jullie allen:

- houd de titels kort en krachtig. Minder is meer in dit geval, want nu valt vaak de essentie van je boodschap weg op de pagina's. Zeker voor de tablet en telefoongebruikers!

- gebruik hoofdletters bij begin van een zin, bij eigennamen en eventueel bij afkortingen van methoden die gebruikt worden. En verder niet!

De website op zich is een instrument om zichtbaar te worden. Samen met de digitale en gedrukte agenda, de mogelijkheid voor plaatsen van een blog of nieuwsbericht, de nieuwsbrieven, het onderhoud van de facebookpagina en activiteiten voor en door aangesloten ondernemers biedt een abonnement een jaarpakket voor een prijs waarvoor je nog geen advertentie plaats. Daarmee zijn we zijn redelijk uniek. Laten we met elkaar zorgen voor een website die rust uitstraalt.