Inhoudsopgave

Het voorjaar komt er aan
Ondernemersagenda
Zichtbaarheid en ondernemerschap
Lezing door huisarts Tamara de Weijer
Verzetje

vrijdag 15 februari 2019

Het voorjaar komt er aan

Er zijn van die dagen dat je de moed in de schoenen zakt. Januari en februari zijn voor mij elk jaar weer wat je noemt "donkere dagen". Weinig zin, geen energie. Het zijn dagen waar ik telkens op zoek moet naar mijn stoute schoenen.

En met die stoute toch maar weer aan worden activiteiten opgezet, stukjes geschreven, posters rondgebracht. Zo heeft Bewust Meppel sinds kort een instagram account, zijn de facturen verstuurd, krijgen de ondernemersactiviteiten vorm, oefenen ik de contentkalender-methode. En zet ik af en toe een feestmuts op het hoofd van een geliefde die net als ik toe is aan zon en zin. Gelukkig zijn de dagen aan het lengen en schijnt de zon weer wat vaker. Voor mijn deur komen de narcissen uit de verwaarloosde bollen van vorig jaar. Ja het voorjaar komt er aan! 

Willemijn van Schilfgaarde

Ondernemersagenda

Voor de gedrukte agenda en inspiratienieuwsbrieven:

24 februari: deadline agendaitems voor gedrukte agenda februari.
27 februari: deadline bijdrage blogs/nieuws/recept inspiratienieuws BM

Thema inspirtatienieuws 1 maart (BM): relationeel bewustzijn
Thema inspiratienieuws 15 maart (BS): meridianen

Workshop academie: zichtbaar zijn en ondernemerschap.

Dinsdag 19 februari 14.30 - 16.00

Stel je vraag over boekhouding en belastingaangifte aan Algert Uiterwijk-Winkel. Geef je nu op.

Woensdag 20 maart 19.30 - 22.00

Workshop: in gesprek met je klant, verbeter je communicatievaardigheden. Communicatie is de basis van contact. En contact is de basis voor klanten! Geert Zomer, Professionals in beeld, gaat met jullie aan de slag over "face-tot-face" communicatie. Met als kernwoorden: eerlijk, verhelderend en leerzaam. Geef je nu op

Netwerken in de regio:
3 maart: Flower Power Markt, Drachten. Ga op bezoek bij Sietske Oosinga of Wiesje de Beer.
8 maart: hét duurzaam Drenthe event, Assen
13 maart: lezing door huisarts Tamara de Weijer over gezond fit door voeding en leefstijl.
14 maart 10.00: Beurs Hoogeveen Zorgt, Tamboer Hoogeveen

Zichtbaarheid en ondernemerschap

Het jaarprogramma op basis van zichtbaarheid en ondernemerschap is van start gegaan. Tijdens de eerste netwerkbijeenkomst ontmoette ik bewuste ondernemers uit het netwerk van de Uelenspieghel die nieuwsgierig waren naar ons netwerk. Het was een leuke, gezellige en leerzame bijeenkomst. En ik kon gelijk eens rondkijken op deze prachtige locatie waar jullie ook workshops kunnen houden.

Voor de bijeenkomst "stel je vraag" over belastingen en boekhoudingen op 19 februari kan je je nog aanmelden. Algert Uiterwijk Winkel zal jullie vragen beantwoorden.

Op 20 maart verzorgt Geert Zomer een workshop "in geprek met je klant". Geert Zomer is communicatietrainer en richt zich op "face-to-face" communicatie. Zoals hij zelf zegt: communicatie is de basis van alles wat we met anderen doen. Zonder communicatie geen contact. Zonder duurzaam contact geen verbinding. Verbindingen zijn de wegen waarover alles stroomt: energie, informatie, gunsten, goederen, diensten, middelen …

Maak eens kennis met jezelf en je eigen communicatie. Ontdek wat je doet en niet doet en wat de effecten daarvan zijn. Je zult verbaasd staan. Goed communiceren is te leren! Ik hoop vele van jullie te ontmoeten.

Lezing door huisarts Tamara de Weijer

Woensdag 13 maart (19.30 – 21.30 uur) bezoekt Tamara de Weijer bibliotheek Meppel. Zij is auteur van Eet beter in 28 dagen.

Als onafhankelijk huisarts heeft zij veel onderzoek gedaan naar de effecten van voeding op (chronische) aandoeningen, zoals diabetes type 2 en hoge bloeddruk. En zij helpt in haar eigen praktijk veel patiënten gezonder en fitter te worden door goed te kijken naar het voedingspatroon en hun leefstijl. Geen pillen maar paprika is haar motto geworden.                                                                                       

Tamara de Weijer zal een presentatie geven, vervolgens vragen uit het publiek beantwoorden en haar boek signeren. Vooraf reserveren noodzakelijk via info@bibliotheekmeppel.nl of 088 – 012 84 80

Deze presentatie is een samenwerking van boekhandel Bruna Meppel en bibliotheek Meppel.

De toegang is gratis. Jullie zijn van harte uitgenodigd.

Verzetje

Zo'n dag

van het bijltje
de handdoek
de beren
de ring
de weg
de pakken
en vooral erbij neer
tijd voor de kerk
en de kogel
het hok
en de knuppel
de moed
uit de schoenen
vlug de stoute maar weer

(van Merel More)