Inhoudsopgave

Ondernemen in 2015
Agenda-items nu per 10 bijbestellen
Praktijkruimte te huur
Facebook zet ongevraagd persoonlijke pagina's om in zakeli..
10 maart Beginnerscursus Facebook voor bedrijven
Workshop Pakkend zakelijk schrijven 22-1
Publiek liep weg tijdens lezing
Introductieavond Spreken is goud

maandag 16 februari 2015

Ondernemen in 2015

Wat gaat 2015 ons brengen?
Laat je je leiden door de crisis of zie je juist kansen?

Eén ding is zeker, als je niets doet, gebeurt er ook niets. Waar jij beweegt, daar gaat het bewegen.

In deze nieuwsbrief weer allerlei tips en ideeën om jou als ondernemer te ondersteunen.

Begin februari volgt er weer een inspiratienieuwsbrief met nieuws over bewustwording.

Hartelijke groet, namens Bewust Meppel, Janet van der Molen.

Agenda-items nu per 10 bijbestellen

Als jullie inloggen kunnen jullie zelf je agenda-items plaatsen. Doe je dat voor de 21e van elke maand, dan wordt je activiteit meegenomen op de gedrukte A3-agenda die aan het eind van de maand weer wordt verspreid op 35 adressen in Meppel en omgeving.

Wellicht hebben jullie het al aangegeven, maar je kunt nu agenda-items per 10 bijbestellen. Lees meer...

Praktijkruimte te huur

Via de gemeente ontving ik onderstaand bericht:

Er is een antikraak werkruimte te huur in Meppel. Voor €180 p.m. kan een ondernemer die geïnteresseerd is de ruimte van 90m2 (inclusief toilet, keukentje en opbergruimte) huren. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maarten de Gans. marketing@interveste.nl www.interveste.nl

Facebook zet ongevraagd persoonlijke pagina's om in zakelijke pagina’s

Facebook is bezig met een ware klopjacht op profielen die zakelijk ingezet worden. Persoonlijke pagina's met een ‘zakelijke naam’ worden zonder pardon en zonder waarschuwing, omgezet in een pagina, met als gevolg dat je soms met twee pagina’s opgescheept zit (als je al een pagina had). Doordat je persoonlijke account is verdwenen kun je je pagina's niet meer beheren. Lees meer...

Dus verwijder  je bedrijfsnaam uit de naam van je persoonlijk pagina. Maak voor je bedrijf eventueel een zakelijke pagina aan als je die nog niet hebt.

Wil je weten hoe je een bedrijfspagina aanmaakt, kom naar onderstaande Beginnerscursus Facebook voor bedrijven op dinsdag 10 maart.

10 maart Beginnerscursus Facebook voor bedrijven

Bewust Meppel organiseert op dinsdag 10 maart van 9 tot 13 uur nogmaals een workshop Beginners Facebook voor bedrijven.  Het is namelijk niet moeilijk en erg effectief. Je hoeft geen basiskennis te bezitten. We gaan praktisch aan de slag. Je wordt begeleid vanaf het gewenste punt. 

"Ja maar ik wil zelf niet op Facebook." Om een bedrijfspagina te maken moet je een persoonlijk account hebben. Je hoeft daar echter niets mee te doen als je dat niet wilt. 

Wil je meer informatie, neem gerust contact op.

Workshop Pakkend zakelijk schrijven 22-1

Door pakkend te schrijven zorg je ervoor dat jouw teksten opvallen in de bulk aan informatie die er tegenwoordig bij iedereen binnenkomt. Je wilt toch graag dat jouw mails, brieven en verslagen ook echt gelezen worden. Pas als je jouw tekst afstemt op de ontvanger en zorgt voor een pakkende, bondige tekst, komt jouw boodschap echt goed over. Maar hoe doe je dat? Kort, bondig en tegelijk boeiend schrijven? 

Volg de training bij Nicky Corts in Havelte op donderdag 22 januari 2015 van 9.00 tot 10.30 uur.

Publiek liep weg tijdens lezing

Eén van de deelnemers aan de workshop ‘Spreken is goud’ van presentatiecoach Geert Zomer stond maandagavond in Dingstede halverwege de presentatie op en liep de zaal uit. Wil je weten waarom?

Wegens succes volgt er op dinsdag 27 januari een herhaling van deze introductieavond. Je kunt die vrijblijvend bezoeken en je eventueel nog opgeven voor de hieronder genoemde cursus 'Spreken is goud' die start op maandag 2 februari. 

Introductieavond Spreken is goud

Op maandag 12 januari was er een introductieavond van de cursus 'Spreken is goud'. Ruim 20 ondernemers volgden deze bijeenkomst. Wellicht had je interesse maar kon je deze avond niet.

Vanwege succes wordt de workshop herhaald op dinsdag 27 januari in C.S.G. Dingstede van 17 tot 21 uur. Je kunt de avond vrijblijvend bezoeken (geef je hier op) Koffie en thee zijn voor eigen rekening en een vrijwillige bijdrage is welkom. Naderhand kun je je eventueel inschrijven voor de hieronder genoemde cursus 'Spreken is goud'.

De cursus begint op maandag 2 februari.  Lees meer...