Inhoudsopgave

Op adem komen
Agenda voor bewuste ondernemers
Gedrukte agenda september
Netwerkontbijt en fotoshoot
Samen adverteren
Netwerknieuws overig

maandag 17 juli 2017

Op adem komen

Sommige komen alweer terug, sommige zijn net weg, maar veel van ons gaan binnenkort op vakantie, als de scholen ook dicht zijn. En vakantie is dan zoiets als "op adem komen". Ik ga zelf een week naar de buitenkunst met mijn kinderen. Gezellig met heel veel mensen een week kunstzinnig aan de slag. Op adem komen door actief te zijn.

Op adem komen kan de hele zomer door ook in de regio. Voor iedereen die alleen maar stress ervaart bij het idee om op reis te gaan. En voor wie deze zomer gebruikt als kleine adem- en bezinningspauze als ondernemer zag ik nog een leuke vraag langskomen op facebook: als jouw bedrijf een lied was, welk lied was dit dan? Ik ben wel benieuwd hoe het liedalbum van bewuste ondernemers eruit ziet. Voor mijzelf zingt er al enige tijd een lied door mijn hoofd: Beautiful people van Melanie Safka. En bij jou? Welk lied vat jou ondernemersdrive samen? 

Zomerse groet,

Willemijn van Schilfgaarde

Agenda voor bewuste ondernemers

De Open Coffee gaat gewoon door deze zomer:
2 augustus: Business in the park, Wilhelminapark Meppel

12 september: netwerkontbijt bij Sandra Bongers in de Wijk, aansluitend fotoshoot met Melanie van der Linden.

19 september: gezamenlijke advertentie in Nieuwe Meppeler en Steenwijkerland Expres: aanleveren uiterlijk 5 september.

23 september: Open dag wijkplatform Oosterboer/Ezinge.
Ik heb mijzelf aangemeld met een stand van Bewust Meppel. Aanmelden bij info@wijkplatformoosterboerezinge.nl.

6 oktober: Dag van de ouderen: presentatiemogelijkheid in de Plataan.

4 november: open bedrijvendag Drenthe. Wil jij samen met andere ondernemers je presenteren laat dit dan aan mij weten.

6-11 november: week van de mantelzorg in Meppel. Bewust Meppel doet mee aan het activiteitenprogramma voor mantelzorgers in deze week.

13 januari 2018: Beurs Bewust en Duurzaam leven, Meppel. Zet het vast in je agenda!

Gedrukte agenda september

In september beginnen veel van jullie weer met lessenreeksen en cursussen. Daarom maak ik de gedrukte agenda voor september eerder op. Alle agenda items die voor 17 augustus zijn ingevoerd neem ik mee. De gedrukte agenda verspreid ik dan op 21 augustus.

Netwerkontbijt en fotoshoot

Op dinsdag 12 september is er weer een netwerkontbijt. Dit keer zijn we te gast bij Sandra Brongers, Rouw en Verlies Meppel e.o., in de Wijk. Kom jij ook? Laat het dan weten. 

Sandra Brongers heeft een praktijk voor rouw- en verliestherapie. In veel gevallen dwingen ingrijpende gebeurtenissen tot heroriëntering op het leven. Sandra geeft begeleiding aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die in hun leven geconfronteerd worden met een verlies. In individuele begeleiding, gezinsbegeleiding en in groepen, ondersteunt zij mensen in dit proces.

Het netwerkontbijt staat in het teken van ontmoeten en delen. Iedereen kan een case/vraag inbrengen en samen kijken we welke we dan bespreken. Op het onderwerp wat gekozen wordt kan iedereen inbrengen wat hij/zij daar over wil delen vanuit de gedachte dat delen van kennis en elkaar begrijpen belangrijker is dan elkaar overtuigen.

Aansluitend is er een fotoshoot door Melanie van de Linden. Wil jij een professionele foto voor gebruikt op sociale media of website, meld je dan aan.

Samen adverteren

Vlak na de zomervakantie plaatsen we weer een gezamenlijke advertentie in de Steenwjkerland Express en de Nieuwe Meppeler. Een mooi moment om nieuwe cursussen of lessenreeksen bekend te maken. Door samen te adverteren houden we de kosten laag. Voor € 35,- ex btw doe je al mee! Wil jij mee doen geef dit dan door aan Karin van de Brake.

We plaatsen de advertentie op 19 september. De uiterste datum voor aanleveren materiaal is 5 september.

De eerstvolgende advertentiemogelijkheid na september is in de bijlage gezondheid in beweging in (okt/nov). Deze zal gekoppeld worden aan promotie voor de beurs Bewust en Duurzaam leven.

Netwerknieuws overig

6 oktober: dag van de ouderen
In Meppel wordt er op de dag van de ouderen een informatie-markt voor ouderen georganiseerd in de Plataan. Ik ben uitgenodigd om mee te denken over de invulling. Als jij ouderen in je doelgroep hebt en je wilt je presenteren op deze markt geef dit dan door. Dan kan ik dit meenemen bij de voorbereiding. Ik ben in ieder geval aanwezig met een informatiestand van het repair café. Bewust Meppel zal een mooie aanvulling kunnen geven.

6-11 november: week van de mantelzorg
Samen met ondernemers uit het netwerk heb ik een aantal voorstellen gedaan voor workshops en massage waar mantelzorgers naar toe kunnen in deze week. We horen snel welke onderdelen worden meegenomen in het aanbod aan de mantelzorgers.

4 november: open bedrijvendag Drenthe
Iedereen kan zichzelf aanmelden voor de open bedrijvendag op http://www.obddrenthe.nl/. Heb jij geen eigen locatie maar wil je je wel presenteren neem dan contact op. Dan kunnen we kijken of we nog een gezamenlijke plek kunnen organiseren.

Thema's voor inspiratienieuws Bewust Meppel:
Augustus: mindfulness
September: verbeeldingskracht - zang, beeldend en dans.
Je kan altijd een bijdrage doen in de vorm van een nieuwsbericht, blog of thema-stuk.

Bereikbaarheid Bewuste Netwerken:
In de week van 22 t/m 29 juli ben ik afwezig. Dan blijven jullie vragen ea even liggen.