Inhoudsopgave

Bedankje aan jullie
Activiteiten in het nieuwe seizoen
Beurs Bewust Leven zaterdag 16 januari 2016
10 tips voor een persbericht
Gezamenlijke advertentie in september
Terugblik netwerkbijeenkomst
Nieuwe indeling website
Zomeractiviteiten op de agenda
Volgende ondernemersnieuws

donderdag 01 oktober 2015

Bedankje aan jullie

Lieve allemaal.

Het seizoen zit er weer op. Het was een mooi seizoen met veel inspirerende activiteiten. Velen van jullie waren daarin actief. Ook hebben diverse van jullie mij geassisteerd als het ging om de website, administratieve taken, het rondbrengen van de agenda, advies en als laatste maar niet onbelangrijk persoonlijk contact.
Ik wil jullie allemaal daarvoor hartelijk bedanken. Ik ben dan misschien de motor van ons platform, maar zonder jullie input zou het niet kunnen bestaan. Rust lekker uit in de zomer en doe waar je gewoon zin in hebt. Dat geeft je energie zodat je er in het nieuwe seizoen weer tegenaan kunt.

Maar voor het zover is, kijk eens even wat je dit eerste half jar bereikt hebt. Elisabeth de Charon de Saint Germain van Vocal Presence helpt je hierbij met een praktische handleiding.

Activiteiten in het nieuwe seizoen

Het seizoen 2015-2016 belooft weer een mooie periode te worden waarin we samen naar buiten treden maar ook mogen werken aan onze eigen ontwikkeling en professionaliteit.
In september zal het complete programma bekend worden maar een tipje van de sluier:
Diverse netwerkbijeenkomsten met interessante workshops.
Thema-avond op dinsdag 24 november 'In Verbinding' waarin 4 ondernemers van Bewust Meppel zich gaan presenteren dm.v. inspirerende workshops.
Trainingen:'Spreken is goud' met trainer Geert Zomer gaat wegend succes op herhaling.
Elisabeth de Charon de Saint Germain van Vocal Presence gaat in Steenwijk een training geven waardoor ondernemen krachtiger en tegelijkertijd makkelijker wordt. Veelbelovend!
Facebook voor ondernemers op herhaling en tevens een Workshop LinkedIn.
En natuurlijk niet te vergeten de Beurs Bewust Leven in Meppel op 16 januari waarin we groots uitpakken en samen naar buiten treden. 
Alle activiteiten en details kun je hier lezen.

Beurs Bewust Leven zaterdag 16 januari 2016

Op zaterdag 16 januari organiseert Bewust Meppel i.s.m. Go For It Wellness na 2 jaar opnieuw een grote inspiratiebeurs waar ondernemers van Bewust Meppel zichzelf presenteren met informatie-stands, workshops, lezingen, mini-consulten en presentaties. Vanaf eind september kun je je aanmelden. Je ontvangt dan ook een speciale uitnodiging.

10 tips voor een persbericht

Aan het begin van het seizoen wil je wellicht een persbericht versturen naar de lokale media. Steeds vaker komt het voor dat berichten niet worden geplaatst of dat je wordt benaderd voor het plaatsen van een betaalde advertentie. Bewust Meppel plaatst 3 maal per jaar een betaalde advertentie. Vermeld jij in je persbericht dat je bij ons bent aangesloten dan is de kans dat het wordt geplaatst groter. Daarnaast krijg je hier tips van voormalig verslaggeefster Nicky Corts van nickypent.nl uit Havelte.

Gezamenlijke advertentie in september

Op dinsdag 1 september 2015 plaatst Bewust Meppel wederom een advertentie in de Nieuwe Meppeler. Bovenaan komt het logo van Bewust Meppel met de naam van onze website. Daaronder is plaats voor advertenties van jullie bedrijven. Daarin kun je een logo plaatsen of een vermelding maken van een cursus of workshop. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Meld je aan. Meer info...

Terugblik netwerkbijeenkomst

Het was een heerlijke zomeravond en de locatie bij Hoeve Beukers bracht de ondernemers gelijk al in een goede stemming. Na een kop frisse muntthee konden ze genieten van de workshop Spiegelen met paarden door Psycho-sociaal therapeut Hillian Brink. Daarna konden ze met eigenaar Roy Stanneveld van Hoeve Beukers een korte verkenningstocht maken door De Wieden. Bedankt Roy en Hillian voor jullie inspiratie. Lees meer...

Nieuwe indeling website

De website van Bewust Steenwijk heeft een nieuwe indeling. Wellicht dat Bewust Meppel deze ook gaat hanteren. Laat me graag weten wat je er van vindt. www.bewuststeenwijk.nl

Zomeractiviteiten op de agenda

Op dinsdag 23 juni wordt al weer de agenda verwerkt tot document om naar de drukker te gaan. Het wordt een agenda voor de maanden juli en augustus. Heb je items die van belang zijn, plaats ze dan uiterlijk op maandag 22 juni voor 12 uur. De agenda hangt begin juli weer op meer dan 35 locaties in Meppel en omgeving. Op de digitale agenda kun je ook nadien blijven plaatsen.
Daarnaast plaats ik de gehele zomer een nieuwsitem op onze homepage over meerdaagse zomeractiviteiten met een lijst van mogelijkheden. Organiseer je iets wat daar onder valt, plaats het op de digitale agenda en ik neem het mee in de lijst. Uiterste datum van plaatsing is dinsdag 30 juni.
Veel groepslessen stoppen in het zomerseizoen. De lessen die echter wel plaats vinden worden in een apart rooster zomergroepslessen vermeld. Plaats de eerste daarvan op de digitale agenda met vermelding van de overige data en ik plaats ze op dit speciale zomerrooster. Uiterste datum van plaatsing is dinsdag 30 juni.
Begin juli komt er in de krant een artikel over zowel deze meerdaagse zomeractiviteiten als de zomer-groepslessen. Ook plaats ik er regelmatig een bericht over op de Social Media. Doe mee en zorg zo voor extra belangstelling voor jouw activiteiten. 

Volgende ondernemersnieuws

Het volgende ondernemersnieuws verschijnt pas weer in september. Ook ontvang je dan al het nieuws betreffende de beurs en kun je je al gaan aanmelden.

Een zomergroet, namens Bewust Meppel, Janet van der Molen.