Inhoudsopgave

Ondernemersnieuws juni 2016
Agenda juli en augustus
Enquête
Meedoen met de advertentie in september?
Bewust Meppel 10 jaar, vieren en vooruitzien
Samen bewust leven doen in het najaar
Meppeler Uitdaging
Verloren gegaan prikbordbericht

donderdag 16 juni 2016

Ondernemersnieuws juni 2016

In mei was er weer volop gelegenheid tot netwerken bij de fotoshoot en de netwerkbijeenkomst gebakken communicatie. In de zon was er tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te zijn over nieuwe plannen en om tips en tops van het ondernemen met elkaar te delen. Voor mij was het fijn om persoonlijk kennis te maken met ondernemers uit het netwerk. Na afloop ging ieder weer op weg met foto's, inspiratie en ideeën.

Ook in het najaar zijn er weer een aantal activiteiten voor en door ondernemers van Bewust Meppel. In deze nieuwsbrief alvast een vooruitblik en uitnodiging om mee te doen.

Willemijn van Schilfgaarde

Agenda juli en augustus

Op vrijdag 24 juni wordt de agenda gedrukt voor de maanden juli én augustus. Heb je items die van belang zijn, plaats ze dan uiterlijk op woensdag 22 juni voor 12 uur. De agenda hangt begin juli weer op meer dan 30 locaties in Meppel en omgeving. Op de digitale agenda kun je ook nadien blijven plaatsen

Enquête

De eerste 17 reacties zijn binnen wat betekent dat nog zo'n 90% van de leden een kans heeft om te reageren. Doe het nu!

Klik hier om naar de enquête te gaan, of vul de volgende url in op je adresbalk: https://www.survio.com/survey/d/X9T5Z7N8A1P6E6F5Y

Samen bewust leven doen, dat is wat we willen uitdragen binnen Bewust Meppel. Om een beter beeld te krijgen of onze activiteiten zinvol zijn nodigen wij jullie uit om onze enquête in te vullen. Wij hopen daarbij dan jullie ook veel tips te krijgen om nog effectiever te worden. Jullie input is voor ons belangrijk om te weten waar we ons het beste op kunnen richten.

Meedoen met de advertentie in september?

Op dinsdag 6 september 2016 plaatst Bewust Meppel een advertentie in de Nieuwe Meppeler. In deze advertentie is ruimte om je logo te plaatsen of een vermelding te maken van een cursus of workshop. Een mooie mogelijkheid om jullie nieuwe cursusaanbod aan de kondigen of je bedrijf aan het begin van het nieuwe seizoen onder de aandacht te brengen. Wil je meedoen? Lees hier voor meer informatie.

Bewust Meppel 10 jaar, vieren en vooruitzien

Het platform Bewust Meppel bestaat 10 jaar! Een mooi moment om samen met jullie te vieren. Wij organiseren daarom een grote netwerkbijeenkomst op 14 september van 18.00 tot 21.00. Op deze avond vieren we het 10-jarige bestaan én kijken we vooruit. Hoe de avond er precies uit gaat zien, daar horen jullie meer over.

Janet en ik zijn alvast druk aan het vooruitzien. We hebben een brainstormsessie gehouden op missie, visie en pijlers voor Bewust Meppel en Bewust Steenwijk. Nu hebben we in beeld wat we doen, waarom we het doen en wat we ermee willen bereiken. Samen met de input uit de enquête vormt dit een mooie opstap voor ons activiteitenjaarplan.

Samen bewust leven doen in het najaar

Hier volgt een korte agenda van activiteiten waar jullie zelf of wij gezamenlijk als bewuste ondernemers aan kunnen deelnemen.

24 september: Open dag Oosterboer
Bewoners van de Oosterboer en Ezinge (gemeente Meppel) kunnen zich presenteren en bekendheid geven aan hun bedrijf, activiteit of hobby tijdens een open markt op de burendag. Bewust Meppel heeft zich aangemeld om zich te presenteren. Wil jij je aansluiten dan ben je van harte uitgenodigd deze kraam te delen. Heb jij jezelf aangemeld dan kunnen we misschien de kramen bij elkaar zetten. Belangstelling? Laat het mij weten.

5 november: Open Bedrijvendag
Wij willen vanuit Bewust Meppel ons weer presenteren. Heb jij belangstelling voor een stand op een gezamenlijke locatie laat het mij weten.

Maand november: Faire Noorden
Onder de titel "Het Faire Noorden" organiseren de drie noordelijke provincies vanaf de Fairtrade week eind oktober tot 1 december een speciale actie in de horeca. Doel van Het Faire Noorden is dat in de campagneperiode een speciaal 'Flairtje'-menu wordt aangeboden op zoveel mogelijk locaties. In dit menu zijn tenminste drie fairtrade producten en één streekproduct verwerkt. Heb jij ideeën en wil je meedoen? Neem contact op met de Werkgroep Fairtrade Meppel.

Meppeler Uitdaging

De Mepper Uitdaging is een nieuw initiatief in Meppel wat zich richt op samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven. Zij wil bemiddelen in vraag en aanbod van materialen (meubels, spullen), menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en middelen (geld). Op donderdag 23 juni is er een Kickoff-bijeenkomst van de Meppeler Uitdaging van 16.00-1800 in de Schouwburg Ogterop in Meppel. Wil je erbij zijn dan kan je je hier aanmelden.

Verloren gegaan prikbordbericht

In de mailbox stond een bericht voor op het prikbord. Niet bekend met dit fenomeen en gericht op snelle opschoning van de mailbox verwijderde ik dit bericht. Oeps .. er is dus een prikbord waar ondernemers een vraag of aanbod kunnen plaatsen. Het ging om een iriscoop in de aanbieding. Wil de ondernemer het nog een keer toezenden? Dan zet ik het op het prikbord.