Inhoudsopgave

Soms zit het mee ...
Op de agenda
Netwerkontbijt
Fotoshoot
Gezamenlijk adverteren
Agenda voor bewuste ondernemers

dinsdag 20 juni 2017

Soms zit het mee ...

Met spanning volgde ik mijn eigen keukenzwammenkwekerij. Wie zou het winnen? De groene of de witte schimmel. En ineens was daar de oesterzwam, ondanks tropische temperaturen tot ontwikkeling gekomen! Wie heeft er nog een lekker recept?

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Helaas gaat het Freya Festival niet door bij gebrek aan deelnemers. Er zijn te weinig kaarten verkocht. Gelukkig zijn er nog een hoop andere zomeractiviteiten voor de komende maanden op de agenda. 

Helaas ontving ik een brief niet, waardoor de vergunningaanvraag voor de beurs vertraging oploopt. De aanvullende informatie heb ik nu opgestuurd en ik duim heel hard voor een snelle afhandeling. Maar met ondersteuning van Karin van de Brake, Jaqueline Hendriks en Hannette Webbink gaat de voorbereiding gewoon door.

Soms zit het niet mee. Daar weten jullie als ondernemer natuurlijk ook alles van. Maar deze week startte voor mij met een omdenker: "als het ongeluk in een klein hoekje zit, dan is geluk overal!". Om te onthouden als het even niet mee zit. Gewoon uit dat hoekje komen.

Willemijn van Schilfgaarde

Op de agenda

Heb jij nog activiteiten in de zomer die je op de agenda wilt zetten? Doe het voor 28 juni. Dan kan ik het meenemen op de gedrukte  zomer-agenda. Ik kijk ook of ik de  activiteiten van Bewust Steenwijk kan meenemen op de gedrukte agenda.

Oproep aan leden van Bewust Steenwijk: vul de agenda! Met 35 ondernemers kan het toch niet zo zijn dat er 4 activiteiten zijn in juli? Jullie lidmaatschap krijgt meerwaarde als de agenda goed gevuld is. Want daarmee wordt de waarde voor de bezoeker groter. Dubbel lid? Zet je activiteiten op beide agenda's!

Netwerkontbijt

Op dinsdag 12 september is er weer een netwerkontbijt. Dit keer zijn we te gast bij Sandra Brongers, Rouw en Verlies Meppel e.o., in de Wijk. Kom jij ook?

Op 30 mei was er een netwerkontbijt in Studio Heerengracht. Met 8 bewuste ondernemers genoten we van de ruimte, rustig ontbijten en het gesprek met elkaar. Deze ochtend was er wat ruimer aandacht voor elkaars werk waarmee ook gelijk de vraag: "hoe zet ik mezelf neer in Meppel?" aan de orde kwam. Want "mond op mond - reclame" is een belangrijke pijler onder nieuwe klanten krijgen. En daarbij helpt het enorm als jullie binnen het netwerk bij elkaar op bezoek gaan en kennismaken met de werkwijze van je collega's. Op die manier kan je ook aanbevelingen doen over je collega's. De aanwezige ondernemers hebben elkaar uitgenodigd voor een consult/behandeling/proefles. Van mijn veldbezoek bij Villa Sterrebos hier een impressie.

Andere tips voor bekendheid:
- social media
- nieuwsbrieven (met als tip mailchimp.nl of laposta.nl)
- gewoon beginnen, vaak met je buren en familie als eerste klant
- kennismakings workshops bij je doelgroep
- korte serie lessen om kennis te maken
- netwerken
- persberichten en/of adverteren (in lokale kranten vaak gekoppeld)

Ik kreeg nog de tips over zomeractiviteiten: lorelei festival en kiindfestival. Die zijn opgenomen in bewuste zomeractiviteiten.

We spraken nog heel even over de zakelijke kant van ondernemen: pensioenen en verzekeren. Voor zover aan de orde wordt er een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten door lid te worden van een beroepsvereniging en gespaard voor later (bedrijfsspaarrekening). Er is overigens een initiatief tot broodfonds voor zp'ers in Meppel.

 

Fotoshoot

Op dinsdag 12 september is er nog een fotoshoot mogelijk. Dit is aansluitend op het netwerkontbijt en we zoeken een mooie plek in de Wijk. Wil jij nog een mooie foto voor professioneel gebruik? Meld je dan aan.

Op 23 mei was er een fotoshoot in Steenwijk. Negen bewuste ondernemers lieten zich op de foto zetten. Ik heb er een paar zien langskomen op facebook. Het was gelijkertijd een ontspannen ontmoeten tussen ondernemers in het park. En Anette de Jong heeft zich aangemeld als nieuw lid bij Bewust Meppel. Welkom.

Gezamenlijk adverteren

Vlak na de zomervakantie plaatsen we weer een gezamenlijke advertentie in de Steenwjkerland Express en de Nieuwe Meppeler. Een mooi moment om nieuwe cursussen of lessenreeksen bekend te maken. Wil jij mee doen geef dit dan door aan Karin van de Brake.

We plaatsen de advertentie op 19 september. De uiterste datum voor aanleveren materiaal is 5 september.

De eerstvolgende advertentiemogelijkheid na september is in de bijlage gezondheid in beweging in (okt/nov). Deze zal gekoppeld worden aan promotie voor de beurs Bewust en Duurzaam leven.

Agenda voor bewuste ondernemers

27 juni: agendaitems ingevoerd voor gedrukte agenda juli?

De Open Coffee gaat gewoon door deze zomer:
5 juli: Organiseren met effectl Joyce Bilal-Hovestad. Herberg 't Plein
2 augustus: zpeeddaten op de Baander

19 september: gezamenlijke advertentie in Nieuwe Meppeler en Steenwijkerland Expres

12 september: netwerkontbijt bij Sandra Bongers in de Wijk, aansluitend fotoshoot

12 september: fotoshoot in de Wijk.

23 september: Open dag wijkplatform Oosterboer/Ezinge.
Ik heb mijzelf aangemeld met een stand van Bewust Meppel. Aanmelden bij info@wijkplatformoosterboerezinge.nl.

4 november: open bedrijvendag Drenthe. Wil jij samen met andere ondernemers je presenteren laat dit dan aan mij weten.

6-11 november: week van de mantelzorg in Meppel 

13 januari 2018: Beurs Bewust en Duurzaam leven, Meppel. Zet het vast in je agenda!