Inhoudsopgave

Ondernemersnieuws mei 2016
Netwerkbijeenkomst en Fotoshoot
Zorgspecial "Gezondheid in beweging"
Kom kijken in 't Wheemhuus, Zuidwolde
Zorg in beweging – hoe vindt de zoeker naar zorg jou?
Agenda juni en thema juli

dinsdag 10 mei 2016

Ondernemersnieuws mei 2016

In de afgelopen maand liet de lente zich in alle kracht zien. Sneeuw en hagel, zomerse zon en ontluikend groen. Lente is de periode van opengaan en nieuwe ideeën.Ook binnen Bewust Meppel bruist het.

Janet is herstellende van een operatie. Ze doet het de komende tijd nog rustig aan. Maar op de achtergrond brainstormen Janet en ik al een tijdje over de vraag: hoe maken we de website van Bewust Meppel aantrekkelijker voor de bezoeker? Want uiteindelijk zijn de bezoekers jullie potentiële klanten! Een belangrijke stap daarbij is dat we de website van aanbodgericht naar vraaggericht willen gaan ombuigen. We willen de nieuwsgierige zoeker op gebied van bewust leven vangen en verrassen met snelle antwoorden op zijn vragen.

En wat merken jullie hiervan? Wij vragen jullie in juni mee te werken aan een enquête over tops en tips van Bewust Meppel. Er zal een forumfunctie komen op de website waar de bezoeker zijn vraag kan achterlaten. En verderop in de nieuwsbrief lezen jullie een oproep om mee te werken aan verbeteringen waardoor de zoeker jou beter vindt. Met elkaar werken we zo aan de ontwikkeling van Bewust Meppel als trefpunt voor bewuste inwoners van Meppel en omgeving.

Een zomerse lentegroet,
Willemijn van Schilfgaarde

Netwerkbijeenkomst en Fotoshoot

Komende dinsdagmiddag 17 mei houden Bewust Steenwijk en Bewust Meppel een gezamenlijke themamiddag voor ondernemers in Giethoorn met als titel 'Gebak(k)en communicatie'.
Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Je kunt je hier aanmelden.

De fotoshoot voor ondernemers in Meppel op 31 mei zit vol. Je kunt ook in Steenwijk terecht en wel op 7 juni van 13.30 tot 16.30 uur in het park Ramswoerthe. Lees meer...

Zorgspecial "Gezondheid in beweging"

In week 22 (30 mei tot 5 juni) verschijnt in de Nieuwe Meppeler en andere huis aan huis bladen van Boom regionale uitgevers een zorgspecial "gezondheid in beweging". Het is mogelijk om een uitgebreide toelichting van jou onderneming of specialiteit te plaatsen. De tarieven hiervoor zijn:
1/1 pagina € 950,-
1/2 pagina € 565,-
1/4 pagina € 365,-
1/8 pagina € 225,-
Bij afname vanaf een 1/4 pagina is er de mogelijkheid van gratis redactie.

Mocht je belangstelling hebben neem dan contact op met Jaap van der Haar (j.vd.haar@boom.nl of 0615014863)

Kom kijken in 't Wheemhuus, Zuidwolde

Je bent van harte welkom om op vrijdag 20 mei tussen 15.30 en 18.00 uur een kijkje te nemen in ’t Wheemhuus aan de Burgermeester Tonckensstraat 4 in Zuidwolde. De voormalige kerk wordt op dit moment verbouwd tot gezondheidscentrum waar zowel professionals uit de reguliere als complementaire zorg zich gaan vestigen.

In het pand komen vijf ingerichte behandelruimtes en een grote zaal voor bijvoorbeeld workshops, lezingen en groepsactiviteiten. Daarnaast kun je gebruik maken van de wachtruimte, sanitaire voorzieningen, een pantry, koffie/thee faciliteiten (ook voor de cliënten), bemande balie in de ochtend, Wi-Fi, vermelding op onze website en een leuke speelruimte voor de kinderen. De behandelruimtes kunnen voor één of meerdere dagdelen per week gehuurd worden. Er is in het centrum nog plek voor een aantal therapeuten. De therapeuten die in het nieuwe centrum komen zijn die middag ook aanwezig. Lees hier voor meer informatie.

Zorg in beweging – hoe vindt de zoeker naar zorg jou?

Hoe vindt de zoeker naar zorg jou als behandelaar bij Bewust Meppel? Met alle veranderingen in de zorgsector ligt de vraag open of we op de website van Bewust Meppel klantgerichte en vraaggestuurde informatie kunnen bieden. Hiermee kan jullie aanbod op medisch gebied beter in beeld komen en kunnen cliënten gerichter zoeken. Tegelijkertijd wordt je zelf beter vindbaar als aanbieder.

Waar liggen de kansen?
1. Leden ondersteunen en stimuleren bij het  aanpassen van de profieltekst op de website. Zoektermen toevoegen.
2. Regelmatig aandacht voor een klacht of ziektebeeld waarbij professionals aangesloten bij Bewust Meppel informatie bieden vanuit hun werkveld. Op de homepage van Bewust Meppel, in de sociale media en mogelijk in de Nieuwe Meppeler.
3. Uitwerken van een zoekfunctie in de website waarmee je op basis van je klacht potentiële behandelaars vindt.

Zonder jullie hulp kan dit niet. Het zou fijn zijn als er een team gevormd kan worden uit een aantal van jullie vanuit verschillende disciplines. Dit team kan dan samen een systeem uitwerken waardoor de zoeker naar zorg een behandeling kan vinden die past bij zijn klacht en persoonlijkheid.

Voel jij er voor om zitting te nemen in dit team, meld je dan aan. Mail naar info@bewustmeppel.nl.

Agenda juni en thema juli

Op woensdag 25 mei wordt al weer de agenda gedrukt voor de maand juni. Heb je items die van belang zijn, plaats ze dan uiterlijk op vrijdag 20 mei voor 12 uur. De agenda hangt begin juni weer op meer dan 30 locaties in Meppel en omgeving. Op de digitale agenda kun je ook nadien blijven plaatsen.

Het thema voor de maand juli en augustus is "liefdevolle aandacht voor jezelf". Wil jij bijdragen aan dit thema schrijf dan kort en bondig (1 alinea) wat jij op dit thema te bieden hebt deze zomer.