Inhoudsopgave

Ondernemersnieuws
Agenda voor bewuste ondernemers
Netwerkontbijt bewuste ondernemers
Week van de mantelzorg: aanbieders gezocht
Beurs Bewust en Duurzaam Leven
Regionomische school: mini-masterclasses bij Happyhub
Het oprolbare persbericht

dinsdag 16 mei 2017

Ondernemersnieuws

In deze nieuwsbrief vinden jullie een heleboel informatie voor jou als bewuste ondernemer. Activiteiten waar je aan kan deelnemen en nieuws uit het veld van ondernemen in de regio.

Het geeft ook weer waar ik mijn netwerk probeer uit te breiden. Zo heb ik in de afgelopen periode wat werplijnen uitgegooid op het veld zorg in de regio vanuit de vraag hoe reguliere zorg en complementaire zorg elkaar gaan vinden. Zo ga ik zelf naar het congres "boer zoekt zorg", heb ik me aangemeld voor het expeditieteam zorg van de regionomie en heb contact gezocht met stichting welzijn Meppel/Westerveld met de vraag of ondernemers van Bewust Meppel van betekenis kunnen zijn bij de ondersteuning van mantelzorgers.

In deze nieuwsbrief deel ik kennis die ik opdeed én vraag ik jullie ook voor aanbiedingen voor de mantelzorgers in Meppel. Ook zou het fijn zijn als een paar van jullie willen meehelpen de Beurs Bewust en Duurzaam Leven verder in te vullen. Het zou fijn zijn als we de bewuste netwerken samen kunnen versterken.

Willemijn van Schilfgaarde

Agenda voor bewuste ondernemers

17 mei: Congres “Boer in de regio zoekt zorg” over  het verkorten van de voedselketen en voedsel preventief inzetten in de zorg

23 mei: fotoshoot park Rams Woerthe, Steenwijk

28 mei deadline voor de gedrukte agenda van juni.

30 mei: netwerkontbijt Studio Heerengracht Meppel – kom jij ook?

7 juni: open coffee Meppel Herberg ’t Plein Meppel

19 september: gezamenlijke advertentie in Nieuwe Meppeler en Steenwijkerland Expres

12 september: netwerkontbijt bij Sandra Bongers in de Wijk, aansluitend fotoshoot

23 september: Open dag wijkplatform Oosterboer/Ezinge.
Ik heb mijzelf aangemeld met een stand van Bewust Meppel. Aanmelden bij info@wijkplatformoosterboerezinge.nl.

4 november: open bedrijvendag Drenthe

6-11 november: week van de mantelzorg in Meppel - mogelijkheid om mantelzorgers een activiteit aan te bieden.

13 januari 2018: Beurs Bewust en Duurzaam leven, Meppel. Zet het vast in je agenda!

Netwerkontbijt bewuste ondernemers

Kom jij ook naar het netwerkontbijt voor bewuste ondernemers? Op dinsdag 30 mei bij Studio Heerengracht in Meppel van 8.00 tot 10.00 heb jij de kans om te netwerken met je collega-ondernemers. Meld je snel aan.

Ontmoeten en delen staat centraal bij de netwerk-ontbijten. Iedereen kan een case/vraag inbrengen en samen kijken we welke we dan bespreken. Op het onderwerp wat gekozen wordt kan iedereen inbrengen wat hij/zij daar over wil delen vanuit de gedachte dat delen van kennis en elkaar begrijpen belangrijker is dan elkaar overtuigen.

Neem zelf je ontbijt mee, waardoor er een gezamenlijk ontbijtbuffet ontstaat. Maaike Oudendijk-Wiewel en ik zorgen voor koffie, thee en ander drinken.

Week van de mantelzorg: aanbieders gezocht

Week van de mantelzorg: zorg jij voor een ontspanningsmoment voor mantelzorgers?

In de week van 6 tot 11 november organiseert Stichting Welzijn Meppel en Westerveld de week voor de mantelzorger. Mantelzorgers mogen deelnemen aan activiteiten waarin zij even tot rust en ontspanning kunnen komen. Wil jij ook iets aanbieden voor de mantelzorgers laat mij dit dan weten. In juni ga ik in gesprek over mogelijkheden om een aantal activiteiten vanuit bewuste ondernemers op het programma te zetten. Aanbieders krijgen een vergoeding voor hun inzet.

NB: in Steenwijkerland wordt gewerkt met een mantelzorgvergoeding. Als jij iemand kent die daarvoor in aanmerking komt kan je dat opgeven. Ik ga wel in gesprek met het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland over samenwerking over en weer.

Beurs Bewust en Duurzaam Leven

Op 13 januari 2018 zetten we de deuren open op Stad en Esch voor de beurs Bewust en Duurzaam Leven. Een mooie locatie, dicht bij het station en ruim voldoende parkeergelegenheid voor de bezoekers. De vergunningaanvragen lopen en de subsidieverzoeken zijn ingediend. Maar om het verder te organiseren zoek ik mensen die mee willen helpen met:
- opzetten en invullen van verschillende pleinen en activiteiten
- sponsoren werven en promotie uitwerken
- vrijwilligers zoeken en begeleiden tijdens de dag

Ik heb een hoop ideeën maar zoek spankracht om het in te vullen en uit te werken. Zodat we er een mooie beurs van kunnen maken waar een hoop te beleven valt voor de bezoeker. Wil jij meehelpen om de beurs tot een onvergetelijke dag te maken? Neem dan contact met me op. 

De inschrijving start in juni. Daar krijgen jullie apart bericht over.

Regionomische school: mini-masterclasses bij Happyhub

Hebben jullie al van de regionomische school gehoord? Hier wordt kennis gedeeld in de vorm van mini-masterclasses. Het principe is eenvoudig. Er is een breed aanbod van interessante sprekers die een mini-masterclas houden. Jij kan je aanmelden. En voor iedereen die geen kaart meer heeft is het te volgen op facebook – livestreaming! Volg het programma op facebook

Ik volgde (op facebook) een mini-masterclass van Frum van Egmond. Zij ontwikkelde de Noordwijkse methode, een vernieuwend onderwijsconcept. In het bijgaande plaatje vindt je de “habits of minds” voor nieuwsgierige mensen. Ik heb het opgehangen boven mijn bureau, gewoon omdat het de juiste vragen stelt over waar je mee bezig bent. Of dit nu een nieuw product is, lesmethode, maatschappelijk vraagstuk of persbericht. Wie weet helpt het ook  jullie om focus aan te brengen in jullie onderneming. Meer informatie over de Noordwijkse methode vind je hier.

Het oprolbare persbericht

Tijdens de Open coffee Meppel gaf Xander Topman tips en tops voor persberichten. Ik zette de belangrijkste voor jullie op een rij. Je kan ze hier vinden.