Inhoudsopgave

Voor in de agenda
Wat bied jij aan tijdens de samenloop van hoop?
Netwerkontbijt 20 juni
Ondernemersactiviteiten

dinsdag 15 mei 2018

Voor in de agenda

Gedrukte agenda:

Wil iedereen die zijn agenda activiteiten voor juni uiterlijk 27 mei invoeren? Dan komen ze ook op de gedrukte agenda van april. Let op: trainingen en cursussen die als groepsles staan vermeld worden niet meegenomen op de gedrukte agenda!

Thema inspiratienieuws Bewust Meppel (1 juni):
Het inspiratienieuws van juni staat in het teken van zomerse ontspanning. Naast een stuk over hooikoorts wil ik aandacht geven aan zomerse plekken om te zijn in de regio, zomers eten en aan vakantieplezier of juist ontregeling door vakantie. Wil jij hierover een blog of nieuwsbericht schrijven stuur dit dan uiterlijk 25 mei naar info@bewustmeppel.nl

Thema inspiratienieuws Bewust Steenwijk (15 juni):
Het inspiratienieuws van juni staat in het teken van maag, lever en darm. Wil jij hierover een blog of nieuwsbericht schrijven stuur dit dan uiterlijk 8 maart naar karin@bewuststeenwijk.nl.

Vooruitblik naar de juli en augustus: in deze periode willen Karin en ik de pelgrim in ons centraal stellen. Wil jij iets bijdragen over pelgrimstochten, retraiteweken, stilte-wandelingen ea laat ons dit weten. Ook quotes, verhalen, persoonlijke ervaringen zijn welkom.

Wat bied jij aan tijdens de samenloop van hoop?

Laat weten of je mee wilt doen en wat je wilt aanbieden!

Op 1 en 2 september is de Samenloop voor Hoop in Meppel. Dit is een sponsorloop voor KWF maar bovenal een 24-uurs wandelestafette waarbij we samen met lotgenoten stil staan bij kanker én we het leven vieren.

Vanuit Bewust Meppel en Bewust Steenwijk hebben ik aangeboden om tijdens deze 24 uur de eregasten (zij die kanker hebben of hebben gehad), deelnemers en bezoekers te verwennen met allerlei vormen van ontspanning en complementaire zorg. Hiervoor komen er twee tenten:
tent 1: verwentent met miniconsulten en informatie rond voeding, huidverzorging, reflexologie, massagevormen ... Hier kunnen ook spullen verkocht worden.
tent 2: tent voor wokshops en stilte. Denk aan yoga, taichi, wandelworkshop (op het parcour?), klankschalen, meditatie, mindfulness ...

De samenloop zorgt voor twee tenten op een beetje rustige plek op het terrein. Wij zorgen voor een aantrekkelijk programma, inrichting tent en pr daaromheen.

Doe jij mee? Dit zijn de voorwaarden:
- wat je aanbied is gratis voor eregasten en op basis vrijwillige bijdrage overige bezoekers.
- alle inkomsten komen ten goede aan Samenloop van Hoop, ook als je wat wil verkopen.
- met elkaar maken we een afwisselend programma op zaterdag 1 september tussen 11.00 's ochtends en 11.00 's avonds. Mogelijk nog wat ochtendrituelen op zondag 2 september tussen 8.00 en 10.00.

Laat weten of je mee wilt doen en wat je wilt aanbieden! Wij zien heel veel kansen voor verwenmomenten, kennismaking met jouw werk en zichtbaarheid in de regio.

Jenny Schipper
Sietske Oosinga
Carien Olbers
Tonny Adriaens-van der Ham
Willemijn van Schilfgaarde

Netwerkontbijt 20 juni

Dit keer doen we het een beetje anders. Een zomers ontbijt met bezinning op het netwerk, daarvoor wil ik jullie allemaal uitnodigen.

Jaqueline Hendriks verzorgt voor ons een biologisch vegetarisch ontbijt in samenwerking met lokale leveranciers. Wij zijn bij haar uitgenodigd, in Dwingeloo (Eemster 2). Tijdens het ontbijt kunnen we elkaar inspireren rond de bewuste netwerken Meppel en Steenwijk. Dit keer vraag ik een bijdrage van € 5,-. Ontbijt je mee? Meld je dan aan.

Er zijn wat ontwikkelingen om ons heen die enige zomerse en zonnige bezinning vragen. Zo zijn de netwerken Bewust Hoogeveen en Bewust Assen over gegaan op een andere website en vormen nu samen Bewust Drente. Vraag is of wij ook, delen van, de website willen implementeren. 

Voor mij ligt er nog een vraag over de abonnementsvorm. Dit gaat over agenda-items en categoriën. Persoonlijk denk ik dat we het aantal categoriën moeten verminderen en meer gebruik maken van de agenda-items. Misschien moet dan gekozen worden voor andere abonnementsvormen en prijzen.

Dan krijg ik bij afmeldingen vaak terug dat het netwerk "niets oplevert". Dat roept de vraag op wat jullie dan verwachten. En of ik mijn inzet voor het netwerk op een andere manier moet vorm geven.

Ik hoop dat jullie lekker bewust en duurzaam komen ontbijten, netwerken en samen brainstormen over "hoe gaan we verder ..."

Willemijn van Schilfgaarde

Ondernemersactiviteiten

20 juni: netwerkontbijt bewuste ondernemers

1/2 september: samenloop voor hoop

4 september: plaatsing gezamenlijke advertentie

11 september: fotoshoot Steenwijk (Park Ramswoerthe)

18 september: fotoshoot Meppel (Ruinerwold, tuin van Janet vd Molen)

26 september: netwerkontbijt bewuste ondernemers

21 november: netwerkontbijt bewuste ondernemers

8 januari 2019: plaatsing gezamenlijke advertentie

 

Netwerken in de regio:

16 mei: ZZP bijeenkomst promotiedagen Drenthe / ikbendrentsondernemer.nl

6 juni: Open Coffee Meppel, Hannette Webbink, Ja maar ...
(Dit keer op zuideinde 18a, Meppel)

10 juni: open dag Het Blauwe Huis, biologisch dynamisch kruidenbedrijf in Ruinerwold.

19 juni: Zingevingsfestival Kom op verhaal, Hoogeveen

26/29 juli: Taribush Kuna festival

Er zijn natuurlijk heel veel festivals en evenementen in juni, juli en augustus. Weet jij leuke bewuste en duurzame festivals, evenementen en fairs geef het aan mij door.