Inhoudsopgave

Hoe gaat het met jullie?
Inspiratienieuws
Bewust, duurzaam én gezond: het kan!
In plaats van herinneringen

vrijdag 15 mei 2020

Hoe gaat het met jullie?

Beetje bij beetje kan iedereen zijn werk weer oppakken. De meeste van jullie zijn in ieder geval weer 1 op 1 aan de slag. En er is ervaring opgedaan met webinars, instructievideo's, zoom, skype of een van de vele andere digitale vergaderruimten. Sommige knapten hun ruimte op, ontwikkelde nieuwe diensten of bezonnen zich op de toekomst. Kortom, er is genoeg te delen in het netwerk. Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen in de afgelopen periode. Ik ben ook benieuwd naar jullie vragen voor de komende tijd. Hoe ga jij om bewustwording en verbinden op 1,5 meter afstand. Kies je voor mondkapjes en handschoenen of juist niet. Hoe lees je een persoon op afstand of als je de ander alleen ziet op een scherm? Wat betekent het voor ons vak als de hoofdstroom beweegt naar geen fysiek contact - als het al vreemd wordt om je uithuizige kinderen of kleinkinderen een knuffel te geven? Ervaar je zelf ook kwetsbaarheid als dienstverlener in de zorg. Laten we er over praten met elkaar. Voorlopig via de digitale huiskamer https://meet.jit.si/bewustmeppel. Ik ben er op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 en vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00. 

Willemijn van Schilfgaarde

Inspiratienieuws

Het inspiratienieuws wordt iedere maand toegezonden aan allen die Bewust Meppel/Steenwijk volgen en geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen op het gebied van bewustwording in Meppel/Steenwijk en omgeving. Die nieuwsbrief maken we bij voorkeur samen met de leden. 

Thema juni: Natuurlijk! - aanleveren voor 25 mei.
Deze maand willen we natuurlijk genezen, natuurlijke behandelingen en natuurlijke producten uitlichten.
Misschien hebben jullie voor de komende periode wel extra activiteiten om in te halen wat de afgelopen maanden niet kon. Ook die horen we graag. Wil jij bijdragen aan deze nieuwsbrief neem dan contact op met Karin van de Brake

Thema juli: Zonnestralen - aanleveren voor 25 juni.
Heb jij tips om zonnestralen te activeren? Stuur ze toe! Verder willen aandacht geven aan zonnestalen dicht bij huis. Zeker nu vakantie en reizen onzeker is deze zomer. Wil jij bijdragen aan deze nieuwsbrief neem dan contact op met Karin van de Brake.

Bewust, duurzaam én gezond: het kan!

Ik deed niet heel veel aan digitale vaardigheden maar heb de afgelopen periode veel overleg gehad met Dik Zantingh, Vitaal en in Balans. Wij zijn samen het traject gestart voor een plek in Meppel waar we bewust, duurzaam en gezond DOEN. Een plek waar het wel kan: bewust én duurzaam én gezond voor een eerlijke prijs. Een plek waar de mensen samen komen, op adem komen, geïnspireerd raken en dit meenemen als ze verder gaan. Een thuis voor de bewuste, duurzame en gezonde ziener en zoeker.

Er komt een stichting die zich ten doel stelt (fysieke) ruimte te bieden aan initiatieven, ondernemers en netwerken die bewust, duurzaam en gezond leven in de praktijk willen brengen. En daarmee wordt het ook een plek om elkaar te ontmoeten, inspireren en samen nieuwe initiatieven te creëren. Een inspiratieplek voor de nieuwsgierige mens op bewust, duurzaam en gezond leven.

Wat betekent dit voor Bewust Meppel? We bieden flexplekken en (flex)ruimte tegen redelijke prijzen. Activiteiten van Bewust Meppel op het gebied van zichtbaarheid krijgen een vaste plek in Meppel. Samen kunnen we werken aan natuurlijke gezondheid, sociale activatie en reïntergratie vanuit complementaire zorg en holistische visie. Voor een laagdrempelige inloop werken we aan een biologische-fairtrade lunchcafé, een huiskamer en een ontdekplek. Er is een kleinschalige fitnessruimte met een vitaliteitscoach die zich richt op gezond bewegen en gezond eten.

Wordt jij hier blij van? Jullie kunnen zelf actief deelgenoot worden van dit initiatief. Neem contact op met mij via mail of bel: 06-20049826. We zijn op zoek naar deelgenoten. Ondernemers die hun eigen professionaliteit en ondernemerschap vorm geven én elkaar versterken door samenwerking en nieuwe initiatieven. 

In plaats van herinneringen

Ik heb er even mee gewacht. Want jullie hebben natuurlijk ook niet veel inkomsten gehad deze maanden. Toch zou ik het fijn vinden als jullie de factuur van Bewust Meppel en/of Bewust Steenwijk willen betalen als je dit nog niet gedaan hebt. Ongeveer 50% van de facturen staat nog open. Ook ik zit zonder inkomsten momenteel en kan geen aanspraak maken op ondersteuningsmaatregelen. Met jullie bijdragen zet ik me in om de netwerken goed zichtbaar te houden en leden te ondersteunen.

Mocht het echt niet lukken, of is de factuur niet meer te achterhalen, neem dan contact op. Dan kunnen we afspraken maken en voor alle partijen helderheid creëren.