Inhoudsopgave

Laten we elkaar digitaal ontmoeten
In de startblokken voor 11 mei
Praktische tips als je weer open gaat

donderdag 7 mei 2020

Laten we elkaar digitaal ontmoeten

We hebben elkaar niet veel kunnen ontmoeten in de afgelopen periode. Jullie sloten praktijken en gingen aan de slag met opknappen van praktijkruimten en digitale diensten. Ik ging samen met Dik Zanting verder met de plannen voor een centrum in Meppel waar je bewust, duurzaam en gezond leven kan DOEN. Een centrum waar jullie ook deel van uit maken als leden van Bewust Meppel en Steenwijk. De visie ligt er, de uitwerking krijgt langzaam vorm. 

Hoog tijd dus om elkaar weer te ontmoeten om elkaar bij te praten, ervaringen uit te wisselen, tips te delen. Daarom heb ik een digitale huiskamer geopend in jitsi. In de komende weken ben ik hier op vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00 en dinsdag ochtend van 10.00 tot 12.00. Jullie zijn van harte welkom om even te buurten. Volg de onderstaande link en je komt in de huiskamer. 

https://meet.jit.si/bewustmeppel

We gaan ervaren of het lukt om elkaar zo te ontmoeten. Je kan vooraf kijken of de link werkt. Wie weet tref je nog iemand anders aan, kan je gelijk even bijpraten. In deze digitale huiskamer kan je altijd inchecken.

Hartelijke groet,

Willemijn van Schilfgaarde

In de startblokken voor 11 mei

Contactberoepen

Het uitoefenen van de meeste contactberoepen is vanaf 11 mei weer mogelijk. Het gaat om rij-instructeurs, (para)medische beroepen (diëtist, masseur, ergotherapeut, tandprotheticus, enz.), medewerkers in uiterlijke verzorging (kapper, schoonheidsspecialist, pedicure, enz.) en alternatieve geneeswijzen (acupuncturist, homeopaat, enz.).

Het werk wordt zoveel mogelijk op anderhalve meter afstand georganiseerd. (Als er meerdere klanten in 1 ruimte zijn, zoals bij kappers, salons, ..)

Er wordt gewerkt op afspraak, waarbij de ondernemer/medewerker en de klant samen vooraf bespreken of het bezoek een risico oplevert. Voor contactberoepen neemt een check vooraf veel risico’s weg. Het dragen van mondkapjes is dan niet nodig, maar het staat ieder natuurlijk vrij er gebruik van te maken (geen medische).

Waar check je op als je een afspraak maakt of voor je iemand in de praktijkruimte laat:
- verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
- of de klant huisgenoten heeft met deze klachten.

Sporten

Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.

Dit geeft ook mogelijkheden voor buitenlessen Yoga, Taichi, meditatie in het park, ....

Praktische tips als je weer open gaat

Voor de meeste van jullie is dit geen nieuws, maar toch wat praktische tips voor als je praktijk weer open gaat:
- Zorg dat je ruimte hebt tussen je afspraken als je geen aparte ruimte hebt waar je klanten kunnen wachten. Dit geeft gelijk de mogelijkheid om tussendoor materialen/stoelen/behandeltafels/handen schoon te maken.
- Laat de klanten bij binnenkomst hun handen wassen. Denk na over toiletgebruik en schoonmaken erna.
- Deel je (ontvangst)ruimte met anderen stem dan met elkaar af hoe je de 1,5 meter samen invult.
- Laat zien/weten wat je doet om besmetting te voorkomen. Dit geeft vertrouwen.
- Wees helder over wat je verwacht van je klanten om besmetting te voorkomen. Dit geeft vertrouwen.

Zet je informatie ook op de website van Bewust Meppel en Bewust Steenwijk! In de agenda, groepsles én op je profielpagina!