Inhoudsopgave

Ondernemers agenda
Netwerkontbijt bewuste ondernemers Steenwijk en Meppel
Abonnementen 2018
Netwerknieuws
Beurs Bewust en Duurzaam Leven

woensdag 15 november 2017

Ondernemers agenda

Gedrukte agenda:
Wil iedereen die zijn agenda activiteiten voor december uiterlijk 26 november invoeren? Dan komen ze ook op de gedrukte agenda van december.

Thema inspiratienieuws december (Bewust Meppel):
Het inspiratienieuws van december staat in het teken van voeding. Wil jij hierover een blog of nieuwsbericht schrijven stuur dit dan uiterlijk 24 november naar info@bewustmeppel.nl

Netwerken in de regio:

21 november: netwerkontbijt bewuste ondernemers bij ZIEN in Meppel

21 november: stamppot avond voor bevlogen ondernemers. Coachkamer Meppel

23 november: circulaire economie, Meppel United

6 december: inspiratieontbijt Open Coffee Meppel

13 januari 2018: Beurs Bewust en Duurzaam leven, Meppel. Nog niet ingeschreven? Hier kan het.

Netwerkontbijt bewuste ondernemers Steenwijk en Meppel

Jullie zijn op 21 november van harte welkom bij Diny Kiers, ZiEN kunst & coaching, Ceintuurbaan 27 in Meppel. Vanaf 8.00 kan je inlopen, we beginnen om half negen met het ontbijt. 

Neem zelf je ontbijt mee, waardoor er een gezamenlijk ontbijtbuffet ontstaat. Diny en ik zorgen voor koffie, thee en ander drinken.

Kom jij ook ontbijten? Meld je dan aan! Introducés zijn welkom om kennis te maken met het netwerk.

Ontmoeten en delen staat centraal bij de netwerk-ontbijten. Iedereen kan een case/vraag inbrengen en samen kijken we welke we dan bespreken. Op het onderwerp wat gekozen wordt kan iedereen inbrengen wat hij/zij daar over wil delen vanuit de gedachte dat delen van kennis en elkaar begrijpen belangrijker is dan elkaar overtuigen.

Abonnementen 2018

Het einde van het jaar komt in zicht. Voor iedereen een mooi moment om zich te bezinnen op zijn abonnement van Bewust Meppel. Wil je het aanpassen of opzeggen geef dit dan door voor 15 december 2017. 

Voor 2018 gelden dezelfde abonnementsvoorwaarden en prijzen als in 2017. Hiervoor ontvang je:
- presentatiepagina op de website en mogelijkheid om agendaitems en/of groepslessen te plaatsen.
- zichtbaarheid van bewust leven in de regio via site, social media en inspiratienieuws. Ook jij kan daarbij extra aandacht krijgen voor activiteiten.
- mogelijkheid om jou kennis te delen via blog en inspiratienieuws
- netwerkmogelijkheid bij de beurs en netwerkontbijten
- mogelijkheid om gezamenlijk te adverteren
- informatie over initiatieven in de regio die voor jou als ondernemer interessant kunnen zijn
- ondernemersondersteuning in vorm van workshops (zoals fotoshoot) en ondernemersnieuws.

Zien en gezien worden.
In het afgelopen jaar heb ik contacten gelegd rond mantelzorgwaardering, week van de mantelzorg, huisartsen, circulaire en duurzame initiatieven, dag van de ouderen, open burendag en open bedrijven dag. Hieruit zijn een aantal activiteiten voortgekomen die individuele ondernemers en het netwerk als geheel zichtbaar maken.

2018 begint natuurlijk met de beurs. Een mooie start om zichtbaarheid te vergroten als ondernemer en als netwerk. Met als mooi uitgangspunt dat we elkaars collega's zijn, niet elkaars concurrenten. Verder ben ik momenteel in gesprek met een groep die een samenloop voor hoop willen organiseren.

In 2018 zal ik mijn netwerk verder uitbreiden, waar Bewust Meppel en Bewust Steenwijk weer zichtbaarder van worden en daarmee jij als lid ook. Hoe mooi zou het zijn als jullie je netwerken ook delen met elkaar door evenementen door te geven waar ook anderen op aan kunnen sluiten.

Netwerknieuws

Week van de stress - kaart voor huisartsen
Samen met een aantal leden en niet-leden hebben we een mooie kaart gemaakt die aan 120 huisartsen is toegestuurd. Hierbij wil ik Wilma Bast, Karin Haagsma, Rianne Wijninga, Mijke Vlasveld, Marijke ten Brink en Gijs Stegink hartelijk danken voor het meedenken en ontwikkelen van de kaart. Zo ziet hij er uit in de Steenwijk-variant:

Week van de mantelzorg:
In aanloop van de week van de mantelzorg heb ik contact gezocht met stichting Welzijn Meppel. Zij organiseren een week met activiteiten voor mantelzorgers. Twee workshops uit het aanbod van leden van bewust meppel zijn overgenomen. Hierbij een korte respons:

"Vanmiddag een Yin Yoga Verwenmoment mogen verzorgen voor 13 lieve, mooie vrouwen in het kader van de week van de mantelzorg. Een voor een hebben ze een eigen verhaal en een voor een zag ik ze ontspannen. Weer eens super dankbaar voor wat ik via Yoga allemaal mag ervaren." Maaike Oudendijk-Wiewel.

In 2018 is er een mantelzorgwaardering en een week van de mantelzorg waar wij vanuit ons netwerk een bijdrage kunnen doen.

Op bezoek bij BNI
Ik was deze maand op bezoek bij het netwerk BNI. Dit is een soort busnissclub naar Amerikaans model. Ik kreeg de uitnodiging om de beurs te promoten dus ik zorgde dat ik er om half zeven (ochtend) was om samen te ontbijten. Strak georganiseerd en zakelijk kregen alle aanwezigen 1 minuut de tijd om zich te presenteren en een zoekvraag uit te spreken. Ook ik.

Ik heb zo mijn ideeën over dit soort van zakelijk netwerken, en die zijn niet allen positief. Maar tot mijn verrassing kwam ik vol energie thuis en heb ik echt wat opgestoken. Naast een doosje met visite-kaarten, werd ruimhartig de eigen netwerken opengesteld voor mogelijke standhouders op de beurs. Daarnaast leerde ik dat inzetten op elkaar leren kennen, helpt om samen omzet te creëren. En ik sprak een podologe (een beetje vreemde eend in het gezelschap) die mij vertelde dat wekelijks pitchen haar enorm geholpen hadden vrij te worden in aquisitie en workshops geven.

Zou jij een keer op bezoek willen, kijk dan eens op http://www.bni-overijssel-west.nl. Het helpt enorm om eens buiten je eigen vertrouwde comfortzone te stappen. Blik verruimend zullen we maar zeggen. Zeker voor hen die op zoek zijn naar meer business-to-business contacten. Voor iedereen die dat wat te ver gaat een andere tip: spreek eens af met een collega uit het bewuste netwerk, leer van elkaar en kijk wat je voor elkaar kan betekenen.

Beurs Bewust en Duurzaam Leven

3.500 bezoekers waren er bij de open bedrijvendag in Westerveld. Zouden we er ook zoveel kunnen ontvangen op de beurs?

Langzaamaan komen er steeds meer inschrijvingen binnen. Voor bepaalde pleinen blijft het voorlopig nog wat stil. Zoals het ouder-kindplein en het yoga-en mindfulnessplein. Ik ben benieuwd of hier nog wat aanmeldingen komen. Ondernemers die zich al wel hebben aangemeld vind je hier.

Voor wie de prijs een struikelblok is, je kan ook een presentatieplek delen met een collega. Ben je het gewoon vergeten? Schrijf je snel in. Het lijkt nog ver weg maar wil je nog wat voorbereiden en ook echt meegenomen worden in de promotie houd er dan rekening mee dat rond 15 december we drukwerk ea gaan klaarmaken.

Een mooi breed aanbod vergroot de kans op veel bezoekers. Jij kan helpen dit aanbod te verbreden door in je eigen netwerk de beurs aan te bevelen.