Inhoudsopgave

november: herboren worden
Op de ondenermersagenda
Gezocht: opvolger stadsdichter van Meppel
Festival nieuws
Beurs Hoogeveen, uitnodiging van onze buren

vrijdag 15 november 2019

november: herboren worden

Terwijl ik het opschrijf denk ik .. dat loopt niet lekker. Herboren worden. Wat is dat nu weer. Misschien is het "je als herboren voelen", opnieuw levendig zijn. Wat anderen weer transformatie noemen. Of het licht zien. 

Het inspiratiethema voor december heeft in ieder geval te maken met de overgang van het korten naar lengen van dagen. Met het vieren van licht en liefde als het om je heen donker is. Met verlangen naar de lente en groei. Met oude zaken afsluiten en nieuwe oppakken. Opnieuw beginnen, herstarten of verloren dromen een nieuwe kans geven. 

Ook voor Bewust Meppel en Bewust Steenwijk als netwerken valt er iets af te ronden en opnieuw te beginnen. Als eerste het gegeven dat op 1 januari het nieuwe abonnementsjaar begint en op 31 december het huidige afloopt. Wil je door bouwen en blijven bijdragen in dit netwerk dan hoef je niets te doen. Wil je herijken of stoppen geef dit dan door per email vóór 31 december.

Vanaf 1 januari 2020 gaan Karin en ik onze krachten inzetten voor 1 inspiratienieuws voor beide netwerken. We hopen hiermee dat de nieuwsbrieven, nieuwsberichten en berichten op social media blijven inspireren. We gaan op zoek naar de journalist in ons voor het bewust leven nieuws uit de regio. 2020 gebruiken we ook voor een groei naar 1 netwerk, bewust in de regio Meppel en Steenwijk. Met als grote uitdaging het lokale vast te houden. Hiermee bouwen we uit wat ik al gestart was met het ondernemersnieuws en de ondernemersactiviteiten.

In 2020 zal mijn aandacht gericht zijn op ontmoeten van de ondernemers in informele setting. Elkaar verhalen vertellen met de benen op tafel, of samen een verhaal vertellen naar buiten toe. Hiervoor ga ik iedere maand een informele netwerkborrel in de agenda zetten. Het werkt een beetje als bij mijn vriendenclub. Regelmatig organiseren we een gezamenlijke ontmoeting. Wie kan sluit aan. Door het hele jaar heen hebben we elkaar dan toch zeker 1 keer ontmoet. Ik hoop dat met deze maandelijkse informele bijeenkomst van de ruim 100 leden toch 30% elkaar ontmoet. Dat ligt vooral aan de waarde die jullie hechten om elkaar binnen het netwerk te ontmoeten.

Verder staat er voor 1 juni (2e pinksterdag) het festival circus/avontuur/magie van bewust leven op de agenda. Hier gaan we samen verhalen vertellen naar buiten. En lees vertellen hier in de vele vormen die mensen bedacht hebben om verhalen te vertellen.  Lees bij festivalnieuws over het avontuur wat we met elkaar aangaan.

Als laatste nog een vraag. Ik zou graag een besloten groep op een social media voor leden opstarten of doorstarten waarbij jullie elkaar op weg helpen bij vragen rond ondernemerschap en praktijk runnen. Het kwam in gesprek met een van de leden naar voren. De grote vraag is: op welke social media vind ik jullie? Laat het me weten!

Willemijn van Schilfgaarde

Op de ondenermersagenda

Nog activiteiten in december die nog niet in de agenda staan? Zet ze er voor 25 november. Daarna maak ik de gedrukte kalender op.

Wil jij bijdragen aan het inspiratienieuws van december? Stuur dan een bijdrage voor 28 november. Het thema is: herboren worden. Wil jij hierop uitgelicht worden, heb je een korte tekst, een gedicht, een mooie oefening, recept  …. neem dan contact met me op: info@bewustmeppel.nl of 06-20049826

25 november: alle agenda items voor december op de agenda gezet?

28 november: bijdrage voor inspiratienieuws klaar?

13 december: netwerkborrel va 15.30 bij Kunst en Cultuursalon, Woldstraat 52, Meppel. Laten we elkaar ontmoeten in informele sfeer. Wat je drinkt is voor eigen rekening.

13 december: open coffee ontbijt.

17 januari: netwerkborrel om alvast in de agenda te zetten.

 

Gezocht: opvolger stadsdichter van Meppel

Volg jij Mark Sluiter op? Ben jij de nieuwe stadsdichter voor Meppel? Stuur dan minimaal 2 gedichten in voor 28 november naar Dick Jakobs: d.gjakobs@kpnmail.nl

Wil jij meer weten? Wat je moet doen? Wanneer de verkiezing is? Klik dan op deze link!

vogelDeze verkiezing wordt georganiseerd door Stichting Articum in samenwerking met de gemeente Meppel. De Kunst en cultuursalon is de ruimte voor de activiteiten van stichting Articum. De Salon is een trefpunt voor geïnteresseerden in kunst en cultuur. De koffiesalon op de vrijdag en zaterdagmiddagen staat voor ontmoeting en gezelligheid. Stichting Articum geeft een podium aan verschillende vormen van kunst, muziek en cultuur.

Festival nieuws

Van een beurs naar een festival is een avontuur op zich. Voor jullie allemaal is het belangrijk om de datum alvast te reserveren: 1 juni 2020, 2e pinksterdag. 

Het grootste avontuur is om te ontdekken wat het verhaal is wat we willen vertellen. Op een beurs vertel je tenslotte allemaal je eigen verhaal met grote bevlogenheid, maar is de verbinding wel eens zoek voor de bezoeker. Op een festival vertellen we samen het verhaal van de magie/het avontuur/het circus van bewust leven. En in de afgelopen periode blijkt dat alle woorden die je gebruikt resoneren aan beelden en herinneringen die ieder van ons heeft. Circus geeft voor de ene het magische, verwondering, de pret en het speelse van een cirque du soleil of holiday on ice. Voor een ander komt dierenleed, het harde leven van rondtrekken en clownangst naar boven. Avontuur is voor de een ruimte scheppend en voor de ander iets om nooit aan te beginnen. Magie loopt van verwondering naar illusie die als zeepbellen uiteenspatten. Het is een zoektocht die ik samen met jullie aanga, maar ook een waar op een gegeven moment knopen doorgehakt moeten worden. Het lijkt me niet goed mogelijk om 120 verhalen, beelden en schrikbeelden eenduidig te verbinden. Ik vertrouw erop dat we wel tot een goed breiwerk komen.

In dit breiwerk zit:
Een dag waar een avontuur/magie beleefd kan worden die ontstaat bij bewust en duurzaam leven. Waarbij centraal staat: ontspanning, plezier, verrassing, beleven, doen, ontmoeten, delen en inspireren. Die we organiseren met respect voor mens, natuur en milieu. Met aandacht voor het kleine in het grote en we inzetten op de ommekeer van zenden (beurs/ik) naar beleven (ervaren/samen).

De grootste uitdaging is: nieuwe vormen te onderzoeken die bewust en duurzaam leven overzet van een zaak van het hoofd naar een zaak van het hart. Niet zozeer jullie hoofd en hart, maar van onze bezoekers. Kunnen we gezond eten tot een hartezaak maken door te laten proeven van eenvoudige lekkere hapjes? Kunnen we bewegen omzetten van game (met winnen/prestatie) naar play (spelenderwijs ontdekken welke bewegingsvorm helpt om te laten stromen)? Kunnen we komen van gezondheidsproblemen oplossen naar ervaringen die helend werken? Kunnen we muziek, ontspanning en mildheid inzetten als medicijn, oosterse bewegingsvormen als workouts, en spelvormen om balans te ontdekken?

Dit avontuur gaat verder. Heb jij ideeën of elders inspiratie opgedaan die wij niet mogen missen laat van je horen. Zet het op de mail, bel mij op, kom naar een netwerkborrel, brainstorm mee in de basisgroep .. Zoek de weg die bij je past maar laat je stem horen, dat werkt bevrijdend.

 

Beurs Hoogeveen, uitnodiging van onze buren

Beste Zorg professional.

Je hebt er ongetwijfeld al wel iets over gehoord of gelezen. Na het succes van het vorig jaar en door de enthousiaste reacties van bezoekers en deelnemers, organiseert het Platform Zorg & Welzijn op zaterdag 21 maart ’20  haar tweede Zorg en Welzijn Beurs: Hoogeveen Zorgt!

In de landelijke week van de Zorg & Welzijn'20, wordt er in De Tamboer van Hoogeveen de tweede Zorg & Welzijn Beurs georganiseerd. Zorg en Welzijn professionals als ondernemers uit de reguliere en complementaire zorg worden dan ook uitgenodigd, om op deze dag hun onderneming, instelling of praktijk te presenteren aan de inwoners van de gemeente Hoogeveen/De Wolden en overige belangstellende bezoekers van deze beurs

Deze beurs richt zich op 6 thema’s;

Zorg en Welzijn  van acupunctuur tot het verzorgingshuis .  
Beauty en Wellness van kapper tot masseur 
Sport en vrije tijd van sportschool tot reizen  
Leren en werken opleidingsinstituten en scholen 
Wonen en leven van comfortabel wonen tot thuiszorg en van slapen tot mobiliteit.   
Persoonlijke groei en bewustwording, van Yoga tot mindfulness

Zaterdag 21 maart 2020
10.00 – 17.00 uur
Tamboer Hoogeveen

T.a.v. de kosten vragen wij een vergoeding van 120,00* euro (leden) en 135,00* euro (niet leden). Incl. 2 koffiebonnen per stand. Het opgave formulier is op te vragen via de mail van  het Platform Zorg & Welzijn.

( Opgaven ontvangen we graag voor 15-12-19)

We hopen jou, je praktijk of onderneming  op zaterdag 21 maart’20  te mogen begroeten als deelnemer. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om deze beurs vrijblijvend te bezoeken, om kennis te maken met de aanwezige zorg-professionals en ondernemers uit de regio en met de initiatiefnemers van het Platform Zorg & Welzijn.