Inhoudsopgave

Afscheid Janet van der Molen
Op de agenda voor ondernemers
Bewuste ondernemers op verkenning in het bedrijfsleven
10 jaar Bewust Meppel, bedankt Janet!
Website in responsive design, het is in de lucht!

vrijdag 14 oktober 2016

Afscheid Janet van der Molen

Het was een prachtige tijd. Een tijd van ontmoeten en met plezier onder de aandacht brengen van jullie expertise. Door persoonlijke omstandigheden heb ik nu gekozen om me toe te gaan leggen op de zorg voor mijn zieke ouders, mijn kinderen en onze boerderij waar we op termijn gasten mogen ontvangen om kennis te maken met leven in de rust van de natuur. Ik wens jullie afzonderlijk heel veel succes in jullie werk en passie en ik hoop dat Bewust Meppel de mensen in onze regio steeds meer in contact mag brengen met bewuster, gezonder, duurzamer en daardoor gelukkiger leven. Meer lezen? Kijk hier.

Op de agenda voor ondernemers

AGENDA BEWUST MEPPEL EN BEWUST STEENWIJK

Woensdag 2 november van 19.30 tot 21.30: Netwerkbijeenkomst Bewust Steenwijk (€5)
We gaan heel concreet aan de slag om met elkaar een jaarprogramma te maken met activiteiten voor 2017. Kom jij ook? Meld je hier aan.

Zaterdag 5 november van 10.00 tot 16.00: Open Bedrijvendag (€ 25 ex btw)
We hebben een leuke locatie gevonden waar bewuste en duurzame ondernemers zich kunnen presenteren. Wil jij ook meedoen meld je dan aan voor een plek op het Zuideinde 28. Er zijn nu 10 ondernemers die samen naar buiten treden. Daarnaast zijn er een aantal ondernemers die zelf de deur open zetten.

AGENDA: GOED OM TE WETEN ALS ONDERNEMER

Donderdag 27 oktober 15.45 tot 18.000: Crowdfunding bij Meppel United (€3)
Deze netwerkbijeenkomst  gaat over Crowdfunding en netwerken. John de Vlieger komt vertellen over Lovetofund, het crowdfundingsplatform in de Zwolse regio. Ook is er een kans om de nieuwe burgemeester te ontmoeten.

Zaterdag 29 oktober van 10.00 tot 15.30: Boekhouden voor ZP’ers (€50 ex btw)
Speciaal voor starters, ZP’ers en kleine zelfstandigen. Geen kennis van boekhouden nodig. Voor leden van de bewuste netwerken is de prijs aangepast. Wil je daar gebruik van maken meld je dan hier aan.

Woensdag 2 november 9.00 tot 10.30: Open Coffee met “communiceren kun je leren” (€4)
Clarence Meihuizen neemt ons mee in de wereld van communiceren. Onder het motto: “Als wij mensen écht goed met elkaar zouden communiceren zouden onze bedrijfsresultaten veel beter zijn!". Opgeven kan via Facebook.

Bewuste ondernemers op verkenning in het bedrijfsleven

Vraag jij je ook wel eens af hoe je als bewuste ondernemer ook het bedrijfsleven enthousiast kan maken voor jou expertise? Of wil je samen met andere bewuste ondernemers kijken of je interessant aanbod kan ontwikkelen voor de zakelijke markt? Katrien de Jong, Outdoor Life Coach, en ik wel. Daarom willen we een samenwerking tussen ondernemers van Bewust Meppel opzetten waarin we op zoek gaan naar het bedrijfsleven en/of zakelijke markt. Ben jij nieuwsgierig of dit ook wat voor jou kan zijn? Geef dit dan door aan mij. Wij nodigen jullie dan uit voor een eerste ontmoeting.

10 jaar Bewust Meppel, bedankt Janet!

Fijn dat jullie er met zovelen waren op de feestelijke netwerkbijeenkomst op 27 september. Het was een avond vol ontspannen ontmoeten, heerlijk biologisch-vegetarisch eten van de aanschuiftafel, bijzondere biologische wijn (wie) en samen 10 jaar Bewust Meppel vieren. Er werden drie boeken van de giraf en de jakhals geschreven door Justine de Mol uitgedeeld en we kregen gelijk een kleine inkijk in geweldloze communicatie.

Ik wil iedereen bedanken voor zijn inbreng voor een jaarprogramma 2017. Jullie krijgen allemaal een jaarplan van mij zodat jullie ook weten waar volgend jaar de aandacht naar uit gaat binnen het netwerk Bewust Meppel. Met gelijk de uitnodiging om zelf actief mee te doen om zo samen naar buiten te treden en zichtbaar te worden.

Maar vooral wil ik Janet bedanken. Voor haar inzet in de afgelopen jaren voor Bewust Meppel. Het kwam deze avond niet zo goed uit de verf, maar Janet is wel de motor achter de mooie website en de beurs Bewust Leven. Op haar eigen wijze en met een vrolijke lach heeft ze Bewust Meppel op de kaart gezet. Janet, bedankt voor je inzet in de afgelopen jaren.

Website in responsive design, het is in de lucht!

De website is aangepast op smartphone en tabletgebruik. Steeds meer mensen gebruiken hun telefoon of tablet om informatie op internet op te zoeken. En eerlijk is eerlijk, sinds ik mijn oude nokia heb ingeruild voor een moderne variant, check ik internet ook vaak even via mijn telefoon. De sites van Bewust Meppel en Bewust Steenwijk zijn nu dus ook goed leesbaar op deze kleine schermen. We werken nu nog aan de details. Zoals het beter zichtbaar maken van het logo.

Zoals bij elke ict-wijziging gaat het niet zonder fouten. De meeste zijn opgelost, zoals foto’s die ineens in reuzenformaat op de site bleven staan. Of agendapunten die niet meer gekoppeld waren aan de ondernemerspagina. Maar als jullie nog iets tegenkomen wat niet goed werkt neem dan contact met me op. Dan kan ik aan de slag om het op te lossen.

Verder is het goed om te weten dat de overzichtspagina van ondernemers is aangepast. Om nog beter gevonden te worden.