Inhoudsopgave

Gedrukte agenda en nieuwsbrief november
Op de ondernemersagenda
Nieuw: Werkstation Meppel
Zhõng hé Táng: plek voor collega
Voucher: IkBenDrentsOndernemer.nl

maandag 15 oktober 2018

Gedrukte agenda en nieuwsbrief november

De gedrukte agenda voor november maak ik 25 oktober op. Zorg dat jullie de agenda-activiteiten voor november uiterlijk 24 oktober invoeren. 

Het inspiratienieuws van Bewust Meppel voor november staat in het teken van eten en gezondheid . Voor velen een basis in het werk wat jullie doen. Wil jij een stukje schrijven voor deze nieuwsbrief laat het me weten. Teksten moeten uiterlijk 25 oktober bij mij zijn aangeleverd.

Het inspiratienieuws van Bewust Steenwijk zal op 15 november uitgaan en heeft het thema energie. Wil jij hier een stukje voor schrijven neem dan contact op met Karin van de Brake.

Op de ondernemersagenda

Netwerkactiviteiten:
21 november: netwerkontbijt bewuste ondernemers. Ik ben nog op zoek naar een plek.

Netwerken in de regio:
16 oktobermeat&eat: inspiratiebijeenkomst voor voedselbeleid Noord Nederland.
18 oktober: Meppel ontmoet & doet. Beursvloer, lezingen, uitreiking "meer dan handen awards".

27 oktober: Nacht van de nacht met activiteiten bij de Baander
3 november: Natuurwerkdag met activiteiten in Noorderpark (aanleg eetbaar Noorderpark) en bij Scouting Meppel

Nieuw: Werkstation Meppel

Samen werken en samenwerken

Werkstation Meppel is een plek om zowel in als aan je bedrijf te werken. In het stationsgebouw op de eerste verdieping zijn een zestal werkruimtes beschikbaar. Een ingerichte vergaderzaal, een inspiratieruimte met flexwerkplekken en vier kleinere werkruimtes waarin je alleen kan werken of bijvoorbeeld een overleg met drie of vier mensen kan voeren.

Je kan een vergadering organiseren, sparren met collega ondernemers, gebruik maken van een flexwerkplek, of coach- of instructiesessies geven.

Wil jij gebruik maken van het Werkstation Meppel neem dan contact op met Gijs Stegink of Saskia de Jonge

Zhõng hé Táng: plek voor collega

Voor onze praktijk in Meppel zijn wij op zoek naar een collega. Er is ruimte voor een zelfstandig werkend TCM-therapeut (Chinese geneeskunde) voor maximaal 2 dagen per week. Je zorgt voor je eigen patiënten en boekhouding. Je kan profiteren van de nauwe samenwerking met de andere 4 therapeuten, gezamenlijke website, wachtruimte, sociale media, nieuwsbrief en van de grote naamsbekendheid
Interesse of vragen? Bel Mirjam de Jonge: 06 20215806

 

Voucher: IkBenDrentsOndernemer.nl

In Juni informeerde ik jullie over de voucherregeling IkBenDrentsOndernemer van de provincie Drenthe. Carien Olbers scheef hier op in en kreeg subsidie toegekend om een marketingplan voor haar onderneming Ademtij uit te werken.

“Ik vroeg deze zomer subsidie aan om een marketingplan uit te werken voor de ondersteuning van professionals in de zorg, justitie en het onderwijs. Werknemers kampen steeds meer met stress en burn-outklachten waardoor het ziekteverzuim in deze beroepsgroepen hoog is. Mindfulness heeft een bewezen positief effect op stress en stress-gerelateerde klachten; zoals angst, depressie, eet- en slaapproblemen.

Carien woont nu anderhalf jaar in Meppel maar werkt nog voor een groot deel in het westen van het land. Zij wil haar werkzaamheden in belangrijke mate in de regio Meppel vorm geven. Carien is psychosociaal therapeut en trainer mindfulness. 

"Ik heb inmiddels al aan zo’n 100 mensen de 8-weekse mindfulnesstraining mogen gegeven en zou dit graag uitbreiden naar professionals in de zorg, justitie en het onderwijs. Om dit goed op poten te krijgen heb ik de hulp ingeroepen van Saskia de Jonge van Duidelijk SAS (www.duidelijksas.nl). Saskia gaat mij helpen met mijn PR-beleid. Duidelijk SAS is gespecialiseerd in coaching en resultaatgericht (online) marketing. Dankzij de toekenning van de Voucher kan ik hiermee aan de slag!”

Kijk en daar is de regeling nu precies voor opgezet. Wil jij hier ook gebruik van maken? Lees hier hoe het werkt of kijk op www.ikbendrentsondernemer.nl.

Logo Ademtij, mindfulness & begeleiding Carien Olbers is categorie 1 mindfulnesstrainster. Zij geeft op dit moment de 8-weekse Mindfulnessbasistraining met open inschrijving; Mindfulnesstrainingen voor de politiebond; en een Mindfulnesstraining specifiek voor mensen met kanker en hun naasten. Ze is ook opgeleid om Mindfulness te geven in het onderwijs en aan ouderen. Carien is daarnaast psychosociaal therapeut en heeft een eigen praktijk aan de Slingenberg 30 in Meppel. Op de agenda vind je meer over haar trainingen en workshops.